Ecmwf'ye göre yarın akşam 20'da kar Çanakkaleden giriş yapıyor gece 1'de tüm Marmara'da kar başlamış oluyor
![]()
![]()
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturEcmwf'ye göre yarın akşam 20'da kar Çanakkaleden giriş yapıyor gece 1'de tüm Marmara'da kar başlamış oluyor
![]()
![]()
@>>>WinteR<<< nice mutlu yaslara.....
kar haritasi atacak olan varmi
guncel kar haritasi model paylasim sayfamiza atildi.
Tarih: 10 Şubat 2021 ÇarşambaSaat: 16:00Uyarı No: 103
Marmara ve Kıyı Ege’de Fırtına Bekleniyor!
Beklendiği Yer
Rüzgarın; bu akşam saatlerinden itibaren Kıyı Ege ile Trakya’da, sabah saatlerinden itibaren Marmara’nın güneyinde (Balıkesir, Bursa) güney ve güneybatı yönlerinden fırtına(62-74 km/saat) ve yer yer kuvvetli fırtına (75- 88km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek çatı uçması, baca ve soba gazı zehirlenmesi, ağaç ve direk devrilmesi ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.
10.02.2021 20:00-12.02.2021 10:00
Hadisenin Şiddeti
Kuvvetli Fırtına
Oluşması Muhtemel Riskler
Çatı Uçması - Ağaç veya Direklerin Devrilmesi - Soba ve Doğalgaz Kaynaklı Baca Gazı Zehirlenmesi - Ulaşımda Aksamalar
Alınabilir Tedbirler
Fırtınadan Korunma Yöntemleri | Baca Gazı Zehirlenmesinden Korunma Yöntemleri
Uyarı Yapan Merkez
Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi
degerli yorumlariniz icin tesekkur ederiz hocam.
marmara'nın kıyı kesimleri güzel kar alıcak mı
selamlar hosgeldin aramiza..
balikesir merkez 2 saatir orta ustu kuvvette kesintisiz guzel bir yagis aliyor. bursada da eli kulagindadir..
yarin oglen balikesirden ogleden sonra bursa bilecikten ayrilir demis mgm.
hazirmiyiz marmara hamagimiz hazir. bir kutup ayisi gelip yatarsa bu hamaga. o 17 den sonraki bolumde iner -10 lara.
sizlerde kendi bolgelerinizi atarsaniz biraz hareketlenir buralar. hareketlenmeside gerekir. sabahlara kadar nobet tutucaz burada insallah...
istanbula 1 mt kar verdi ecm.
verdi hocam. ben o sira sizi bekledim iste simdi semih hoca yazacak model sayfasina die gozum aradi sizi.
2015’deki bahsettiğim çok güçlü lodos fırtınasının sinoptiğini buldum:
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
evet bu olmasi gerekli.
2014 gibiydi sanirim en son bu siddette lodos. direkler falan yikildi. 3 gun elektriksiz kaldik. bir hafta sonrasi sistem aldik ardina bir sistem daha 10 gun kadar surdu. bu seferde agaclar devrildi nakil hatlari tekrar zarar gordu 2 gun daha verilemedi enerji. merkezde pek birikim olmadi fakat 30km kuzeyinde 500mt civari rakimda caypinar koyunde 1 metreyi gecmisti. aralik-ocak falandi sanirim. surekli dek aldik 4 gun boyunca.
sizi tebrik ederim hocam aylardir subatin ikinci haftasi dediniz. sistem ongordugunuz aralikta geliyor.
burak hocam hosgediniz...
hocam ben pozitif bir insanim yagisi az bekleyipte cok gelip gelemeyecegini sormustum ama buda benim icin yeterli oldu tesekkur ederim
demek istediginizi anladim
O yüzden İcon takibi şart
icon ve gem gecen sistemin galibiydi sanirim. icon mantikli