selamlar arkadaslar
mehmet civan tarafından yazılan gönderiler
-
-
bunlar tektonik kaynakli heralde ne zaman basinc hizlica dusse yagmur varken oluyor dikkat edin hepsi bu mekanizma ile gerceklesiyor son depremlerin buyuk cogunlugunda
-
Kod
Tarih Saat Enlem(N) Boylam(E) Derinlik(km) MD ML Mw Yer Çözüm Niteliği ---------- -------- -------- ------- ---------- ------------ -------------- -------------- 2026.01.24 00:28:46 39.1740 28.2645 15.2 -.- 3.6 3.6 ISIKLAR-SINDIRGI (BALIKESIR) İlksel 2026.01.24 00:24:37 39.1827 28.2833 11.3 -.- 5.2 5.2 ISIKLAR-SINDIRGI (BALIKESIR) İlkselbasladik yine kac gundur artarak devam ediyor. yine mi yahu

-
Noluyooo ajsjjax
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. olur ole
selamlar arkadaslar... -
ey marmara ahalisi o moskovadaki her kar tanesinde sizinde hakkiniz var

sistemin girisinden yilbasinda yazdim. belliydi bu yuzyilin sayili ssw lerinden biri olacakti araliktaki bolunme. extrem soguklardi gelis yonu hizi ve kutlesi bakimindan. bu yuzden takip etmiyorum zaten modelleri yilbasindan bu yana gercekten yaklasik 6 da 1 gibi en kotu marmara senaryolari toplamini bulduk. yani sunu demek istiyorum ust uste 100 sistem geliyor bunlarin ardi ardina gelen her sistemle kolerasyonu kartezyeni ne derseniz deyin olusacak en kotu senaryolarda 100 tanesinin en kotu 16 tanesinden birine rastladik ortalamada her seferinde gibi dusunebilirsiniz. hani apartmanda kat mulkiyetisinizdir ama katsizin degil her birimde o kadar da bir hakkiniz vardir gibi bir matematiksel denklem sonucu bu. cok sansiziz gercekten. ama kirilacak ve ben buradan yazicam geliyor diye. su zamana kadar hic yazmadim lakin bunu yazicam az daha sabir eli kulaginda
egeyede var hatta akdenizde bile kar taneleri denize dusme ihtimali var en son bi 10 sene onceydi sanirim antalyada kar goruleli.
takibe devam... diren marmara
diren izmir diren tum kar a hasret sehirler bu sene alicaz umarim. buyuk bir aksaklik olmaz ise en kotu yuzde 35 e bile denk gelsek yine olucak marmara adina. -
aynı şekilde bursada böyleydi 1-2 saatlik orta kuvvette kar aldık ince örtü yaptı eridi sonrasında
bakalim bende son son artik bir surpriz bekliyorum zaten sizdeki etkinin kopyasi olacakmuhtemelen.
yani senelerdir gozume carpan en net detay bu sistemin genel perforfansi geldigi vektor ile uyumlu oluyor. yanisistemin ilk etkilerini gozlemledigimde genel bir karakteristigi var ise devamindada bu etkiler gozleniyor. -
balikesir merkeze son 244 saatir kar yagisihiz kesmeden devam ediyor 10dk bile bolsuk vermedi masallah.
ama 1mt2 ye 1 saatte bir belki yarim avuc hizinda :D yani dakikada 1mt2 ye takriben 15 ila 20 adet irili ufaklikar tanesi
-
mehmet civan abi yalova ya kar yağmıyo yağıcak mı cam da oturdum bekliyorum yağmasını
yalova adeta microklima sehri. biraz benim memlekete benziyor yagarsa tam yagar yagmazsa yok cagri. sicaklik sorunu var sizde ne yazikki
-
Abi esenyurt 130 m e vurur mu yoksa yatalım mı
takibime gore en gec 02-03 e kadar inmesi gerekir. ama daha erkende olabilir. suan genisliliyor. bu sistem daha yeni girdi sayilir zaten.
-
baslar yavas yavas kutleler suana kadar15dbz lerde idi son 1 saattir 6-7 dbz daha kalin. genisleme basladi tum istanbul kar almali.
kalibrasyon yaptigim icin surekli basindayim arkadaslar bu radar isi biraz karmasik. suan uzerine tikladiginizda yazan dbz ye cok aldanmayin bunun algoritmasini yazmak zaman alacak cunku internette olan veu lasilabilir bir veri degil. sistemler geldikce zamanla oturacak. biraz renk scalasindan takip edin. ama windy yede cok aldanmayin asiri abartiliydi. ince katmanlari onlarda cozemiyor. denizden karaya vuran kutleler suana kadar zayiflama trendindeydi zaten suan yakalabiliyoruz artik onu. dikatle bakarsaniz anlasilabiliyor. ama sogugun girisiyle beraber artik daha guclu inmesini bekliyorumThe content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
-
sogugun girisiyle kutleler genisliyor. ozellikle sabah a dogru yarin ogle saatleri arasinda en yogun haline ulasmis olacaktir.
-
mehmet civan problem göremedim
tamamdir hocam

-
Güzel görünüyor bence ama ustalar daha iyi bilirler
tıklayınca virga çıktı 🙂
virga yazan yerler yagis birakmayan bulutlar birde yagmurdan kar a gecerken arada bir virgaoluyor radar yansimasindan dolayi orayi halledicem simdi arayuzu biraz daha gelistirmeye calisiyorum. suan hizli calismasina odaklandim biktim windy nin agir yapisindan bizimkisi hizliolsun kasmasin asilamacim o
-
uzerinde desigiklik yapicamda suan radar simulasyonunda bir hata varsa duzeltip baslamamlazim o yuzden bi kontrol sart benim gozumden kaciyor bazen. yada suda olsa diye oneri olursada cok iyi olur
-
17-20 için halen sınırda görünüyoruz
Izlanda
bi girip biraz gezinip kontrol yaparmisin
Havaların Sesi | Canlı Radar
burada olan arkadaslarimizda girip hata arayabilirse sevinirim