mehmet civan tarafından yazılan gönderiler

hocam ben -40 / -45 hatirliyorum sanki. bi tekrar bakayim heralde karistiriyorum.

karadeniz de cok etkili yagislar olmustu. bati karadeniz sakarya tarafi ozellikle -35 miydi acaba :düşünceli:

birde 500 hpa yi sanirim 850 yazmissiniz yanlislikla.

>>>WinteR<<<

Prof. Dr. Naci Görür

Edremit Körfezinde, Ege Denizinde, Edremit Fay Zonunda 5,3 büyüklüğünde bir deprem oldu. Bu fay zonu Kuzey Anadolu Fay Zonunun güney kolunu temsil ediyor. Bu körfezde 1944 yılında 6,8 büyüklüğünde korkutucu bir deprem olmuşu. Marmara bölgesi ve kuzey Ege genelde stres biriktiriyo

ne kadar garip bir ulkeyiz daha depremin nerede oldugunu tespit edemiyorlar naci hoca olmadan. heryerde canakkale deprem uyarisi yahu cok garibiz :)

Kod
    2025.01.22 00:01:50  38.8993   26.7327       17.7      -.-  1.6  -.-   CANDARLI KORFEZI (EGE DENIZI)                     İlksel

fayin devaminda kucuk bir deprem daha yasandi. fay aktif bolgede yasayanlar dikkat

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

asagida yesil ile isaretledigim nokta

2025.01.21 23:53:01 39.4198 26.2660 8.0 -.- 3.0 2.7 EDREMIT KORFEZI (EGE DENIZI) İlksel
    2025.01.21 23:44:35 39.4297 26.2540 8.3 -.- 2.6 -.- EDREMIT KORFEZI (EGE DENIZI) İlksel
    2025.01.21 23:38:43 39.4218 26.2978 7.1 -.- 5.3 5.0 EDREMIT KORFEZI (EGE DENIZI) İlksel

gecmis olsun. deprem canakkale yaziyorlar canakkale degil merkez ussu edremit korfezi. canakkale merkezde ve bir cok ilcesinde hissedilmemistir bile. haritaya bakinca ayvacik karsisinda kaliyor ama aslinda edremit korfezi

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Sinan ⁠⁠⁠⁠⁠⁠abim şimdi şubatta güneş ışınları dik geliyor diye biliyorum gelecek sistem de bi kar yağıp bi güneş açarsa gelen soğunn faydası olmıcak gibime geliyor abim bana senin düşüncelerin neler acabaSelam

winter atmosferin sicakligini asil belirleyen unsur yerden deniz seviyesinden ozellikle yukselen sicakliklardir. evet gunes isinlarininda etkisi var lakin yerden yansiyanin yaninda devede kulak. bu da ozon tabakasiyla alakali. buda ek bilgi olsun televizyonlarda orda burda ozon tabakasi delindi gibi sacmaliklar olur. akiskanlar delinmez incelir yada kalinlasir. suyu delebilirmisin :) buda ayni sey. ve bu tabaka yi gorsellerde cok kalin gosterirler habuki dunyanin buyuklugu bir futbol topu olsaydi ozon ancak kese kagidi kalinliginda olurdu

birde bunlari sohbete yada gfs de sor konuyu dagitmayalim.

o bahsettiğin yer Cankurtaran bölgesi 1502 rakımı olan bir yer bazen orta da hiçbir şey yokken bile sürpriz yapmayı seven bir yer Selam

zaten sistem yoktu orasi nerden aldi o yagisi hala bilmiyorum. kartalkaya gibi. alt seviyeden yukselen nem i kar olarak aliyor sanirim. bursa uludag da cok garip kus ucumu 7-8 km etrafinda gunluk guneslik hic bulut yok. tepeye bir cikiyosun bir anda kar basliyor.

Herşey kötü mü gidiyor yoksa hocam herşey bittimi:(

cagri bi senesi nisan basiydi duzcede ankaraya gidiyordum. ankaraya 60-80km kalami desem bilmiyorum. kurtarma jandarma kabotaj ole ismi olan bi yer vardi bolu ankara arasi. Angora yazar nersi oldugunu okuyunca. ogleden sonraydi . aaa bir baktim lapa kar yagiyor kostum otobus soforune acelemde yok. dedim abi bir sonraki sefer ne zaman dedi 2 saat sonra burdan gecer. dedim indir beni. olmaz ole dedi ada yav dedim incem kardesim tam o sira bi klube var sagda. dedim bak o benim dedem ben gorucem 2 saat sonraki otobuse soleyin beni burdan alsin. durdurdum otobusu indim. :) otobanda