mehmet civan tarafından yazılan gönderiler

Aramızda yapılan bir kaç mesajda "yüz yıl sürebilen 1°lik ısınma bu patlama ile tersine etki ederek 1°veya 1.5°derece soğumaya sebep olacaktır"yorumları beni sevindirdi ama nerede, ne kadar etkisi olacak? olumlu veya Olumsuz muamma..

belli olmaz mustafa abi basit bir bakis acisiyla : belkide dunyanin bir mekanizmasi bu. belkide ole bir ayarlanmis ki beklenmeyen bir iklim degisikliginde atmosferin bir bolumunun 1 yada 2 derece birden isinmasi cesitli yanardaglari tetikleyecek sekildedir.

Pasifik Okyanusu'nda bulunan ada ülkesi Tonga'daki yanardağ patlaması, Japonya'da tsunamiye neden oldu.

Japonya Meteoroloji Ajansı (JMA), Tonga'da bulunan bir yanardağın dün aktif hale gelmesinin ardından ülkenin güneyindeki Amami Adası'nda 1.2 metreyi bulan dev dalgalar gözlemledi.

Kyodo ajansının aberine göre JMA, ülkenin güneybatısındaki adaların bir kısmında, yüksekliği 3 metreyi bulan tsunami meydana gelebileceği uyarısında bulundu.

Japonya'nın Pasifik Okyanusu kıyılarında yüksekliği 1 metreyi geçmeyen tsunamiler oluştuğunu belirten JMA, bu olaylarda can veya mal kaybı olmadığını vurguladı.

Büyük Okyanus'ta yer alan ada ülkesi Tonga'nın Hunga Ha'apai Adası'ndaki yanardağda meydana gelen patlamanın ardından ABD Ulusal Tsunami Uyarı Merkezi tsunami uyarısı yayınladı. ABD'nin Kaliforniya'dan Alaska'ya kadar olan batı kıyısı ile Kanada'nın Britanya Kolumbiyası eyaleti için tsunami uyarısı yayınlayan Merkez, "Bir tsunami doğrulandı ve bazı etkiler bekleniyor" dedi.

"GÜNLERCE DEVAM EDEBİLİR"

Merkez, plajlar, limanlar, marinalar ve diğer kıyı bölgelerinin yakınında yaşayan kişileri kıyılardan uzak durmaları konusunda uyararak, tsunamiye bağlı etkilerin ilk dalganın gelmesinden sonra saatlerce veya günlerce devam edebileceğini açıkladı. Tonga'da yanardağ patladı! ABD ve 3 ülke tsunami alarmına geçti

HAWAİİ İÇİN DE TSUNAMİ UYARISI YAPILDI

Pasifik Tsunami Uyarı Merkezi (PTWC), Hawaii eyaleti için de tsunami uyarısı yayınlandığını bildirerek, eyalette yer alan tüm adaların Acil Durum Yönetimi tarafından gözlemlendiğini ve şu ana kadar bildirilen herhangi bir hasar olmadığını, adalarda sadece küçük çaplı sel baskınları meydana geldiğini ifade etti. Tonga'da yanardağ patladı! ABD ve 3 ülke tsunami alarmına geçti

PASİFİK ÜLKELERİNDEN UYARILAR PEŞ PEŞE GELDİ

Pasifik Okyanusu'nun güneyinde bulunan Fiji'de de alarm verildi. Yetkililer halkı güçlü akıntılar ve tehlikeli dalgalar nedeniyle kıyı şeridinden uzak durmaları konusunda uyardı. Tsunami uyarısı yayınlayan hükümet, kıyı bölgelerindeki insanlar için tahliye merkezleri açtı.

Yanardağdan 2 bin kilometre uzaklıktaki Yeni Zelanda'da da Ulusal Acil Durum Yönetim Ajansı, bazı bölgelerin "büyük bir volkanik patlamanın ardından kıyıda güçlü ve olağandışı akıntılar ile öngörülemeyen dalgalanmalara" maruz kalabileceğini belirterek halka uyarıda bulundu.

Tam tersi olduğunu biliyordum açıkçası. Çok bakınca çok odaklanılıp az kırpıldığı için yeterince nemlenememesi şeklinde.

evet o yuzden bir bilene danismak seklinde ben kendi problemimi yazdim. bendeki sorun cok kirpmaktan. gozyasi salgisininda belli bir miktari var sanirim kullanimimiz icin. evet cok odaklaninca gozumuz yanar ve goz yasi salgisi salinir kirpariz yine aslinda cok odaklanmaya geliyor is ardindan kisir donguye giriyor bu sefer goz yasinin etki si azaliyor sanirim

mehmet civan abi gözlerim yanıyor biraz ama nadiren oluyor gün içinde birkaç defa görmeme engel olmuyor sadece anlık kapatıp açınca gözlerimi duzeliyor sence neden olabilir PC telefondan mi acaba yada soğuktan mi aşırı rüzgar yemek zorunda kalıyorum okula giderken.

bir bilene sormak lazim ama ben dedigini cok yasayan biri olarak kendi acimdan cevap vereyim. soguktan sundan bundan goz yanmasi cok uc sartlar olusmadiktan sonra 15dk. fakat misal gozunu telefna yada pc ye odakladigin zaman gorebilmek ve retina sanirim onu temizleyebilmek icin surekli goz kirpmak zorundayiz ki gozumuzde goz yasi dedigimiz sivi ile gozumuzu refresh edelim. cok bakarsan cok kirparsin cok kirparsan goz yasi ile ilgili bir problem olusabilir buda gozde yanmaya yol acabilir.

Eren bu hobi okulunun önüne geçmesin. Benimkinin gecti ve en az 40 bin geri atmıştır. Kaçıncı sınıfsın bilmem ama tyt ayt ye çok çalış. Bu dönemde iyiler degil en iyiler kazanir. Zekisin belli kafan çalışıyor. gelecegine önem ver 😊

harunum insanlar surekli ders calisamaz. illaki birseylerle ugrasiriz. sagda solda onu bunu takip edip sosyal medya unsurlarinda bom bos vakit gecirmektense ben bu isi tercih ederim.

sende bahane bulma ;) derslerinede bak. zaten kafan calisiyor senin sen acik boslamissin

Grubunu namağlup lider bitiren ve avrupa maç larına sadece 1.5 ay kalmışken fatih terim yollanıyorsa bu ülkede sabri sarıoğlu bile teknik trektör olursa artık şaşırmam.

o zaman isi bilenler etkin olmaliki yonetimde denetim mekanizmasi calissin. gerci bende konusuyorumda cok bisey bilmiyorum bir futbol takiminin idaresi hususunda.

Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

yunan bir dostumuzun bizimde muslum gursesimiz var diyerek bana dinlettigi bir parca sizlerde dinleyin farkli geldi bana sevdim.