Konusuz adam tarafından yazılan gönderiler

Ankarada biraz sallandık ya hisseden var mı

Düzenliyorum 3.4 açıkladı rasathane. Afad 3.5 diyor, küçük bi şey ama sığ oldu heralde.

Harici İçerik x.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

Eskişehir olarak kıştan artık bir beklentim yok

Eskişehir-Ankara-Kırıkkale üçgeninden artık ben de beklentiyi sıfırladım. Güzel kar (hatta direkt sadece kar) görmemiz için Akdeniz’in atağa geçmesi lazım sanırım. Karadeniz buraları beslemiyor, anca sisli puslu ayaz yiyoruz iki senedir. Kasım'da ağzımıza bir parmak bal çalınmış sadece. Bunu öğrenmiş olduk.

Bence Şubat sonuna kadar bu iller dumanlı puslu ayazlı hava yerken Karadeniz coşacak. Tek ümidim bir Mart sürprizi olması.

Buralar ne kadar sessiz ya birkaç sene öncesine kadar hep bi hareketlilik vardı.😄 Tüm İç Anadolu adına konuşamam ama il adına bence en kötü kışlardan birini yaşıyoruz. Buna Eskişehir-Kırıkkale de dahil edilebilir. Ilık ve kurak bir Ocak ayı geçirdik şimdi de soğuk ve kurak bir Şubat geçiriyoruz. İstanbul dahi güney ilçeleri şanssız olsa bile kar alırken buraya yağmur damlası düşmüyor.

Bir hafta sonra bir yağış ihtimali var ancak genel olarak Ankara-Eskişehir hattında gene bir boşluk öngörülüyor.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Yağış, önümüzdeki iki gün için neredeyse kesin olsa da oldukça hafif duruyor. Önümüzdeki hafta ise bu boşlukta kalma durumuna rağmen %45'e varan bir yağış olasılığı var. Yine de gerçekleşse dahi miktar pek tatmin edici durmuyor.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Şubat sonuna kadar bir miktar ümit taşımaya devam edeceğim. Hiçbir aksiyon yaşanmazsa bu kış Ankara adına oldukça kurak olarak anılacak, berbat bir senaryoyla kapanış yapacak ve elimizde sadece Mart'ın sürpriz yapma ihtimali kalacak.

Maalesef konya pek olumlu gitmiyor kar var ancak çok ince yağıyor bu şekilde tutmaz.

Ankara'nın merkez ilçeleri de bu gece şanssız biraz. Ağaçlar kardan eğildi ama yollar şelale gibi kaldı. Yağış çok güzel ama tam bir beyaz örtü oluşmadı.

Kasım ayında olduğumuz için beklentileri düşük tutmakta yarar var gibi duruyor. Kar tutmasa dahi Kasım'da kar konuşuyor olmamız bile iyi bir kış açılışı bence.

Ankara Kasım ayına göre ortalamanın üstünde bir kar alıyor.

Arabalarda çimlerde güzel örtü var ama yollardaki cıvık ıslaklık devam ediyor. Gece yarısına kadar kar sürerse yollar ince bir örtü görür gibi.

Merkez çok güzel yağmur almaya başladı. Mgm yağışın başlama saatini iyi bildi. Fakat şu an Muğla'dan bile daha ılık gidiyoruz. Sıcaklık gündüz erişeceği seviyelerde, 13-14 derecede geziyor. Sıcaklığın kar seviyesine nasıl ineceğini merak ediyorum. Muhtemelen merkez ilçeler akşam 9 gibi kar görecek.

Kasım ayı beklentilerinin biraz üzerinde bir sistem geçireceğiz gibi görünüyor. Yağış kış açılışı için hiç fena değil.

Meteoroloji de üç gün boyunca hafif karlı gösteriyor Ankara'yı. İnce bir beyaz örtü görürüz sanırım.

Ocak ortası için Ankara’nın normaline göre çok tırt bir sistem geçiriyoruz anladığım kadarıyla. Mgm de kar ikonu gördüğüm için biraz incelemek istedim ama merkez havada kar bile görmedi ne yazık ki. Gerçi bu bir hayal kırıklığı değil. Baştan beri yağış biraz az görülüyordu ama kar tanesi dahi görmemeyi beklemiyordum açıkçası. Önümüzdeki süreçte ise hiç yağmayan karın ayazını çekeceğiz gibi görülüyor. Puslu, soğuk ve durgun birkaç gün geçireceğiz. Bazı geceler -8 civarına düşebilir sıcaklık.

Kuru ayaz sonrasında tekrar bir ısınma periyodu var derken Ocak sonu geliyor zaten. Geçen sene esas şubat başında güzel örtü alsak bile Ocak ayında da kar örtülü bir sistem yaşayabilmiştik. Bu sene pek bir faaliyet yok bu ay için. Ocak sonuna kadarki süreç pek takibe değer gibi de durmuyor açıkçası. Bas bas bağıran bir kar göze çarpmıyor. Ay sonuna doğru ataklar veriyor. Ama vade biraz uzun ve elimizde garanti olarak 15 günlük durgun bir süreç olacak gibi. 25-26 Ocak'a kadar.

Yine de birkaç gün kış şartları güçlü biraz soğukluk açısından. Okullarda falan grip vakaları patlayabilir. Dikkatli olmakta yarar var her zamanki gibi.