harun ayağın uğurlu gelir de bir kırım alırız umarım ?
İnşallah dostum ?
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturharun ayağın uğurlu gelir de bir kırım alırız umarım ?
İnşallah dostum ?
Harunsalman hayırlı olsun. Görevin de başarılar.
Sağolasın hocam. Teşekkürler ❤❤
Mkaymaz21 hocam size verdiğiniz emeklerden dolayı çok teşekkür ederim...
Harunsalman dostum başarılar ?
Sağolasın dostum. Bu seneyi kötü geçirdik ama inşallah seneye birlikte burada havalara uçarız.??
Bu mesajla başlamiştim.Burda başladik bari burda veda edelim göreve
.Tam 4 yıl önce internette çıktı karşima hayatimda hiçbir hava forumumda yazmamiştim geldik siteye yetki verildi sağolsunlar az cok bir şeyler öğrendik,öğrettik.Çok iyi dostluklar kurduk.Ama herşeyi tadinda bırakmak gerekiyor.Bu işe çok istekli arkadaşlar var onlarin önünü açmak lazim Harunsalman dostuma güveniyorum.Bu işi layikiyla yapacaktık.Bölgeyi yeniden ayağa kaldiracaktir.Ben ara ara burda olmaya çalişacağım herkes kendine iyi baksin görüşmek üzere :hoscakal:
Teşekkür ederim hocam. Güveninizi boşa çıkarmayacağım. Kendinize iyi bakın. Arayı fazla açmayın. Ara sıra girin siteye. Allaha emanet olun ❤❤❤
Neyseki batmanlılari yatirdik.İstanbul tahmini de neymiş gelsinler batman i tahmin etsinler adama meteoroloji bıraktirir bu şehir :'D
Ben yatmadım hocam. Bu şehrin cidden büyük sikintilari var. soğuk ile yağiş çakışması için bir mucize lazım artık. Geçen sistem soğuk yetmedi bu sistem de yağışlar puf oldu. En iyisi ben ılıkcı olayim. Kurtulurum valla ?
Benim gözümde çoğu zaman modeller endekslere uymuştur.
Benim de öyle.
Modeller endekslere uyar
Havadelisi denen kişi ile baya bi tartistik. O böyle bir şeyin kesinlikle olmadigini ve bunu söyleyenin de bu işlerden anlamadığını söyledi. Yani modeller endexleri belirler dedi. Bu sistemi örnek verdim. Bu sefer de ters ters konuştu
şimdiki sistem de böyleydi. Endexler iyi idi ama modeller sistemi vermiyordu. Sonradan endexlere uydular. Peki endexler modellerden üretiliyorsa bu ne yaman çelişki anne ?
Herkese eleştirisi için teşekkür ederim.Bu foruma üye olduğumdan beri özellikle ocak sistemi yaşanırken 14 civarı sistemi çok kuvvetle ilerliyordu.Sistem son 4-5 güne girene kadar 12-13 gğn önceden diyagran ortalaması kaçtaydı ? Ben iddaa ediyorum çoğu amatör tahminci son zamanlar da o kadar ciddi soğuma ortalaması veren diyagram görmemiştir.Sonra modellere yansıyınca herkes cmleri konuşmaya başladı hatta bğnyamin sürmeli dahi kıyılar da 15 cm bulacak sistem bekliyordu.Siz son 3 gün güncellemesinde ne kaçırdığınızı bilmediğiniz için şuan sistem fos diye eleştiri yapıyorsunuz.Şuan alınan kar sistemin en kötü haliyle alınmış hali. Sistem dek ile kuvvetli soğuk ile gelirken italyaya kaçarken ki gücünü hatırlıyorsunuz dimi ? Efsaneyi bizim almamız lazım diyen kişi de aynı şuan ne efsanesi böylw sistem mi olur diyen kişi de.İtalya ya gitseydi bu sistem şuan da italyanlar son yılların en sert sistemini alıyor olacaktı demek istediğimi umarım anlamışınızdır.Ülkemize yol aldığında siklon üst üste patlayınca sıcaklığı iyice sınır noktalara çekti.Özellikle 14 ünü poyraz ile alınca karadeniz nemi ile beraber 850 de modeller dahi yanıldı.Sistem gelmeseydi eleştirinizi haklı bulurdum ama bu denli güçlü sistemin en zayıf haliyle uzun vadeden tarih belirtmemiz de başarıdır.Siz sinoptiği okurken mavilik yeşillik olarak okuduğunuz için ne kaçırdığımızı anlamıyorsunuz.Buna da şükür diyip önümüzdeki sistemlere bakacağız.
