mehmet civan tarafından yazılan gönderiler
-
-
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
Varmı müsait PC başında olan bir arkadaşımız?
basliyorum abi
-
-
Konum olarak yakın olsak daha farklı yapardık
Bu konuyu yazın geliştirme yapalım seninle
ben basladim abi zaten elle tutulur bir hale geldigi anda direk betayi cikaricam. kendimiz uzerinde calisir gelsitiririz. benim derdim site icinden bir kac yazilimci yetistirmek cunku tek basina yapilacak isler degil gercekten ve yazilimcininda bu konuya meraki olmasi gerekli yoksa yazilimci cok. altindan kalkamam takim isi bu. suan o dedigim harita sistemine calisiyorum. 1-2 aya ilk surumu yayinlariz. yazilimciyim lakin web de hic deneyimim olmadigi icin yavastan gidiyor suan bir yandan ogreniyorum
-
mehmet civan dek yaramıyor abi be ve ayrıca foruma girene kadar kendi konumu şanslı sanardım deklerde ama değilmiş
sariyer biraz oyle wriscuttern dek konusunda lakin sansli oldugunuzdada en ucta oldugunuz icin en guzel konumdasiniz. sariyer benim uzun zamandir takibimine gore ya hep ya hic. misal saglam bir vortex de ve ab li sistemde en sansli kesim sariyer
-
yapalim sinan abi kendi programlarimizi ben bir kac sitede gordum misal birinde direk olarak konumdaki sicaklik degerlerini haritaya veren basit bir program var. baslayalim bizde. ben surekli dile getiriyorum bir kac kisi hadi dese bende o sevkle daha adapte olacagim. acikcasi destek bekliyorum sizlerden
-
Çünkü kaba taslak yapıyorlar tahmini
evet abi sanki zorla yapiyorlar bu isi gibi. bizler amatorler olmamiza ragmen bu isi gonulden yaptigimiz icin daha isabetliyiz bir cok kuruma gore. ovunmek icin demiyorum 2 gun once yazdiklarima kendim bakiyorum tamamen hepsi gerceklesmis. e bu isi ben bu sekilde yapabiliyorsam biz bu sekilde yapabiliyorsak. profesyonellerin yapamamasi icin tek 2 neden var biri liyakat digeri gonulsuz olarak ekonomik kaygilar icin yapmalari. ben zannetmiyorumki hic biri bizim kadar takip etsin. hic bir calisan uykusundan uyanip ne oluyor ne bitiyor diye bakmaz aliyorlar ecmwf ve wrf den meteogramlari yer kartlarini aynen kopyala yapistir. bu ulkede bu konuda bir gelisme olacaksa biz gonulluler tarafindan olacak ben boyle dusunuyorum.
-
Hadi gözün aydın abi burada bır cacık yok
athena sistem aktif. denizel oldugunuz icin tutmuyor aslinda yagis guneye nazaran yari yari daha fazla kuzey ve dogu kesimlerde. ama balikesir bursaya canakkale dahil bir cok ile nazaran daha karasal oldugu icin kar biraz serpinti yapsa tutuyor direk. dun yolda kaldik. arkadas videoyu acik unutmus 1 dakikalik bir kaydimiz var icerisinde o durumun vermis oldugu heyecandan kaynakli argo ve biraz kufur var yoksa paylasacaktim. :D
-
Eyvallah bende şimdi eve geçtim yeterli bana gözün aydın tekrardan.
yalniz butun modeller mgm hepsi yanildi abi. kapali koy yollari var balikesir ve canakkalenin dogusunda. biz biraz daha karasal oldugumuz icin yuksek kesimler konumunu yine konusturdu. 350 mt uzeri 20cm ve uzeri suan yer yer.
-
iyide sinan abi camdan bakinca beyazligi gormeyince olmuyor. neyse tokilere tasiniyoruz bu sene. rakim 250 metre sehrin isi adasinda degil.
. serbest kaliyormus sanirim bir zamani varmis. 3-4 aya kalkiyormus uzerindeki bisey. depremler oldukca bizimkiler korkmaya basladi. balikesir merkezde tokilerden baska zemini ve binalari depreme dayanikli yapi stogu yok.
Sinan mubarek adamsin musluman... derler bizim burda
camdan bakinca kar gormeyince olmuyor dedim sana geldi bak. -
balikesir merkezde kar yagisi basladi.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
İskandinav norveç civarı 1045 iken ki yüksek basınç bu kadar kolay dağılmaz 24-48 saatte birden 1000 mb düşüyor bu nasıl oluyor ? Modeller de birşey var
bende onunla ugrasiyorum cografyaciburak hocam. modeller bu sezon bir takim algoritmik gelistirmeler yapiyor olabilir. yeni normlara adaptasyon sureci sanirim. yeni veriler geldiginde asagi yukari bir sonraki guncellemeyi kestirebiliyorduk onceden. bu sezon durum farkli. yazilimlarinda radikal degisiklikler yaptiklarini dusunuyorum. ozellikle gfs
-
Denizlere Ait Meteorolojik Uyarı
Tarih: 6 Şubat 2025 PerşembeSaat: 22.16Uyarı No: 27
Denizlerimizde (Marmara ) Fırtına Bekleniyor!
Beklenen Hadise
Fırtına
Beklendiği Yer
Marmara’da rüzgarın; yarın (Cuma) sabah saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğudan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi beklenmektedir.
Başlama-Bitiş Zamanı
07.02.2025 06.00-07.02.2025 23.59
Hadisenin Şiddeti
Fırtına
Oluşması Muhtemel Riskler
Ulaşımda Aksamalar
Alınabilir Tedbirler
Uyarı Yapan Merkez
Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi
-
Geldi
yarim saate daha kuvvetlisi geliyor bu zayif