Yorulana kadar atarım abim sıkıntı yok mobilden zor oluyordur senin için ben bilgisayardayım rahat rahat
saolasın Athena her hang'b'r durumda ben de devam ederim
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturYorulana kadar atarım abim sıkıntı yok mobilden zor oluyordur senin için ben bilgisayardayım rahat rahat
saolasın Athena her hang'b'r durumda ben de devam ederim
suan hersey yolunda her hangi bir aksi durum soz konusu degil ocak sonu icin hatta erken bir aksiyon a dogru ilerliyor.
fakat ecmwf ye gore soyleyemiyorum tabi. z500-1000dam / 500temp / 10hpa / /1.5pvu(potansıyel gırdap) / jet stream vs hic biri yok. degerlendırme yaptırmıyor zaten al hazırı var bak yaz diyor
gfs de ucretsız de eksik. yerı geliyor 300 400 600 900hpa ya bakmak gerekiyor. radarlar hep tepelerde kurulu. bi alt seviye bulutu geliyor patliyoruz. ondan sonra diyolar bak kar yagiyor bilemedin
türkiye olarak ihtiyac hat safhada artık. bizimde bu işlere el atacak mgm ye model saglayacak saglam bir kuruluşa ihtiyacımız var.
Okumaya aşırı üşendim mehmet civan affet
https://www.researchgate.net/publication/317098888_THE_SEVERE_JANUARY_2017_IN_BULGARIA
al buna bır goz gezdır madem onmuzdekı gunler ıcın belkı bıseler buluruz
Keşke anlasam da açıklama yapsam. İnşallah fazlasıyla gelir diyelim 🙏
eyup444 seninde fikrini alalim sence nasil olur ?
GFS 0Z İKİNCİ YARI
bu cok onemli iste bir kac kucuk degisimle bu -40 /-45 i baaam diye kopar gelir. tabi suan bulundugu konumdan degil yb her guncellemede kendini dahada toparlayacak biraz daha batidan indirir. tabi bu kosullar bu sekilde devam ederse. neden olmasin
yazik degilmi izmirlilere senelerdir kar a hasret. ![]()
gelsin bakalm ikinci yari 22 sinden sonra ne diyor
GFS 0Z İLK YARI
evet gfs sabah guncellemesindede bir kedi gordum sanki
yavas yavas anadoluna aslanina evrilir o.
15 gun once ocagin ikinci yarisi icin kotu diyordu bu modeller.![]()
Bu, 10 hPa'da 60K veya 60G'de ortalama bölgesel rüzgarın günlük dağılımını ve evrimini göstermektedir.
Rüzgarlar, 100 topluluk üyesi ve bir kontrol üyesinden oluşan ECMWF Alt-Mevsimsel Aralık topluluğundan türetilmiştir.
Açılır menüyü kullanarak istediğiniz temel zamanı ve yarım küreyi seçin.
Renkli çizgiler 10 hPa'da bölgesel ortalama bölgesel rüzgarın evrimini göstermektedir:
Ani bir stratosferik ısınma (SSW) olayı, stratosferik kutup çevresi batı rüzgarlarında hızlı bir yavaşlama ve kutup başlığı bölgesinin önemli ölçüde ısınmasıyla karakterize edilir. SSW'lerin troposferik dolaşım üzerinde önemli bir etkisi vardır. Bir SSW olayını takiben, troposferik jetin ekvatora doğru kayması ve buna bağlı olarak Kuzey Yarımküre kışında Kuzey Avrupa üzerinde soğuk koşullar ve Kuzeydoğu Kanada ve Grönland üzerinde sıcak koşullar meydana gelebilir (Baldwin, MP ve TJ Dunkerton, 1999). Tahmin edilen başlangıç koşullarında bir SSW olayı olduğunda alt mevsimsel aralık becerisi daha yüksek olduğundan (Tripathi ve ark. 2015), SSW olayları olası bir öngörülebilirlik kaynağıdır. Bir SSW olayı sırasında, topluluk (mavi) model alt mevsimsel aralık ikliminin ( SUBS-M-iklimi ) (alt kırmızı çizgi) alt (daha negatif) ucuna yakın olacaktır.
bakın ecmwf de bile ezber bilgi var. sanki bu akimlar olustugu icin bazi kosullarin olustugu yaziyor. ne kadar yanlis bir bakis. akimi olusturan zaten sistemin kendisi.
ben devam ettireyim madem
çokbilmiş ![]()