Bu sistem zamanında benim net sorunum nedir bir bilsem çözemedim .
Her sene aynı
abi bendede meteociel guncellenmiyor 1 haftadir. tam guncelleme basliyor chart lar ilerlemiyor
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturBu sistem zamanında benim net sorunum nedir bir bilsem çözemedim .
Her sene aynı
abi bendede meteociel guncellenmiyor 1 haftadir. tam guncelleme basliyor chart lar ilerlemiyor
Bu bize yaramaz abi mehmet civan Batı Karadeniz için unutulmaz bir süreç olacak…
olcak olcak. bi sekilde yaricak wris. guclu bir atak bu sistem girene kadar bilemeyiz. kaybetme umudunu
Peki 528 dam olursa ne olur
beni kurtarmaya gelin o zaman.
İzobarların yönü ters hocam, sistemin geliş yönü uygun değil. Marmaranın doğusu belki kurtarır, batı karadeniz kopar ben onu görüyorum şu görüntüde.
108h ama bu o izobarlar ne malum o zamana. tesekkur ettim hocam ![]()
Poyraz abi mi
poyraz amma 850 de -12 ler falan var. 500 de cok soguk. o izobarlar degisir sinan abi.
en son ne zaman -42 li sistem almistik bi bakmak lazim.
Şartlar aynı bugünkü gibi rüzgar karayel var bütün yağış Batı Karadenize İstanbul olarak maalesef kuru soğuktan öteye gidemez.ayin 2 sinden sonra ısınma var zaten kısaca kar zor İstanbul'da geçmiş olsun.
hocam bu -40 dan otesine pek akil sir ermiyor. modellerde cozemiyor daha bunlari. ama ben degdigi yerde deniz ve gol varsa ortaligi karistirdigina cok sahit oldum. yorum icin tesekkur ederim ama biraz kesin karamsar gordum sizi. ![]()
![]()
2 haftalık sürecin ilk ayağı başladı arkadaşlar hayırlı olsun.
Yolculuğumuz yorucu anlık mutluluklarla geçecek şimdiden belirteyim. Atlantik üzerinde ki oluşumlar sistem ve sistemler silsilesinde vurkaça dönüştüren sistemler oluyor ki parazit oluşumu alçak basınçlar sistemlerin bir sonraki 48 saatinde baş faktör oluyor. O yüzden 120 sonrası her saat benim için yok hükmündedir ne sevinir ne üzülürüm.Şimdilik güzel olan şey yılbaşına girerken İstanbul kar görecek
bende tam parazitleri incelemeye baslamistim hocam.
ellerinize saglik. ![]()
ben bu tabloda umudu kesmem. anadolu yakasina kadar gelmis ortu bu goruntude. zaten anomalide 850 de -12 ye dayanmis. 1030 yb nin altindaki 1000mb siklonun kendine ait izobarlari bile yok bildigin parazit. takibe devam.
senelerdir yilbasinda kar gormedim ben pesindeyim. ![]()
Modellerin gösterdikleri ile gerçekleşme arasında uçurum var. Bugün ülke genelinde güzel yağışlar öngörülmüştü. sonuç ortada. Bu akşam da her iki büyük model iyice bozmuş durumda . işin özü ,bu kış çok vasat bir kış olacağı aralık başında anlaşılmıştı. Ocak ayı da benzer bir yağış ortalamasıyla geçecek gibi duruyor.
selamlar hosgeldin.
kisin fazlari evreleri olur ustat. kis basindan kotu gitti diye kisi bitiremeyizki.
gfs control de ne diyorki acaba
hangisi daha iyi
bu paternde sadece 500 izobardan net goremeyiz. 4-5 katman ayni anda degendirilip sistemin 12 saat oncesi sonrasiyla bakilir. bu sistem extra dinamik patern ile geliyor. hareketini gormemiz lazim her tarafimiz deniz
yilbasi icin daha hic bir sey net degil.