hareketli geçebilir endeksler nötre yaklaşıyor
mehmet civan tarafından yazılan gönderiler
-
-
gfs farkli bir seyler denemeye calisiyor.
Model takibi yapılır bu durumlarda endekste çok iş yapmaz
pardon ben ayin 5 ve 6 si icin sormustum.
-
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. bu parcalanma cok onemli -40 bile koparabiliriz suan gorunmesede
Eren endeksler ne diyor suan senin gurusun ne ben pek anlamiyorum demiyimde endeksler beni hep yaniltiyor -
Bu akşam ki gfs tam da tahmin ettiğim gibi gelmiş. Gösterdiği sistemin yerinde yeller esiyor. Ecmwf ye uymuş.
ikinci yarisinada bir bakalim o zaman
-
hizilina yetisilmiyor mustafa abi.
lak lak yaparken kacirdim paylasimi -
sen diyorsan orda bir durmak lazim baskan.
hazirliklara hemen basliyorum. -
evet aralik basi sistemine calisalim artik yavas yavas..
ilk bakisda modellerin biraz temkinli oldugunu dusunuyorum. 850 hpa da ortalama -4 agirlikli goruyorum modellerde. bu aralikta balkanlarda bir isinma olmayacak karayelli bir sistem ve ihtimaller arasina -6 , -8 ortalama senaryosunuda eklesek cok abartmis olmayiz. 500 ve 400 hpa yida hesaba katarak istanbul ve marmarayida goz onunde bulundurmakta yarar var. sistem eger gelirse guclenerek gelecegini dusunduruyor. kismen -10 bile gorsek sasirmam. gfs son ciktida 500 u biraz zayiflatmis lakin takibe devam...The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
Altı ilde eğitime kar engeli
Nevşehir, Kayseri, Niğde, Bolu, Karaman ve Ordu'da olumsuz hava şartları nedeniyle eğitime 1 gün süre ile ara verildi.
24.11.2024 - 16:48
Son Güncelleme : 24.11.2024 - 18:09
Haberler - İHA
- Paylaş
Kayseri Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, kentte eğitim öğretime, özel eğitim kurumları ve kurslar dahil 1 gün ara verildiği belirtildi.
Açıklamada, kamu kurumlarında görevli engelli ve hamile personelin de izinli sayılacağı kaydedildi.
Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Sevgili öğrenciler ilimizde devam etmekte olan yoğun kar nedeniyle 25 Kasım'da okullarımız 1 gün süreyle il genelinde tatil edilmiştir. Vali amcaları olarak tüm öğrencilerimizin bu kar tatilini kitap okuyarak ve kar topu oynayarak geçirmelerini rica ediyorum." ifadelerini kullandı.
Niğde
Valilikten yapılan açıklamada, kar ve buzlanma nedeniyle il genelinde eğitime 1 günlüğüne ara verildiği bildirildi.
Açıklamada, hamile ve engelli kamu personelinin de idari izinli sayılacağı ifade edildi.
Nevşehir
Nevşehir Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada ise bölgede aralıklarla devam eden kar, olası buzlanma riski ve olumsuz hava koşulları nedeniyle resmi ve özel okullarda eğitim ve öğretimin 25 Kasım Pazartesi günü tatil edildiği belirtildi.
Açıklamada, kamu kurumlarında görevli engelli, hamile, kronik hastalığı bulunanlarla çocuğu kreş veya anaokuluna devam eden annelerin de yarın idari izinli sayılacağı bildirildi.Ordu
Ordu Valiliği, yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle 14 ilçenin tamamında, bir ilçede ise kısmen eğitime 1 gün ara verildiğini duyurdu.
Valilikten yapılan açıklamada, “Akkuş, Aybastı, Çamaş, Çatalpınar, Çaybaşı, Gölköy, Gürgentepe, İkizce, Kabadüz, Kabataş, Korgan, Kumru, Mesudiye, Ulubey, ilçelerimizdeki okulların tamamında eğitime 25 Kasım Pazartesi günü 1 gün ara verildi” açıklaması yapıldı.
Fatsa ilçesinde ise Aslancami, Geyikceli, Hatipli, Ilıca, İslamdağ ve Demirci mahallelerinde bulunan okullarda da eğitime 1 gün ara verildiği belirtilerek, “Tamamen ve kısmen eğitime ara verilen ilçelerimizde engeli olan ve hamile kamu görevlilerimiz de aynı gün idari izinli sayılacaktır” ifadeleri kullanıldı.Bolu
Bolu’da dün öğle saatlerinden bu yana süren kar yağışı nedeniyle okullar 1 gün süreyle tatil edildi.
