384 te yine bir sistem hazırlayabilir. Axor anca toparlanır. İskandinav üzerinden gelen ab ler var.
Harunsalman tarafından yazılan gönderiler
-
-
Saadet hocam isterseniz bırakın. Devami iyi değil. Yorulmaniza gerek yok.
-
sonu iyi bitmeyebilir.neyse ikinci sistem zaten değişecek. İnşallah olumlu yönde değişir. O soğukları vakumlarsak kimse bir daha mızmızlanmaz. Her yeri gömer.
-
bundan daha iyi gelebilir. Ab nin konumuna bağlı.
-
aman aman nerelere geldik ?
-
ikinci siklon patlarsa ilk sistemi bunun yaninda çerez kalir. Paralele bakin isterseniz
-
ikinci sistem iyi gelebilir
-
hmm anladım daha çiğ iz yorumlamada yaklaşık 5 6 yıldır takip ediyorum hava olaylarını ama yorumlamada hep eksik kalmışımdır.. İnşALLAH 1 2 seneye gelişecez.

Fazla zor değil aslinda. Modelleri takip et devamini kafanda canlandirmaya caliş felan. Ben de daha fazla bir şey bilmiyorum. Sirayla öğrenecez.
-
Harunsalman Benim merak ettiğim bişey var bu diyagramlardan ana çıktının sıcak mı soğuk mu olduğunu nasıl anlıyoruz?
Dostum ana cikti siyah çizgidir. Ortalama kırmızı olandır. Kıtmızı altta kalıyorsa ana çıktı sıcak senaryodur. Siyah altta kaliyorsa ana çıktı soğuk senaryodur. Tabii tarihe göre yorum yapilmali.
-
Gefs eps ye en basından beri bakıyoruz. Vade kısaldıkca ana cıktı nın da vermesi önemli
Ana çıktıya son 4-5 gün bakarım. Zaten her guncelleme farkli çıkıyor. Bu öğlen 50 cm verse de pek umrumda değil. Dediğin gibi vade yaklaşmalı. Ben gefs e bakın dediğimde de kimseye laf sokmak icin yazmadim. sadece fazla sinir bozmaya gerek yok gfs için. Yoksa herkes model takip edebiliyor.
-
İnşALLAH öyle olacak dostum..
Dostum ben normalde fazla kesin konuşmam ama şu an 20+ cm %80-90 alacaz gibi. mehmetcengiz hocanin dediği 23-24-25 tarihlerinin de tutma ihtimalleri artıyor.
-
Gfs ye değil gefs e bakın. Orada da çoğunluk ecm gibi. Bu uzun bir dönem elbet biz de alacaz.
-
gefs uzun vade bir harika. Ekstra 1-2 sistem daha görünüyor. İnşallah babazillayı alacaz.
-
ikinci sistem yine gelebilir. Babazilla yolda ?
-
icon yine bir değişik çıkmış. Acaba diğerlerine benzememek mi istiyor. Anlam veremedim valla ?