Selamlar arkadaşlar yaz geliyor yanacağız 40 lar 45 ler
Severiz
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturSelamlar arkadaşlar yaz geliyor yanacağız 40 lar 45 ler
Severiz
Enkazın şimdiden kaldırılmaya başlamasını doğru bulmuyorum hala yaşayan insanlar vardır belki ? umudumuz tükenmedi.
Enes hocam enkazları direk kaldırmıyorlar. Büyük bir kısmına ulaşılmış enkazlar kaldırılıyor ki kat kat alıyorlarmış. Bu sayede çok altlarda olupta ses ve termal iz alınamayan katlamasa ulaşılıyormuş. Bölgedeki ekip bu konuda dünyanın en iyisi bundan şüphen olmasın. Tabi kazalar olacaktır illaki o konuda bir şey diyemem lakin kontrolsüz enkaz kaldırılmıyor gönlün rahat olsun orada şuan bu konuda teknolojinin geldiği en son sınıftaki ekipmanlar mevcut
Lisede coğrafya hocamız derse girdi ve ilk olarak arkadaşlar ilk dersim ve sizler ilk ögrencilerimsiniz ben askında jeoloji mühendisiyim (İTÜ)anakara oluşumlarını araştırıyorum ve kıta hareketleri ve yeryüzü şekillerinin oluşumu uzmanlık alanım ve direk derse geçiyorum sizin bir kaç konuda fikrinizi almak istiyorum dedi haritayı açtı ve sizce Türkiye neden yarımada neden etrafımız sularla çevrili ? Oradan Alp Himalaya dağ kıvrımının son kısmı kuzey Anadolu fay hattına ve oradan Güney’imizde ki Arap toprakları ve Afrika kıta levhasının yaptığı baskıya kadar bir çok konuya değindi ve ben size anlatıyorum bunu sizde herkeze anlatın 10 larca sismik boşluğun üzerinde yiz ve topraklarımızın altında pimi çekilmiş bir el bombası gibi her an harekete geçecek bombalar ile yaşıyoruz gittiğiniz şehirlerde fay hattı varmış yokmuş İnan’ın hiç önemli değil çok daha tehlikelilerinin üzerinizde bu binaların altına giriyoruz ben size bu sene daha çok bunları anlatıcam bunun için öğretmenlik yapma kararı aldım gelecek 10 yıllarda bu ilk dersi her zaman hatırlayacaksınız arkadaşlar hiç birimiz güvende değiliz dedi ödevlerini verdi haftaya görüşürüz dedi çıktı gitti. Kendisi anlatmadı hiç ama ailesi Adapazarında depremde hayatınlarını kaybetmiş. Ve hala daha her depremde hocamın anlattıklarının ne kadar doğru olduğunu anlıyorum. Bize iyi bir eğitim verdi episantr dan faylanmanın nasıl geliştiğine doğrultularına kadar öğretti. Bende size hocamın dediğini ileteyim arkadaşlar şakın bu şehir güvenli falan gibi düşünceye kapılıp tepkinizi ve tedbirinizi bir kenara bırakmayın hiç birimiz güvende değiliz açın haritayı bakın etrafımızda ki suların ortasında bu toprakların yükselmesinin bir sebebi var
Gunaydın ahali
Sogukta gitti bölgeye çöktü. 😐
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
Maraş yada Gaziantep te Azerbaycan caddesi var oranın operayyonlarını üstlenmişler Mustafa abi. Dostluk ve jest ne kadar önemli buradan anlıyoruz. caddenin adı Azerbaycan olmasada katılacaklar tabiki ama böyle olması onların Göcukleri benimsesinde ayrıca anlamlı. Kendi yurttaşları gibi çalışıyorlar. Bir arkadasım orda ve Azerbaycanlıların daha uyuduklarını görmedik dedi
Fransız ekiplerini görüyormusunuz enkazdan toz çeken ve hava veren farklı ekipmanları var. Bunlar bizde mevcutmu bilen varmı ?
