gfs nin gece ve sabah guncellemesi onemli 13 sonrasi icin. azor uzerimize bir anda nasil yayilabiliyorki o kadar. altina giren ab den kaynakli sanirim. 1030mb da nasil o kadar kuvvetli bir cekim gucu. basinc 990 degilki 1005..
mehmet civan tarafından yazılan gönderiler
-
-
selamlar hayirli aksamlar...
-
Pek İç Açıcı Bir Görüntü Değil
niye ustat
500 hpa anomalisi icinmi dedin -
selamlar gunaydinlar...
-
Geçenlerde x adlı bir tahminci , zonal rüzgarların kuvvetlenmesinin Ao ve Nao nun pozitife gitmesinin şiddetli kutup soğuklarının bize gelme ihtimalini yükselttiiğini söyledi.
atiyorum belki 2019 da tam o paternde sistem almisizdir ondan yazmistir
noai kis yagis ve sicaklik ongoruleri +-%95 tutarlilik gosterir. +-%5 lik kisminda ise sapmalar gerceklesebilir. -
Large scale airstrikes by the Russian airforce reported on the Mare / Tal Rifaat frontline - currently the Turkish led SNA is trying to advance into the Kurdish held Tal Rifaat Region.Turkish drone is active over northern Syria also
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. KodRus hava kuvvetlerinin Mare/Tel Rıfat cephe hattında büyük çaplı hava saldırıları düzenlediği bildirildi - Türkiye liderliğindeki SNA şu anda ypg elindeki Tel Rıfat Bölgesi'ne ilerlemeye çalışıyor. Türk İHA'sı Kuzey Suriye'de de aktif
ceviride yanlislik var suriyede hava sahasini kontrol eden rus hava kuvvetlerinin turk sihalarinin saldiri baslattigini duyurdugunu yaziyor.
2 saat once.
-
bu zayif izlandik sistemin hizlica uzaklasmasi isimize gelir. 15 sonrasi sartlar daha uygun hale geliyor soguk atagi acisinda Eren hocamda yazdi zaten. bu durum uzerine gelecek olan sistemin hazirligi mahiyetinde bir anlamda. degisimler bir sonraki soguk ataginin sinoptiklere yansimasi olarak dusunebilir.
-
Çok değişir daha
e tabiki hocam
o degisimlerin takibindeyiz ya zaten
bu arada burasi sohbet kismiymis ya.
Whisper senden sonra simdide ben abi -
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Eren hocam
ustteki simdi gelen sinoptik alttaki sabahki
gfs yi bu konuda seviyorum en kucuk degisikligi 2-3 saat icerisinde yansitiyorlar sinoptige -
Eren
sunu diyorum sinoptikde ustune geldi simdi gfs denThe content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
-
Sistem mi var
yagis var. avrupa ustundeki 9 gibi sanirim 500 deki bolunup guneye giden kismi azor un guclensinden dolayi biraz torpulenebilir. bu tur durumlarda anadolu etrafi havaya ve yere nazaran daha ilik deniz suyu ile kapli ve ortasinda daha soguk kara parcasi oldugu icin miknatis misali cekiyor soguklarin bir kismini ab uretiyor akdenizde. biz sadece soguklarin guneye inmesiyle sistem almiyoruz. cografi konumumuz ve karaparcasinin ozellikleride etkiliyor
-
selamlar ahali.
3 gunluk yogunlugum vardi. hallettim geldim.
15 ta gozuken sistemin 2-3 gun daha acelesi olabilir. sistem modellerde gosterdiginden daha guclu olur 15 sonrasi icin iyi olur.Sinan abi geldim ben
birsey demistin bana sen musait olunca bakalim ona
-
marmara daha sansli gibi suan
-
takipteyiz eren hocam.
haberlerini bekliyoruz. -
Bu görüntü imkansıza yakın
atmosferimizde ki bildigimiz hava olaylari kolerasyonu toplaminin yuzde 10 larnii bile bulmuyor sanirim. daha tanimlanacak birbiri ile dogrusal iliski olan 2 yada daha fazla olay kumelenmelerinden 100 lerce olabilir. en basiti ao gibi. soyle bir sey bunda 10 gun sonra istanbula 2 metre kar yagma olasiligi bile bir hayli yuksek. atmosfer gercekten bu kadar kaotik. bunu tam olarak bilemiyoruz eren. bildigimiz 3-5 birsey var emin olabilirsin. hani ordan burdan yayin calip sagda solda arastirma yaptim bilmem ne hakkinda olay hakkinda ortaya bisey attim degipte ovunenlerin sana bana hava yapanlarin bahsettikleri seyler bir kac 10 yil sonra ilk okullarda gosterilecek.
bu arada evet zor bir sistem sana katiliyorum ama bu gibi senaryolar cogalmaya basladi. deniyorlar biseyler iste. yuksek ogrenim gormus konusunda uzman en az 50-100 personeli vardir bu gfs nin. arada sacmaliyorlar. fakat soyle bir durum var evet arada atmosferde sacmalayabiliyor