Konusuz adam tarafından yazılan gönderiler

yani yağış yok kuru soğuk böyle geleceğine bahar gelsin daha iyi yani

Buna maalesef katılıyorum geçirdiğim en kötü kışlardan biri. Kar yok yağış yok boşu boşuna gece - 9, - 10 derecelere kadar sıcaklık düşecek araba camlarındaki buzları kazıyacağız hava da sisli puslu kalacak ayazı, kirli kömür kokan havayı vs. kışın ne kadar kötü yanı varsa hepsini yiyeceğiz dumanlı hava dağılırsa da silik bir güneş göreceğiz işte. Kar yağdı diye ayazını çekiyorduk da şimdi gereksiz bir ayaz yiyeceğiz sefasını sürmeden. Marmara'ya Karadenize ekmek banarız artık. Yaşım aşırı ileri değil ama 2023'e kadar her sene minimum 5 maksimum 30 cm kar alıyorduk. Yaşadığım şehir de her sene az çok bir iki kere beyazlardı yani. Şimdi havada kar bile yok yağmur çiselese şükredeceğiz.

Mart ayından bir sürpriz bekliyordum ama iyi bir tablo yok önümüzdeki Mart ayı çok pasif gibi duruyor. En azından bahar, 10-20 derecelerde takılıp uzun süreli verimli yağmurlar almayı tercih ederim kuru soğuktansa.

Gerçi İç Anadolu'nun giderek çölleştiği de bir gerçek. Umarım bahar ayı yağışlı olur. Kış hiç yaramadı bize.

Ankarada biraz sallandık ya hisseden var mı

Düzenliyorum 3.4 açıkladı rasathane. Afad 3.5 diyor, küçük bi şey ama sığ oldu heralde.

Harici İçerik x.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

Eskişehir olarak kıştan artık bir beklentim yok

Eskişehir-Ankara-Kırıkkale üçgeninden artık ben de beklentiyi sıfırladım. Güzel kar (hatta direkt sadece kar) görmemiz için Akdeniz’in atağa geçmesi lazım sanırım. Karadeniz buraları beslemiyor, anca sisli puslu ayaz yiyoruz iki senedir. Kasım'da ağzımıza bir parmak bal çalınmış sadece. Bunu öğrenmiş olduk.

Bence Şubat sonuna kadar bu iller dumanlı puslu ayazlı hava yerken Karadeniz coşacak. Tek ümidim bir Mart sürprizi olması.

Buralar ne kadar sessiz ya birkaç sene öncesine kadar hep bi hareketlilik vardı.😄 Tüm İç Anadolu adına konuşamam ama il adına bence en kötü kışlardan birini yaşıyoruz. Buna Eskişehir-Kırıkkale de dahil edilebilir. Ilık ve kurak bir Ocak ayı geçirdik şimdi de soğuk ve kurak bir Şubat geçiriyoruz. İstanbul dahi güney ilçeleri şanssız olsa bile kar alırken buraya yağmur damlası düşmüyor.

Bir hafta sonra bir yağış ihtimali var ancak genel olarak Ankara-Eskişehir hattında gene bir boşluk öngörülüyor.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Yağış, önümüzdeki iki gün için neredeyse kesin olsa da oldukça hafif duruyor. Önümüzdeki hafta ise bu boşlukta kalma durumuna rağmen %45'e varan bir yağış olasılığı var. Yine de gerçekleşse dahi miktar pek tatmin edici durmuyor.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Şubat sonuna kadar bir miktar ümit taşımaya devam edeceğim. Hiçbir aksiyon yaşanmazsa bu kış Ankara adına oldukça kurak olarak anılacak, berbat bir senaryoyla kapanış yapacak ve elimizde sadece Mart'ın sürpriz yapma ihtimali kalacak.

Maalesef konya pek olumlu gitmiyor kar var ancak çok ince yağıyor bu şekilde tutmaz.

Ankara'nın merkez ilçeleri de bu gece şanssız biraz. Ağaçlar kardan eğildi ama yollar şelale gibi kaldı. Yağış çok güzel ama tam bir beyaz örtü oluşmadı.

Kasım ayında olduğumuz için beklentileri düşük tutmakta yarar var gibi duruyor. Kar tutmasa dahi Kasım'da kar konuşuyor olmamız bile iyi bir kış açılışı bence.

Ankara Kasım ayına göre ortalamanın üstünde bir kar alıyor.

Arabalarda çimlerde güzel örtü var ama yollardaki cıvık ıslaklık devam ediyor. Gece yarısına kadar kar sürerse yollar ince bir örtü görür gibi.