mehmet civan tarafından yazılan gönderiler

Ustunuzden 30-40 km genisliginde sari turuncu bir dek bandinin(yuksekligini siz karar verin (:) 15 dk boyunca tipi ve sprey yagisiyla ayni anda ortaligi toz duman alabora ettigini varsayalim fakat yagmur olsun. Girdigi anda sicakligi 2-3 degilde 8 derece düşürsün. Az onceki yagis bu sekildeydi radar vs bakamadim. Yarin ne olduguna bi goz aticam. Guzel aksiyondu. Catimiz 3 yerinden akiyor terasda ben elimde legenler kovalar iyi sabahlar :sevgidolu:B):kutlama:<3

:elkaldıranadam:

atmosfer yaz kis dongusunde kendini dengeleme egilimindedir. yaz sicak ise kis soguk olacaktir. heleki bir onceki kis iliman ve yazin nomallerin cok uzerinde seyrediyorsa ortalamada. onumuzdeki kislarda cumbus var demektir.

:kar::kar::kar:

Bu kış kardan değil lodos bıktırdı yine lodosla başlıyoruz haftaya neyse hayırlı geceler herkese Selam

iki sistem arasi lodos var ise tadindan yenmez. karadenize kadar uzansin butun kar i eritsin nemli hava isinsin yukselsin. ustune bir de kuzeyden soguklari ceksin karadeniz uzarinden nem iyle birlikte ustune eklensin. bulut kalinligi derinligi km lerce genislesin yukselsin. bak o zaman neler oluyor. oglen vakti alaca karanlik bir hava gorus mesafesi bir kac metre kar tipi araclar yollarda. tabi kazasiz belasiz.

Sağolasın abim, İnşaallah 🤲

Diğer seneler için evet derdim ama bu sene şimdilik diyemem Mehmet

İnşaallah devamı için deriz ..

Tüm yurtta beyaz gelinlik olsun İnşaallah

olur abi olur. daha kisa tam anlamiyla gireli 20 gunu anca gecti. malum deniz ulkesiyiz akdeniz ulkesiyiz. soguk yatayda ukrayna cizgisine yerlestiginde avrupa ve kazakistan arasi. 3-4 gune hersey degisir. karadeniz ben varim burada kacamazsin der akdeniz ondan gorur banada der. (: bir anda şen oluruz şenlik oluruz. :türkiye: :türkiye:

Tamam abi dersten sonra denicem teşekkür ederim Android üzerine herşeyi tamamladımda Android üzerinde yaptığım uygulamaları ios içinde yapmak istiyordum Onun için Swift öğrenmeye başladım aslında c# xmarin ile de gidebilirdim ama ben ayrı ayeı kütüphaneler öğrenmek istedim. Mobil bittikten sonra assembly öğrenmeyi düşünüyorum sanirim en karışık dil assembly yanlışmıyım?

bir cok framework gormen senin acindan iyi olur. assembly cok kullanmayiz lakin ogrenmen islemcinin nasil calistigi konusunda ram rom nasil kullandigi acisindan fikir verir. alt seviye dilleri ve fonksiyonlari daha iyi anlarsin. misal ben c developer im embedded platformlar uzerine calistigim icin bazen derleme ve debuging asamasinda assembly e basvurdugumuz oluyor.

birde assembly karisik olarak ifade edliyor hakli yanlarida var lakin cogunlukla kullandigin komutlar iki elin parmaklarini gecmez. cok tekrarli bir yapisi var makine diline direk cevrilir . buradaki sorun su sen yuksek seviyeli bir dil ile calisiyorsundur derleyici bunu islemcilerin anlayabilecegi sekilde derler ama assembly ile calisiyorsan her islemcinin komut setine gore ayri yazarsin karisik olan kismi orasi.

mehmet civan Abi windows üzerinden ios uygulama yazmak için sanal makinaya macOS kuruyorum bir sıkıntı yaratırmı? şuan catalina indirdim önerdiğin sürüm varsa rica etsem söylermisin.

bu sekilde yazdigin zaman app store a upload edemiyormuşsun. onun disinda bir sorun yok. :) kodu bu sekilde yazip mac de compile edebilirsin. yazdigin ortamda bir ios emulator vardir sanirim. andoroid studio da oluyor. birde soyle bir sey var :) donanim sanallastirma ile virtual kurdugun bir isletim sistemi uzerinde (microsoft hyperv) bir virtual isletim sistemi (ios emulator)daha kuracaksin heralde dusunmuslerdir onuda. dene bakalim banada yaz sonucunu.