mehmet civan tarafından yazılan gönderiler

Teşekkürler :olumlu:

ben msjini okuduktan sonra mgm yi actim boluya gore duzce sakaryada ruzgarin kuzey bati yonlu olup nem in 3-4 puan daha yuksek, akcakocada kuzey yonlu olup 7-8 puan daha yuksek ,ankarada kuzey dogu yonlu olup yuzde 20 seviyelerinde, bilecikte kuzey yonlu olup yuzde 40 seviyelerinde oldugunu gorunce nem in geldigi dogrultunun kuzey li olup tasindigini dusundum yer seviyesinde. tabi seviyeye gore degisen bir durum.

yanlisim var ise duzeltecek ve katki yapacak arkadaslarimada tesekkur ederim.

Denize kıyısı olmayan Bolu'da hava 30 derece ve %50 nem var :düşünceli: Bu nem nereden geliyor acaba. Göllerden olabilir diye düşünüyorum aslında ama bir tek bolu'da da göl yok ki

deniz kus ucumu cok uzak degil eser. nem hava akimlariyla tasiniyor mesafe yeterli. sadece karadeniz degil akdenizden de etkilenir bir miktar marmaradanda. hali hazirdaki nemlilik potansiyeli cografi yapisi bitki ortusu ust katmanlardaki aksiyonlara kadar bir cok etken ve degisken var.

30 derecede ki %50 nemin sebebini tam olarak tek bir sebep e baglayamayiz ancak yuzdesel olarak su kadari bu kadar degisime sebep olabilir gibi tumevarim yontemleriyle hesaplanabiliyor

selamlar arkadaslar...

yeni yeni basladilar kuresel isinmanin yikici tam etkilerini hissetmeye sanirim biz 15 yildir yasiyoruz

Konumum oraj konusunda çok kötü yaz mevsimi başladı başlayayım, ufak sarı kütlelerden başka bir yağış kütlesi yakalayamadım. Bir keresinde gölcüğün batısını kırmızı kütleler etkilemişti bende gölcüğün doğusunda oturan biri olarak sadece gökgürültüsü ve şimşeklerle yetindim.

siteye gelmezsen olmaz tabi.

geldigine gore bu ay ciksin dolunay-son dordun arasi gelir yagislar :)

hosgeldin.