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Deprem sebebiyle benimde akrabalarım yakın arkadaşlarımla ilgilenmek durumunda kaldım. Kusura bakmayın buralarla fazla ilgilenemedim. mehmet civan hocama teşekkür ederim. Gerekli açıklamaları uyarıları sağolasın yapmış.
Çağrı Erdal istanbul konusunda sorunu gördüm. Buradan cevap vereyim. Kocaeli ve Sakarya üzerinde aktif oluşumlar devam ediyor. Ağırlıklı olarak Sakarya’da kütleler mevcut. İlerleyen saatlerde ve gece yarısı oluşumların fazlalaşması muhtemeldir. DEK işi büyük bir şans işidir. Bu nedenle konumuna göre radar takibi yapsan iyi olur.
Sistem daha bitmedi devam ediyor.
Geçmiş olsun hocam. Bende farkettim bir durumun olduğunu yardımcı olayım dedim. Bizlerin zaten forumdaki arkaslarımıza ve bölge sorumlularına yardımcı olmak asli görevimiz. Umarım her şey yolundadır hocam.
Marmara in doğusu geneli bugun kuvvetli kar yağışlı denize kıyısı olan hat yer yer yoğun kar yağışlı. Ulaşımda yaşanabilecek aksaklıklara karşı tedbirli olunmalı yükseklerde kuvvetli buzlanma var. Tahminler kky olsada dek etkisinden dolayı yağışlar yoğun olduğu sırada kar olarak dusecektir
Hatay belende gözlerimizin önünde bir adam donarak vefat etii Allah rahmet eylesin kurtaramadık...
BİR EKİP BİLE YOK YETER ARTIK YETER BİRİLERİ GELSİN DAYANAMIYORUZ. afad sadece şehir merkezlerinde dolaşıyor buralara bakan olmayacakmı!!!
Enes sen bolgedesin daha iyi biliyorsundur büyük bir afet bu heryer aynı şekilde bu çaplı bir afet te hiç bir hazırlık seviyesi yeterli olmayacaktır sabır kardeşim. Bu tepkin çok doğal fakat elden ne gelir
Çanakkale in doğusu bursa geneli ve özellikle batısı Balıkesir merkez ve Kuzeyi deklerden gün içerisinde kısım kısım yoğun bir şekilde etkilenen yerler olacaktır. bu istikametlerede yola çıkacak olanlar fırtına ve kar yağışı sebebiyle ulaşımda yaşanabilecek problemlere karşı hazırlıklı olmali.
Bunun 4mt olanını düşün kalın amerikan bezinden
İlk başta bize 1 tane verildi cadirkentte tanıştığımız bir aile ile kaldık. Bizim için çok büyük bir imkandi. Öyle bir olurki Cadirla eren o kadar kıymetliki inan yaşamak lazım anlamak icin
Çadırlarla bu kervan dönmez bir an önce diğer seçeneklere başvurulmalı.
Kızılayın çift katmanlı çadırları var kanada çadırı diyorduk bizimde vardı 4 ay yaşadık içinde üçgen bir iç katman üstünde gerdirme yağmur geçirmez kar üstünden kayıyor arada boşluk vardır vardır. İçerisinde küçük tüp yakarsın lüks ile sıcacık olur eksi 10 da bile evden sıcak olur. Hayat kurtarir
Ben zaten kurtarmak için gidenler gitsin diyorum abi. Yoksa yayin acmak icin acanlar bi ise yaramıyorlar. Keske gönüllüleri toplamak için şehirlerde toplansa millet. Otobüsle felan gidilirdi toplu bir şekilde. Görünen o ki yeteri kadar personelimiz yok malesef
Anladım harun o konuda ne demek istediğini. ben konuşmam pek 99 hakkında o anlarla ilgilide bir an öyle yazmak istedim. Personel varda afet çok büyük uluslar arası yardım çok geç kaldı AB ile ilgili bir girişime bile hiç rastlamadım AB nin bu gibi durumlarda profesyonel ve çok fazla ekip ekipmanı var ortada yoklar. Kendi basimizayiz yine azrbeycan geldi japonlar intikal etmiş. Bugün sabahtan direk intikallerin olması gerekliydi seviye 4. 1 saat içinde ilan edildi kayıtsız kalınıyor