tesekkur ederız Athena
mehmet civan tarafından yazılan gönderiler
-
-
-
Sibirya civarı 850 h -50 varan sogumalar da olmuştur ama nadirdir ülkemize yaklaşan olarak çekirdeği -32 dir uzeri belki çok nadirdir. İstanbul marmaraya -20 civarı giriş yaptı onu biliyorum ama böylesi devasa -32 ler -40 lar görmedim nadirdir belki
simdi anladim hocam tesekkur ediyorum.

-
Athena eline emeğine sağlık abim sağolasın 👏
Katkıda bulunan herkese, devamlı aktif olan arkadaşlara teşekkürler
ben devamli aktif olamiyorum bu siralar mustafa abi. virusmu bu yine kafami kaldirdigim bir seye baktigim gibi mide bulantisi ates. ilacida yok. dikkat edin. yayiliyormus git gide. agri yok birsey yok lakin yemeklerden sonra ozellikle direk mide bulantisi ates.
-
Daha Çok Göster
Arkadaşlar ülkemizi etkileyen 3 tür soğuk akışları vardır.
-İzlanda kökenli
-Kutup kökenli
-sibirya kökenli
Sibirya ve kutup genelde aynı tarz olur karasal soğuklarla gelir yer seviyesine etki ederek.
İzlanda kökenli ise tam tersi İzlanda kökenli soğuklarda öyle -16 lar -20 ler gelmez yogun olarak -12 ler oluşur. Sistem gücünü direk yerinden alır bağlantı kesildiği an sistemin gücü gider.
Sibirya ve kutup kökenli ise 850 hpa -40 kadar önü var -40 zor olsa da ülkemize yaklaşan -32 lik çekirdekler gördük
hocam ben -40 / -45 hatirliyorum sanki. bi tekrar bakayim heralde karistiriyorum.
karadeniz de cok etkili yagislar olmustu. bati karadeniz sakarya tarafi ozellikle -35 miydi acaba
birde 500 hpa yi sanirim 850 yazmissiniz yanlislikla.
>>>WinteR<<< -
Bu görüntüde kıyılar kar alamaz
kararsızlık yağısları onlar cagrı. deniz etkili. girdiği sınırdan itibaren bulut kalınlığına gore fırtına ile sicakliği direk dusurur.
-
-
Edremit Körfezinde, Ege Denizinde, Edremit Fay Zonunda 5,3 büyüklüğünde bir deprem oldu. Bu fay zonu Kuzey Anadolu Fay Zonunun güney kolunu temsil ediyor. Bu körfezde 1944 yılında 6,8 büyüklüğünde korkutucu bir deprem olmuşu. Marmara bölgesi ve kuzey Ege genelde stres biriktiriyo
ne kadar garip bir ulkeyiz daha depremin nerede oldugunu tespit edemiyorlar naci hoca olmadan. heryerde canakkale deprem uyarisi yahu cok garibiz
-
fayin devaminda kucuk bir deprem daha yasandi. fay aktif bolgede yasayanlar dikkatThe content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
asagida yesil ile isaretledigim nokta -
2025.01.21 23:53:01 39.4198 26.2660 8.0
3.0 2.7 EDREMIT KORFEZI (EGE DENIZI) İlksel
2025.01.21 23:44:35 39.4297 26.2540 8.3
2.6
EDREMIT KORFEZI (EGE DENIZI) İlksel
2025.01.21 23:38:43 39.4218 26.2978 7.1
5.3 5.0 EDREMIT KORFEZI (EGE DENIZI) İlksel
gecmis olsun. deprem canakkale yaziyorlar canakkale degil merkez ussu edremit korfezi. canakkale merkezde ve bir cok ilcesinde hissedilmemistir bile. haritaya bakinca ayvacik karsisinda kaliyor ama aslinda edremit korfeziThe content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
atmosfer ve meteoroloji bağlamında sorunlarınızı buradan sorabilirsiniz
-
hayirli aksamlariniz olsun

-
Köroğlu dağlarının uzantısı aslında
Gerede tarafı daha çok kar alıyor ya kuzeyde kesiyor soğuğu,Birde rakım kurtarırsa Kartepe.
bunu bilmiyordum. bilgi icin tesekkurler

-
Sinan abim şimdi şubatta güneş ışınları dik geliyor diye biliyorum gelecek sistem de bi kar yağıp bi güneş açarsa gelen soğunn faydası olmıcak gibime geliyor abim bana senin düşüncelerin neler acaba

winter atmosferin sicakligini asil belirleyen unsur yerden deniz seviyesinden ozellikle yukselen sicakliklardir. evet gunes isinlarininda etkisi var lakin yerden yansiyanin yaninda devede kulak. bu da ozon tabakasiyla alakali. buda ek bilgi olsun televizyonlarda orda burda ozon tabakasi delindi gibi sacmaliklar olur. akiskanlar delinmez incelir yada kalinlasir. suyu delebilirmisin
buda ayni sey. ve bu tabaka yi gorsellerde cok kalin gosterirler habuki dunyanin buyuklugu bir futbol topu olsaydi ozon ancak kese kagidi kalinliginda olurdu
birde bunlari sohbete yada gfs de sor konuyu dagitmayalim. -
Sinan Hoca diyorsa vardır bildiği 25 ocak gibi büyük değişimler artık olucak dedi beklicez
hocam senin konumun rakimin adin hicbirseyin yazmiyor. sunlari giriverde bizde taniyalim seni. yabanci degilsin surekli forumdasin.