mehmet civan tarafından yazılan gönderiler

Çok güzel bir yorum teşekkür ederim. ECMWF haftalık tahminlerinde, Aralık ortasına kadar İskandinav yükseği bekliyor bu bizim için iyi bir şey.

Sonrasında da durum kötü değil her şeye gebe.

Modeller vade ilerledikçe daha oturaklı güncellemeler yapacaktır diye düşünüyorum.

zaten farkettim neyden bahsettigini ondan katilmak istedim sana. Selam

yorumlarini bende takip ediyorum senin. ellerine saglik umarim bu sezon daha cok okuruz birbirimizi burada. :sevgidolu:

Son saatler kutup girdabı kendini topladı. Darbe yeme vakti geldi :)

abd aslan payini aldi kutbi girdap zayiflamasindan. izlanda tarafindan inenden bir parca alacagiz gibi gozukuyor ama pek kuvvetli gozukmuyor senaryolarda. fakat soylede bir durum var. asor daha erken toparlarsa ve iskandinav daki yuksek(yalanci iskandinav) olusursa. bu senaryoya gore sistem 48 saat daha erken inecek. buda avrupa uzerinde cok bekleme yapmadan direk soguklarin uzerimize inmesi demek.

genelde bu mekanizma soyle calisiyor iskandinav bolgesi kis kosullarinda daha kuzeyde olmasinin sebebiyle sogudugu icin kendi yuksegini olusturuyor ve bu bahsedilen blokaj bu yuzden uzun vadeli olur. fakat suan gordugumuz iskandinav yuksegi biraz tepeden inme kendi yuksegi degil. atanmis iskandinav yuksegi demek daha mantikli gibi :coksoguk: ama sistem hizli ve ofkeli bir anda gelip 2 gunluk kisa bir karli anadoluya ben hayir demem. heleki aralik ortasinda.

Sokaklar göle döndü ama o balkondan olta attı
    Edremit'te Hasan Baran, suyla dolan sokakta olta atarak eğlenceli anlar yaşadı.
    www.sondakika.com

bu sene durmadi hic bu 3. sel edremitte. ne varsa yagdi korfeze...

bu arada haberdeki olta olayi eglence degil orasi orjan su bastiktan sonra cuvalla levrek toplar halk ki bende ilk levregimi orada elimle yakaladim. su birikintilerinden. balik olmasi cok muhtemel. doldurma ve kurutulma yoluyla elde edilmis yerler orasi 100 sene evvel tatli suyun besledigi suydu. hatta daha ben cocukken cogu yeri sazlikti doldular oralari tapuladilar sattilar simdi depremde ne olacak. 85 km lik ayvacik fayinin en ucu burasi ?

cogu felaketten bizler sorumluyuz...

( eline saglik Whisper )

aralik geldi gercek kis sezonu acalim artik dimi (:

bu sene karlar altinda kalalim insallah.

2 haftadir takipteyim tam bir gec kis sezonu bu sene erken aldigimizi alalim onlar ayri.

ikinci yarisi icin tahminleri bilmiyorum ama ocak ortasi sonu ozellikle subat ilk yarisi mart da dahil pes pese guclu salinimlar gozukuyor. cunku olmamasi gibi bir durum max sapma demek. gecmis seneler ile karsilastirildiginda suan orta enlemde 1.9c ortalama pozitif sapmadayiz. bu turkiyede 3-4 hatta 5 derecelerde.

sistemler gorunenden ort 2-3 derece soguk olmali. ki 5 derecelere kadar yolu var. 850 de -7-8 lik sistemler -10 la girer demek bu. ben 500 takip ederim bu sene 850 den pek cekinmiyorum acikcasi boyle giderse.

gfs-0-204.png?12

iskandinav bölgesinde 1025 var takip etmemiz gereken yer orası güçlenip azor kolunu uzatırsa sistem alırız

bende onun pesindeyim :düşünceli: yani hatirladigim kadariyla genelde bu durumlarda azor toparliyor. bu ustundeki ab ile baglantili zaten bunlar. biri siser digeri derinlesir. i1035 e a1045 de koridorun sonu balkanlar- istanbul hatti ardindan akdeniz guzelligini yapsin. :bomba:

28 KASIM

GFS

ÖĞLE GÜNCELLEMESİ

İLK YARI

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
    The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

192 deki yagislara odaklanalim simdilik batidan itibaren guzel yagislar gozukuyor. genelde soguklari bekleriz ilk ama bu sistemde sistemin yonunu belirleyecek olan belliki savrulan ab ler. asor dan zaten ses yok. kendisine ulasilamiyor. biraz destek verse coklu ab lerden dolayi 2 gunde 1035-1040 lara kadar toparlanir. suan pek gorunmuyor ama. gecen hafta bi incelemistim bu senaryolar o bahsedilenler degil.