Sahutt fena kar verdi ama keşke bölge geneline verse . Bir de blokajin devamını görelim belki biseyler olur
Harunsalman tarafından yazılan gönderiler
-
-
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. İskandinav yb bir tık daha kuzeydoğuya atabilse kendini egeden girer sistem ama hiç görmedik bu senaryoyu çizim için kusura bakmayın paint3d yüklü değilmiş
Malesef ihtimaller çok azaldı o konuda
-
sistem karada oyalandıgı sürece güc kazanır ama doğulama ihtimali artar
Direkt girite inseydi keşke Batı Karadeniz'den o zaman tam ülke sistemi olurdu ama olmayacak gibi. Belki bolakajla ab patlatir
-
500 hpa daha çok güçlü Azor iyi yükselince daha büyük parça koptu blokaji güzel verir umarım
-
Trakya kar yağışını aldı
-
İzlanda baskısı daha az Azor daha iyi yükseldi. Batilamaya yarar bu
-
Azor daha batıda ve daha dik
-
Anladım başkan ama modellerde adam akıllı yağış göstermiyor maalesef umarım istediğimiz yağışı alır
Bu soğuklar çabuk çabuk gelmez gfs gece önemli bakalım
-
Bence gfs ecmwf dışında modeller 1 gün arkadan geliyorlar
Bu sistemde gfs çok daha iyi ecm ye göre. Ecm onu takip ediyor resmen
-
Sistemin batılı inmesi mi iyi doğulu inmesi mi iyi onu anlayamadım Harunsalman
Batılı inmesi iyi çünkü doğulu inince yağış oluşmuyor. Ab patlaması için batılı inmesi lazım. Doğulu inince Azor basıyor ve oluşan ab hızla doğuluyor sadece bölgenin doğusuna yağış bırakıyor o da az bir yağış. Batılı inerse sistem suresi uzar ve yağış çok daha iyi olur yoksa kuru soğuk
-
Gaziantep için ne düşünüyorsunuz
Bize ukmodaki gibi batılı iniş lazım. 500 hpa batı Akdeniz'e inecek o zaman 2-3 ab patlar. Şimdiki ecm verilerinde Azor Akdeniz'de ab atlatmaya izin vermiyor çok doğulu iniyor soğuklar . Gfs gece ne verecek bakalım
-
Eğer sistem biraz daha batilayip 500 hpa Akdeniz'e inerse o zaman var ya kara gömülürüz. Şu anki yağışı gerçekçi bulmuyorum.
-
Bunları da atalım belki hocalarımız bi şeyler der
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Bunlar normal şeyler kış bitimi gelince zonal rüzgarlar düşer kutup soğukları dağılmaya başlar. Bize de bişey düşer inşallah
-
Ben pek anlamam da ne kadar pozitifse o kadar kafkas mantığından yola çıkarsak, hafif pozitiflik karadenizi işaret eder gibi. Nötre yakın olsun tüm ülkemize gelsin hayırlısıyla
Sistem ilk göründüğünde gfs de nao notre yakındı gitgide yükseldi+1 i geçmemesi lazım İzlanda fazla baskı yapıyor
-
İzlandanin aldığı şekil çok önemli. İzobarlari azora baskı uygulayacak şekilde oluyor o yüzden doğuluyor. Güneyli dönmesi lazım doğulu değil. Öğlene dikkat edin azorun yolunu İzlanda açıyor