mehmet civan tarafından yazılan gönderiler

Gümüşhane ve Bayburt'ta Eğitime Ara

Kar yağışı nedeniyle Gümüşhane ve Bayburt'ta eğitime 25 Kasım'da ara verildi.

24.11.2024 18:16

Gümüşhane ve Bayburt'ta kar yağışı sebebiyle yarın eğitime ara verildi.

Gümüşhane Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, kar ve olası buzlanmaya bağlı ulaşımda yaşanabilecek olumsuzluklar nedeniyle il merkezi ve ilçelerde, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı tüm resmi/özel örgün ve yaygın eğitim kurumları, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, özel eğitim kursları ile diğer kamu, kurum kuruluşlarına ait kreş ve okul öncesi eğitim kurumlarında yarın eğitim ara verildiği belirtildi.

Açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında görevli hamile, engelli, diyaliz, kalp ve böbrek yetmezliği, kanser gibi kronik ağır hastalığı olan memurlar ve diğer kamu görevlilerin de yarın idari izinli sayılacağı kaydedildi.

Bayburt Valiliğinin yazılı açıklamasında ise yoğun kar yağışı nedeniyle il genelinde tüm okullarda 25 Kasım Pazartesi eğitime ara verildiği bilgisi paylaşılarak, kamu kurumlarında görev yapan hamile ve engelli personelin aynı gün idari izinli sayılacağı bildirildi.

Kaynak: AA

Gümüşhane ve Giresun'da kar engeli: Bazı yollar kapandı

Gümüşhane ve Giresun'un yüksek kesimlerinde kar etkili oluyor. Etkisini arttıran kar yağışı ve tipi nedeniyle bazı yollar ulaşıma kapatıldı.

24 Kasım Pazar 2024 Saat: 16:11Güncellenme: 24 Kasım Pazar 2024 Saat: 16:12

DUVAR - Gümüşhane'de gece başlayan yağmur, sabah saatlerinde yerini kara bıraktı. Kentin yüksek kesimlerindeki Çamlıca ile Hasanbey mahalleleri karla kaplandı.

AA'nın haberine göre etkisini artıran kar yağışı nedeniyle olumsuzluk yaşanmaması için ekipler hazırlıklarını tamamladı.

Gümüşhane Valiliği'nden yapılan açıklamada, bugün itibarıyla 600 rakım üzeri yerlerde yoğun kar yağışı beklendiğine işaret edilerek, vatandaşların olumsuz durumlara karşı tedbirli olmaları istendi.

'ALTERNATİF GÜZERGAHLARI KULLANIN'

Giresun'un da yüksek kesimlerinde kar ve tipi yaşamı olumsuz etkiliyor. Valiliğin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, kar yağışı ve tipi nedeniyle Espiye-Yağlıdere-Alucra il yolunun 77 ve 97'nci kilometreleri arasının ulaşıma tamamen kapatıldığı belirtilerek, "Bu güzergahı kullanmayı planlayan vatandaşlarımızın, mağduriyet yaşamamaları adına alternatif güzergahları tercih etmeleri önemle rica olunur. Vatandaşlarımızın güvenliği için alınan bu tedbire gösterecekleri anlayış ve hassasiyet için teşekkür ederiz" ifadelerine yer verildi.

(ANADOLU AJANSI)

Aksaray’da kar mesaisi: Nevşehir ve Konya yolları trafiğe kapatıldı

Aksaray’da gece yarısı başlayan ve halen etkisini sürdüren kar yığışı Aksaray-Konya ve Nevşehir karayollarını trafiğe kapattı. Güvenlik amacıyla araçların geçişine geçici olarak izin verilmiyor.

24 Kasım Pazar 2024 Saat: 12:22Güncellenme: 24 Kasım Pazar 2024 Saat: 12:22

DUVAR - Aksaray’da etkili olan kar yağışı ve beraberinde tipi nedeniyle Aksaray - Konya ve Nevşehir karayolları trafiğe kapatıldı.

İHA'nın haberine göre şehir genelinde yer yer kar yağışı devam ederken, kar yağışı bazı olumsuzlukları da beraberinde getirdi. Karayolları tarafından yollar açılsa da yeniden kar ile kapanırken, yaşanan bazı kazalar da trafiğin aksamasına neden oldu.

