mehmet civan tarafından yazılan gönderiler
-
-
Soru O arada bilgiler nasıl geliyor dur
arpanet ilk olarak darpa taradindan gelistirildi. 1969 olmasi lazim. ilk olarak amerikan askeri sistemleri icin ardindan nato icin kullanilmaya basladi. nato vasitasi ile ortak askeri harekat birimlerince (havacilik)kullanilmak uzere bu teknoloji uye ulkelere kazandirilmaya baslandi. ardindan nsf projesine zemin hazirladi. askeri amaclar haricinde bu sistemler ilk olarak fransa ve amerika onderliginde meteoroloji alaninda kullanilmaya baslandi. nato hava harekatlari ve sivil havacilik operasyonlari icin. uydular vs vasitasi ile. zamanla yayginlastikca devlet tekelinde meteoroloji enstitulerine saglandi. meterolojik istasyonlarindan veri merkezlerine telgraf ile iletilen degerler yavas yavas bu alt yapiya sahip oldu. turkiyede tcp/ip ile 1993 de odtu de ilk internet baglantisi washington ile gerceklesti. hatta ecmwf bu sistemi askeri ve sivil havacilik haricinde ilk kullanan meteoroloji bransi kurulusudur. meteorolojik hadiseler sadece hava tahmini degil balistik fuzelerin gelistirilmesi ve isabeti icinde kullanilir. tabi arada kullanilan farkli band genislikliklerinde frekans modulasyonlu haberlesme sistemleride var belirli bir frekansa saat darbeleriyle veriler module edilir. ama konu internet oldugu icin o kisma girmiyorum. meteorolojik verilerin transferleri tcp/ip protocolunde internet altyapisi ile amerika fransa italya hollanda onderliginde yapilip ilk adimlari ecmwf atmistir.
-
Soru O arada bilgiler nasıl geliyor dur
Climate Data Store
bende tam bununla ugrasiyorum bu aralar baskan.
Climate Data Store
canli olarak buradan suanki istekler gorunulenebiliyorKayıtlı kullanıcılar Çalışan kullanıcılar Sıradaki kullanıcılar Çalışan istekler Sıraya alınmış istekler Bekleyen Kullanıcılar 82567 358 238 387 2252 49 Saat İstek sayısı Kullanıcı sayısı İndirilen veriler Son 1 H 23503 680 3963 GB Son 2 H 47307 867 8757 GB Son 3 H 71439 1009 13138 GB Son 6 H 141664 1430 26703 GB Son 12 Saat 274193 1823 53473 GB Son 24 Saat 491111 2560 100451 GB Ülke İstek sayısı İndirilen veriler 1 Almanya 8233 12758 GB 2 İngiltere 15872 4559 GB 3 BT 9529 2707 GB 4 AT 1379 2707 GB 5 DK 1626 2316 GB 6 FR 9919 1161 GB
Katalog girişi Kullanıcı sayısı İndirilen veriler
yeniden analiz-era5-basınç-seviyeleri 817 64167 GB
yeniden analiz-era5-tek seviyeler 1270 16333 GB
yeniden analiz-era5-land 325 10182 GB
yeniden analiz-era5-tamamlandı 66 5463 GB
projeksiyonlar-cordex-alanları-tek seviyeler 10 934 GB
türetilmiş-dönem5-basınç-seviyeleri-günlük-istatistikler 71 648 GB -
İyi uyardın. Baktım. %90 yağmur %10 kar evet
gercekten bu sistemde hersey aksine gitmis mehmet konumun icin. olabilecek tum aksakliklar olmus.
1.5 saatin var eger bi alt seviye bulutu yakalarsan radarda gorunmeyen illa atar kar.
neyse ben az calisayim. kar atarsa resim at. gelirim 1=2 saate bakarim -
Tahmin ettiğim karıştırdığını abi
suanda karla karisik yokmu orada dew point uygun ruzgar hamleside var ara ara atmasi lazim bak bakalim bi camdan.
edit: bu seferde kutle yok radarda. arac varsa 2 dk cikiver 20 km kuzeye -
hele sukur ya pozitif odakli biri cikti sukur. gece guncellemesinden beri karnima sancilar girdi. hayir bildigi halde etkileniyor insan negatiflikten. saol Polis01 bir nebze olsun icimize su serptin
-
dur ya ben yanlis bakmisim karla karisik gosteriyor sabah icin. kar var gibi 850 yaniltti beni sen yuksektesin ya sahi
ben 114 mt rede oldugum icin otomatik olarak gozum eksi 8 ariyor
dikey profili okumayi biliyosun dimi
Using ECMWF’s new ensemble vertical profiles -
kar
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
konvektifThe content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
totalThe content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
toplam oranda senin hemen kuzeyinde birseyler var bellimi bir ruzgara bakar. -
Hayal kırıklığı da olabilir. Sabahki dersi de ektim.
Sabahlıycam. Son ihtimale kadar uyumayacağım mehmet civan 👀
ANLIK DURUM (10 Şubat - 04.01)2,5
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
istersen uyu Sahutt ama yinede belli olmaz -
Öğlenki meteogramlardan bahsediyorsan onlar weatherbell üyeliği gerektiriyor abi. Paralı veri
ben bununla ugrasiyorum bahsettigim program icin cok para diyor. bi proje taslagi hazirlayip bi yerlerden bi sekilde bi yolunu bulmam lazim
Climate Data Store
api bu program bundan otomatik veri cekicek. ama hangi veriyi nasil 2 haftadir cozmeye ugrasiyom -
Şu an Kayapınar tarafında karla karışık yağmura döndü. 0.9 derece o taraf. Biz de 2.9 a düştük
ECMWF | Charts
surayi bi yer imlerine kaydet sen banada aksamki attigin grafikleri linkini atasana
edit: atarmisin
(biseyle acle ugrasirken dikkat edemiyorum hitabete kusuruma bakma) -
Sahutt bu onumuzdeki sistemlerde alcagin konumuna gore eger biz bati faydalanamazsak direk sana yariyacak gibi duruyor. kibristan guney dogulu ab gordum bir kac senaryoda. suriyeyi guneydoguyu ihya eder. takipteyim. gelisme olursa buraya yazacagim.
vakit bulursamda su senin 0 dereceki yagmuru incelicem -
Kupa maçları bir başka ya
Harici İçerik x.comDış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.premier lig cok garip championshipten sara yi aldik adam 40m e dogru gidiyor. adamlarin 2.liginin sonuncusu premier ligindeki kafaya oynayan takimi yeniyor.
-
Farklı forum içerisinden gelip misafir olarak takılanlar siz de hoşgeldiniz
-
Tek korkum ne biliyor musunuz ? Şu güzelim sistemin 1 max 2 gün sürecek olması.Gün sayısı artarmı diye takibe devam.Hayırlı geceler gfs contrrol kuvvetli negatif ao ile nötr fırlayan senaryo çiziyor takip edin derim
takipteyiz hocam