mehmet civan tarafından yazılan gönderiler

tamam hepsini anlarimda turboshaft motora tranmisyonuda mi sen yaptin ben sarafyan abi.. Selam bell, ,boeing, sikorsky meger bizim insanimizin ekmegini yermis bunca zaman. CH-47 Chinook un ve tiltrotor teknolojili donerkanatlarin hepsinde bu abimizin parmagi oldugu kesin. :düşünceli: simdi bakindim birazda patentlerinin bir kac tanesi kayit tarihinden 20 sene sonra kullanilmis ilk sefer. olmayan bir sistemin teknolojisiniseneler oncesinden gelistirmis.

2025.02.04 01:05:11 36.6423 25.5720 2.7 -.- 2.8 -.- EGE DENIZI İlksel

sarsintilar git gide yeryuzune yaklasmaya basladi(deniz tabani). suan 2.7 km de. problem buyuk. umarim en kotu senaryoda bile can kayipsiz atlatilir.

(son gunlerde 1 km ye kadar dusmus)

Magma yukarı çıkıyor haznesi doluyor bu o zaman biraz daha zamanı var beli 1 ay bel ki 10 gün belki de 5 yıl 10 yıl kestirmek çok güç en azından bölgede gaz ve vb gibi oluşumlar olur diye düşünmüştüm

uydu goruntulerine gore magma odasinda 1mt yi gectin bir sisme tespit edilmis. deniz altindan sizinti vardir illaki. ama patlayan bir yanardag degilmis bu dokulerek yayiliyormus. etrafindaki bazalt olusumlardan bu anlasiliyor. tuf ve gaz puskurmesi olacaktir. ordaki durumda bizim konumuza giriyor. ruzgarin tahmini ve yonu acisindan. seninle arastiralim bu konu devam ederse calisalim Odesay belliki seninde merakin var.Selam

2 ihtimal var gibi görünüyor

su altında bir volkanik patlama var bunlar sarsıntı yaratıyor olabilir.

2 Santoroni yanardağının haznesi doluyor magma yukarı çıkmaya çalışıyor ve basınç artıyor ne kadar büyük bir basınç ile çıkarsa patlama da o denli büyük olabiliyor ...

her ikiside Odesay