Bolu Valiliği, kentte okulların 1 gün süreyle tatil edildiği açıkladı. Bolu Valisi Abdulaziz Aydın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Bolu il genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle Bolu merkez ve tüm ilçelerimizde 25 Kasım Pazartesi (yarın) eğitim öğretime 1 gün ara verilmiştir. Engelli ve hamile kamu personeli de 25 Kasım tarihinde 1 gün idari izinli sayılacaktır” ifadelerine yer verdi.Karaman
Karaman’da olumsuz hava şartları nedeniyle 25 Kasım Pazartesi günü eğitime 1 gün süreyle ara verildi.
Karaman Valiliği'nden yapılan açıklamada, “İlimizde gece saatleri itibarıyla etkili olmaya başlayan yoğun kar yağışı ile birlikte oluşan tipi ve buzlanma tehlikesi nedeniyle 25/11/2024 Pazartesi günü ilimiz genelinde tüm resmi ve özel örgün ve yaygın eğitim kurumları ile rehabilitasyon merkezlerinde eğitim ve öğretime 1 gün süre ile ara verilmiştir. Kamu kurumlarında görevli hamile ve engelli personel de 1 gün idari izinli sayılacaktır” denildi.
AdanaAdana'da ise Tufanbeyli ilçesinde olumsuz hava şartları nedeniyle yarın okullar tatil edildi.
-
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. bunu 19-20 si gece yazmisim 1 hafta oncesindende yazmaya baslamistim gfs uzerinden.
sistemin kazanani gfs oldu arkdaslar buraya bir not duselim...! gfs tam 12 den vurdu. -
Gümüşhane ve Bayburt'ta Eğitime Ara
Kar yağışı nedeniyle Gümüşhane ve Bayburt'ta eğitime 25 Kasım'da ara verildi.
24.11.2024 18:16
Gümüşhane ve Bayburt'ta kar yağışı sebebiyle yarın eğitime ara verildi.
Gümüşhane Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, kar ve olası buzlanmaya bağlı ulaşımda yaşanabilecek olumsuzluklar nedeniyle il merkezi ve ilçelerde, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı tüm resmi/özel örgün ve yaygın eğitim kurumları, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, özel eğitim kursları ile diğer kamu, kurum kuruluşlarına ait kreş ve okul öncesi eğitim kurumlarında yarın eğitim ara verildiği belirtildi.
Açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında görevli hamile, engelli, diyaliz, kalp ve böbrek yetmezliği, kanser gibi kronik ağır hastalığı olan memurlar ve diğer kamu görevlilerin de yarın idari izinli sayılacağı kaydedildi.
Bayburt Valiliğinin yazılı açıklamasında ise yoğun kar yağışı nedeniyle il genelinde tüm okullarda 25 Kasım Pazartesi eğitime ara verildiği bilgisi paylaşılarak, kamu kurumlarında görev yapan hamile ve engelli personelin aynı gün idari izinli sayılacağı bildirildi.
Kaynak: AA
-
Gümüşhane ve Giresun'da kar engeli: Bazı yollar kapandı
Gümüşhane ve Giresun'un yüksek kesimlerinde kar etkili oluyor. Etkisini arttıran kar yağışı ve tipi nedeniyle bazı yollar ulaşıma kapatıldı.
24 Kasım Pazar 2024 Saat: 16:11Güncellenme: 24 Kasım Pazar 2024 Saat: 16:12
DUVAR - Gümüşhane'de gece başlayan yağmur, sabah saatlerinde yerini kara bıraktı. Kentin yüksek kesimlerindeki Çamlıca ile Hasanbey mahalleleri karla kaplandı.
AA'nın haberine göre etkisini artıran kar yağışı nedeniyle olumsuzluk yaşanmaması için ekipler hazırlıklarını tamamladı.
Gümüşhane Valiliği'nden yapılan açıklamada, bugün itibarıyla 600 rakım üzeri yerlerde yoğun kar yağışı beklendiğine işaret edilerek, vatandaşların olumsuz durumlara karşı tedbirli olmaları istendi.
'ALTERNATİF GÜZERGAHLARI KULLANIN'
Giresun'un da yüksek kesimlerinde kar ve tipi yaşamı olumsuz etkiliyor. Valiliğin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, kar yağışı ve tipi nedeniyle Espiye-Yağlıdere-Alucra il yolunun 77 ve 97'nci kilometreleri arasının ulaşıma tamamen kapatıldığı belirtilerek, "Bu güzergahı kullanmayı planlayan vatandaşlarımızın, mağduriyet yaşamamaları adına alternatif güzergahları tercih etmeleri önemle rica olunur. Vatandaşlarımızın güvenliği için alınan bu tedbire gösterecekleri anlayış ve hassasiyet için teşekkür ederiz" ifadelerine yer verildi.
