Kar başladı konumumda
![]()
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturKar başladı konumumda
![]()
Gfs Batı Karadenize vorti vermis
![]()
Abi çok erken kayıp gidiyo bizden ama
giremiyorki gitsin. ortu ihtimali var suan bir cok kentte onumuzdeki gunlerde. model guvenirligi 24 saat birak 12 saat degil. tamam bu sekilde gelebilir. ama farkli senaryolar var. controlde falan artmis olmasi gerekli.
takilmayin soguklarimiz daha guclu. bu sistem anlik takip edilecek zaten
Sanırım yavaş güncelleme oluyor var bir değişim bakalıö
ilk 12 saati yanlis verdi zaten. sistemi yanlis girdiler.
Bir not ekleyip yatıcam model hızlı güncelleme yapıyorsa düzgün gidiyor yavaşlama başladıysa hata ayıklama modu devreye giriyor.
bugun senyazmistin abi bunlar heralde tatil modunda avrupada yok diye salliyorlar ![]()
gfs guney marmaraya kadar indirecek kar yagisini. dogu marmaradan egenin ic kesimlerimlerine inmeli. istanbulun batisina gececekktir diye tahmin ediyorum. diger bolgeleri soylemiyorum oralar zaten belliydi
sistem bariz batili girdi.
hersey sil bastan
cok seviyorum boyle olunca.
kar haritalari degisiyor suan. ![]()
Güncelleme ile alakalı değil benim müsaitlik durumuna göre başlayacağım
Modelle göre yayın değil önce yayınlara ısınma anlamında yapıcam
ben modellere bakip gelicemde ondan 
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Thundersnow
yigilca sanirim orasi. baraj var cok kar yagiyor oraya
Daha erken ve uzun olabilir
aksam guncellemesinden sonrami sinan abi
Bu vortex olayınıda gfs iyi çözüyor
-42 var eren eger guclenirse istanbula bursa hattina atar ne varsa cephe dalgalari seklinde. bi yerler alsin eren batidan ne koparirsak kar.
Vortkes diyince ne anlıyoruz ona bakmak lazım vortkes AB alanıdır basınç sıkışmasıdır.ufak göz alanı oluşturur. Ve dönerek doğulu Kuzey doğulu bazen Güney doğulu hareket yapar bir anda kaybolup gitmez . Modellerde baktığımız kadarı ile sistem soğukları göz felan dinlemeden hızlıca kayıp gidiyor. Keşke oluşsa tam da yeri sistemin vadesinj de uzatır kalitesini de artırır
hocam bu 4-5 senelik mevzu bu daha. konvektiviteden kaynakli orada kararsizlik yatayda hareketsizlik var en basinda. dikey hamlelerden kaynakli trof olusuyor yuksekte yatayda oluk hattindan hortum yaptigi icin vortex diyolar. ole kaldi vortex artik he diyoruz iste ![]()
birde bir kerede veremiyor bunu modeller 2-3 guncelleme gerekli en az onu ciktiya yansiyabilmesi icin. benim nacizane takibim bu basit manada.
isler karisti yine ben bi bakkala gidimde ihtiyaclari aliyim gece uzun belli oldu. ![]()
![]()