Sistemin en güçsüz hali oldugu kesin. 4-5 gün önce metreleri konuşuyorduk. Şimdi kimse yanılmadım demesin. Ne yapalım dediğiniz gibi şans bu. Ben tahmini tutmayanların da özür dilemesi gerektiğini düşünmüyorum. Tahmin bu ne özürü. Biz mi belirliyoruz geleceği ? Sizin de uzak vadede Bildiğinizi biliyorum. Diğer forumdan beri takip ediyorum. Ocak sistemi herkes coşmuştu siz temkinli yaklaşınca ocak gitti şubata bakalım deyince sizi taşladılar. Bazı sözlerinizi biraz yanlış bulsam da bence çok başarılı bir tahmindi. Şimdi bu yorumlar yüzünden gördüğü sistemi de söylemez kimse. Sonra tutmayinca laf yiyiyorlar. O zaman herkes son 2 günü beklesin. O zaman yorum yapsın. Geçen hafta ben de emin konuştum beni de taşlayın.
Hayır tahmin bu tutar tutmaz havayı insanlar yönetmiyor sonuçta. Benim demek istediğim şey yıllardır başımıza kaç kere geldi böyle olaylar hep başta efsane gözüken sistemler gelince kestane oldu her sene aynı şeyler söyleniyor umut güzel şey ama biraz da gerçekçi olmak lazım sinoptik 87 kışına benzer diye bu kış 87 kışı olsaydı geçen senelerde de olması lazımdı
ki zaten mini 87 değilmiş ki gördüğünüz gibi sistem ortada. Biraz daha bunları göz önüne alarak tahmin yapılamaz mı ? Ayrıca Harunsalman hocam Bünyam'' sürme'' garantici demişsiniz haklısınız ama o 1987 1985 2004 1929 gibi bir sistem bekleyenlerin kar sevdasına verip gülüyordu keşke öyle olsa diye ama öyle bir beklentisi yoktu zaten ki haklı çıktı soğuk zaten 8 9 gün sürüyor. Son olarak Efsane-Semih hoca da efsane olabilir diye söylüyordu yorumlarında ama her zaman temkinliydi. Arkanıza yaslanın, Mini 87 gibi yorumlar görünce insan ister istemez beklentiye giriyor sistem kaybolunca da başarısız olduğunu söylemeyip beğenmeyen üyeliğini iptal etsin demek ne kadar doğru bilemeyeceğim.
Yanıldığını söylemek çok zor olmasa gerek. Mini değil mininin minisi bile olmadı. Bünyam'' sürme'' hoca da sistemin güçsüzleştiğini söyledi. Ama dediğiniz gibi gelecek dediğinde de temkinliydi. Üyeliğini iptal etsin sözünü hatırlayamadım. Belki espri niyetine söylemiştir. Onu da kendi bilir.
Bursa da 0cm kar var hocam bu sistemin neyini beğeneyim kusura bakmayın da mini 87 diyordunuz o kadar iddialı cümleler sistem gücünü kaybedince de bu sistemi beğenmeyen üyeliğini iptal ettirsin diyorsunuz doğru bir şey mi sizce bu ?? Neyini beğeneyim mesela söyler misiniz ? O kadar beklentiye soktuğunuz sistemde 0 cm kar almamızı mı beğeneyim? ya da sıcaklığın sürekli 0 derece üzerinde olmasını mı ?Veya mini 87 sadece istanbul için miydi ? Öyle sistemi beğenmeyen üyeliğini iptal ettirsin yazmanızın sebebi de eleştiri almamak için bence. .Sistem ortada yokken o kadar ümitlendirdiniz şimdi de sesiniz çıkmıyor En azından Sinan hocamız başarısız olduğunda bir açıklama yapmıştı.
Dostum bu sistem olabilecek en güçsüz haliyle geldi. burak hocanın ne suçu var bunda. Yer yer 1 metre veren modeller 2 günde bozdu. Hem de fazla uzun vade olmamasına rağmen. Ben de çok fena ters köşe oldum. Kimse bu sistemin bu kadar bozacağını tahmin etmezdi. Bünyam'' sürme'' (adını yazmak yasak) bildiğim en garantici adam bile 10 günlük sistem dedi. Şimdi o bile yanılmışsa bu bizim değil modellerin suçudur. Lütfen empati kuralım.
Bazı modeller yağış konusunda çok kötü gülmeyecek gibi. 17 ocak sisteminde verdikleri kar yağışının 2 katını aldım. En yakın ecm bilmişti.
Ben yağişa bakmiyorum hocam. Gerçekten de çok oynak. Geçen sene bize 1 mm vermiyordu modeller 15 mm lik kar aldik. Ben şimdi sadece soğuğun gücüne ve sistemin gidişatına bakiyorum. O da pek iyi bir yere gitmiyor maalesef
Yani modele takılı kalmanın bir anlamı yok baktığım 5 model farklı telden çalıyor. Siklonu geçtim. Dek yağışı bana yeter
Vade orta vadeyi de geçti. Artik yaklaşinca ortak noktada buluşurlar da diyemiyoruz. Sabah ola hayrola.
Diyarbakır dan selamlar dostlar
Vealeyküm selam dostum.
Valla hocam ben artık işi anlık olaylara bıraktım. Alışkanlık olarak modele bakacam? inşallah sizin içinde hayırlı bir güncelleme olur
Uzun süre model takibi yapinca bu kivama geliyor insan. Sizin de uzun süredir bu işlerde olduğunuz belli. biz daha bu kadar sakin kalacak duruma gelmedik.