(ANADOLU AJANSI)
-
Aksaray’da kar mesaisi: Nevşehir ve Konya yolları trafiğe kapatıldı
Aksaray’da gece yarısı başlayan ve halen etkisini sürdüren kar yığışı Aksaray-Konya ve Nevşehir karayollarını trafiğe kapattı. Güvenlik amacıyla araçların geçişine geçici olarak izin verilmiyor.
24 Kasım Pazar 2024 Saat: 12:22Güncellenme: 24 Kasım Pazar 2024 Saat: 12:22
DUVAR - Aksaray’da etkili olan kar yağışı ve beraberinde tipi nedeniyle Aksaray - Konya ve Nevşehir karayolları trafiğe kapatıldı.
İHA'nın haberine göre şehir genelinde yer yer kar yağışı devam ederken, kar yağışı bazı olumsuzlukları da beraberinde getirdi. Karayolları tarafından yollar açılsa da yeniden kar ile kapanırken, yaşanan bazı kazalar da trafiğin aksamasına neden oldu.
Kısa bir süreliğine Aksaray - Adana karayolu trafiğe kapanırken, Adana yolunun açılmasının ardından Konya ve Nevşehir karayolları güvenlik amacıyla trafiğe kapatıldı. Karayollarında görev alan polis ekipleri hem sürücülere bilgi veriyor hem de güvenlik amacıyla geçişe izin vermiyor.
(İHA)
-
konya AKOM paylaştı: Birçok ilçe ve mahallede yollar açıldı
Yayınlanma: 24 Kasım 2024 Pazar 14:12
Konya AKOM, şiddetli kar yağışı ve buzlanma nedeniyle ulaşımın aksadığı ilçelerde ulaşımın açıldığını duyurdu.
Konya AKOM ekipleri yolların açık tutulması ve olumsuzlukların önlenmesi için sahada 7/24 çalışıyor.
İşte AKOM'un duyurusunda trafiğe açılan ilçeler ve mahalleler
▪️ Bozkır Armutlu Mahallesi Ulaşıma Açılmıştır
▪️ Bozkır Kayacılar Mahallesi Yolu Ulaşıma Açılmıştır
▪️ Bozkır Tepearası Mahallesi Ulaşıma Açılmıştır
▪️ Bozkır Yeniköy Yolu Ulaşıma Açılmıştır
▪️ Cihanbeyli Karabağ - Hodoglu Yolu Ulaşıma Açılmıştır
▪️ Çeltik Doğanyurt Yolu Ulaşıma Açılmıştır
▪️ Derebucak Çamlık Mahallesi Yolu Ulaşıma Açılmıştır
▪️ Derebucak Kalınağıl Yolu Ulaşıma Açılmıştır
▪️ Derebucak Tepearası Mahallesi Yolu Ulaşıma Açılmıştır
▪️ Derebucak Uğurlu Mahallesi Yolu Ulaşıma Açılmıştır
▪️ Doğanhisar Konakkale ve Başlamış Arası Yolu Ulaşıma Açılmıştır
▪️ Doğanhisar Konakkale Yolu Ulaşıma Açılmıştır
▪️ Güneysınır Mehmetali Mahallesi Yolu Ulaşıma Açılmıştır
▪️ Hadim Esenler Yolu Ulaşıma Açılmıştır
▪️ Kızılçakır Ağras Ara Yolu Ulaşıma Açılmıştır
▪️ Kızılçakır Ağras Turizm Ara Yolları Ulaşıma Açılmıştır
▪️ Sarayönü Çeşmelisebil Yolu Ulaşıma Açılmıştır
▪️ Seydişehir Çavuş Yolu Ulaşıma Açılmıştır
▪️ Seydişehir Oğlakçı Mahallesi Yolu Ulaşıma Açılmıştır
▪️ Taşkent Bolay Yolu Ulaşıma Açılmıştır
▪️ Taşkent Hamzalar Mahallesi Yolu Ulaşıma Açılmıştır
▪️ Üçpınar, Baybağan, Yalnızca, Kovanlık Yolları Ulaşıma Açılmıştır
▪️ Yalıhüyük, Ahırlı, Çiftlik Mahallesi Yolu Ulaşıma Açılmıştır
▪️ Ahırlı,Kayacık Mahallesi Yolu Ulaşıma Açılmıştır
-
Bu görüntüde yağar
buna kucuk bir kac duzeltme yapip ben alabilirim.