Kısa bir süreliğine Aksaray - Adana karayolu trafiğe kapanırken, Adana yolunun açılmasının ardından Konya ve Nevşehir karayolları güvenlik amacıyla trafiğe kapatıldı. Karayollarında görev alan polis ekipleri hem sürücülere bilgi veriyor hem de güvenlik amacıyla geçişe izin vermiyor.

(İHA)

konya AKOM paylaştı: Birçok ilçe ve mahallede yollar açıldı

Yayınlanma: 24 Kasım 2024 Pazar 14:12

Konya AKOM, şiddetli kar yağışı ve buzlanma nedeniyle ulaşımın aksadığı ilçelerde ulaşımın açıldığını duyurdu.

Konya AKOM ekipleri yolların açık tutulması ve olumsuzlukların önlenmesi için sahada 7/24 çalışıyor.

gdhcjolwaaal-rw.jpg

gdhmg6wwuaal-pa.jpg

İşte AKOM'un duyurusunda trafiğe açılan ilçeler ve mahalleler

▪️ Bozkır Armutlu Mahallesi Ulaşıma Açılmıştır

▪️ Bozkır Kayacılar Mahallesi Yolu Ulaşıma Açılmıştır

▪️ Bozkır Tepearası Mahallesi Ulaşıma Açılmıştır

▪️ Bozkır Yeniköy Yolu Ulaşıma Açılmıştır

▪️ Cihanbeyli Karabağ - Hodoglu Yolu Ulaşıma Açılmıştır

▪️ Çeltik Doğanyurt Yolu Ulaşıma Açılmıştır

▪️ Derebucak Çamlık Mahallesi Yolu Ulaşıma Açılmıştır

▪️ Derebucak Kalınağıl Yolu Ulaşıma Açılmıştır

▪️ Derebucak Tepearası Mahallesi Yolu Ulaşıma Açılmıştır

▪️ Derebucak Uğurlu Mahallesi Yolu Ulaşıma Açılmıştır

▪️ Doğanhisar Konakkale ve Başlamış Arası Yolu Ulaşıma Açılmıştır

▪️ Doğanhisar Konakkale Yolu Ulaşıma Açılmıştır

▪️ Güneysınır Mehmetali Mahallesi Yolu Ulaşıma Açılmıştır

▪️ Hadim Esenler Yolu Ulaşıma Açılmıştır

▪️ Kızılçakır Ağras Ara Yolu Ulaşıma Açılmıştır

▪️ Kızılçakır Ağras Turizm Ara Yolları Ulaşıma Açılmıştır

▪️ Sarayönü Çeşmelisebil Yolu Ulaşıma Açılmıştır

▪️ Seydişehir Çavuş Yolu Ulaşıma Açılmıştır

▪️ Seydişehir Oğlakçı Mahallesi Yolu Ulaşıma Açılmıştır

▪️ Taşkent Bolay Yolu Ulaşıma Açılmıştır

▪️ Taşkent Hamzalar Mahallesi Yolu Ulaşıma Açılmıştır

▪️ Üçpınar, Baybağan, Yalnızca, Kovanlık Yolları Ulaşıma Açılmıştır

▪️ Yalıhüyük, Ahırlı, Çiftlik Mahallesi Yolu Ulaşıma Açılmıştır

▪️ Ahırlı,Kayacık Mahallesi Yolu Ulaşıma Açılmıştır

Yoğun kar yağışıyla Erzincan - Sivas kara yolu ulaşıma kapandı

Erzincan-Sivas kara yolu yoğun kar yağışıyla birlikte Sakaltutan Geçidinden ulaşıma kapandı. Güzergahta seyir halindeki araçlar trafik polislerince Erzincan tarafında uygun alanda yol açılıncaya kadar bekletiyor.

24.11.2024 - 16:08

Haberler - İHA

Yoğun kar yağışıyla Erzincan - Sivas kara yolu ulaşıma kapandı

erzincan'da etkili olan karyagisi ve tipi ulaşımda aksamalara neden oldu. Kentin yüksek kesimlerinde öğleden sonra etkili olmaya başlayan kar ve tipi nedeniyle sürücüler ilerlemekte güçlük çekti.

