Sabahki diyagramlara göre GFS çıktısının soğuk senaryolardan biri olduğu gözüküyor, tek başına değil ama biraz daha ortalamanın düşmesi gerekiyor. Bir güncellemede "bahar" getirirken bir güncellemede "kutup" getirebilir, ne moral bozmak ne de kesin gözüyle bakmak gerekir. Ancak şu da bir gerçek hareketli günlere yaklaşıyoruz
Kesinlikle o tarihte bir sistem olacak ama hangi tarafı daha çok etkileyecek o belli değil. Karadenizin batısı mı orta ve doğusu mu bakacağız
8 Subat 2020 demiş ki ecmwf doğu karadenize verdi inşallah öyle gelir ben de dedim ki onun yerine gece ki model gibi gelsin tüm Karadeniz sahil şeridi etkilensin madem. Yani bölgecilik yapmadım aslında Karadeniz sahil şeridi İstanbulun kuzey ilçelerini ve boğazı da kapsıyor. Ki zaten modeli yorumladık. İstanbul'a ayın 19 u vortex vermiş mesela İstanbulda kar yağarken ben Zonguldak'ta güneşi ve akşam yıldızları seyredeceğim. İyi gelmiş model diyenlere en ufak bişey söylemedim. Bana göre de kötü mesela. Ben neden soğuğu yağışsız çekeyim ki..
Gfs bize bu oyunu önceden de yapmıştı. Sadece bir güncellemelik hükmü olan bir kar haritası görürüz ondan sonrası yine eski hal. Bu sene Afrika o kadar güçlü ki kuzeyden sarkan sistemler bir türlü bu etkiyi kırıp da ülkemize sokulamadı. Bundan sonra kırılır mı? Zannetmiyorum. Sistemler bize yaklaşırken o kadar etkisizleşiyorki ,bir adım gelip sonra üç adım geri çekilen bir etki.
Dostum 3 güncellemedir ayın 18 ine kar veriyor. İstikrar sağlama başladı