Erzincan-Sivas kara yolundaki Sakaltutan ve Kızıldağ Geçitlerinde yol kapandı. Yolda uzunca araç kuyruğu oluştu.

Olumsuz hava şartları nedeniyle yolda kalan araçların trafiği engellememesi için Karayolları ve polis ekipleri, iş makinesi desteğiyle yoğun çalışma yürütüyor.

Sivas'ta kar yağışı; 35 yerleşim yeri yolu ulaşıma kapandı (2)

24.11.2024 - 11:00 | Son Güncellenme: 24.11.2024 - 11:00| DHA

Sivas'ta kar yağışı; 35 yerleşim yeri yolu ulaşıma kapandı (2)

35 YERLEŞİM YERİ YOLU KAPANDI

Kar yağışının etkisini gösterdiği Sivas'ta, kent genelinde köy ve mezralardan oluşan 35 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdare ekipleri kapalı yolların ulaşıma açılması için çalışma başlattı. (DHA)

simdi ben bu sistemi 03:45 den bu yana takip ediyorum. suan bati karadenizdeki dekler istanbulda yagmur a sebep oldu cunku ust seviye yetmedi 850 dusuk geldi. sana yaklasan sistem yer seviyesinde karayel ile geldi marmara ic ege hattinda 15 derece karadeniz ic anadolu hattinda11-12 derece suan buludugu cizgide 9 derece dusuyor. cunku karayel alt seviyeyi cok soguttu ve soguk tasindi. ust seviyede 500 ve 400hpa da akdenizden nem besleniyor ve karayelden aldigi soguk deposunu yavas yavas yitirerek yavas yavas sana dogru tasiniyor. 850 ve daha alt seviyede cephe cizgisinde o siyah olan cizginin ust sevyesinde. nem artik yogusarak kutleler oluyor yagisa donuyor. simdi senin oraya ne zaman gelecek benim tahminim 9-7 derece yer seviyesinde dusurecek. dev pointi falan sabah 10 a gore hesaplamak lazim. kar olarak dusebilir. gectigi yerlerdeki karakteristigi oyleydi.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

bu sabah 4 civari ustteki buraya birakalim dursun ileride lazim olur

son durum

Bugün değil. Hatta yarın bile değil diyebilirim. Yarın akşama doğru ancak kar değerine inebileceğimizi düşünüyorum. Yarın akşam ile sonraki öğleden sonraya kadar hareketliliği takip edeceğim bakalım.

simdi ben bu sistemi 03:45 den bu yana takip ediyorum. suan bati karadenizdeki dekler istanbulda yagmur a sebep oldu cunku ust seviye yetmedi 850 dusuk geldi. sana yaklasan sistem yer seviyesinde karayel ile geldi marmara ic ege hattinda 15 derece karadeniz ic anadolu hattinda11-12 derece suan buludugu cizgide 9 derece dusuyor. cunku karayel alt seviyeyi cok soguttu ve soguk tasindi. ust seviyede 500 ve 400hpa da akdenizden nem besleniyor ve karayelden aldigi soguk deposunu yavas yavas yitirerek yavas yavas sana dogru tasiniyor. 850 ve daha alt seviyede cephe cizgisinde o siyah olan cizginin ust sevyesinde. nem artik yogusarak kutleler oluyor yagisa donuyor. simdi senin oraya ne zaman gelecek benim tahminim 9-7 derece yer seviyesinde dusurecek. dev pointi falan sabah 10 a gore hesaplamak lazim. kar olarak dusebilir. gectigi yerlerdeki karakteristigi oyleydi.

yuksek basinc altinda bolgelere kar haberi vermekde zor oluyo be ;-)

ama aliskiniz biz balikesir olarak her yere yagar bize yagmaz. 1 metre kar aliriz köyler falan. memlekette baska yerde kar olmaz. balikesir boyle bir yer. gerci bu sistemde 400-500mt ustu heryer kar aldi balikesirde ilk yagista sadece merkezde yoktu.