Kar cumaya kadar uzamış çok mutlu oldum şu an ![]()
Poyraz tarafından yazılan gönderiler
-
-
Ben hala inatla ve ısrarla umudumu koruyorum. =D Umarım DEK’ler bizi yanıltmaz
-
Rakım çok etkili olmuş bu fotoğraflardan anladığım kadarıyla. Demek ki şöyle 250-300 rakım ve biraz üstünde olsaymışım şu an bir karış kar birikimi görürmüşüm
-
Hayır konumunuzda cephenin kalıntıları mevcut asıl Dek yağışları akşam başlıyor
Teşekkürler. Bu sabah yine örtüsüz uyandım ama güzel yanı şu, dünden beridir sürekli orta kuvvet zaman zaman yoğun şekilde yağıyor. Ama bu sabahki kar seyirlik olarak göz dolduran türden. İri taneli yağıyor. Bakalım DEK’ler bize ne getirecek. DEK yağışında en sevdiğim şey çok yoğun yağması ve iri taneli olması. Umarım nasip olur
-
DEK’ler devreye girdi mi? Ömer hocam
-
Abi sen tıp mi okuyorsun
Hayır. Öyle bir izlenim mi vermiş oldum =D
-
Bu kadar olumsuz düşünme. Bursa’nın bir özelliği var bu tarz sistemlerin genelde ikinci yarısı, son ayağı Bursa’yı tatmin eder. Ben çok kez buna şahit oldum bir Bursalı olarak. Onun için ne çok karamsarım ne de çok büyük beklentim de yok. Orta şeker. Bu arada şu an çok güzel yağıyor
-
DEK olması için Bursa merkezde deniz olmasına gerek yok. =D Kuzeyden Marmara Denizi’nden bize inecek. Güzergah: Karadeniz—>İstanbul—>Marmara Denizi—>Güney Marmara (Bursa, Balıkesir. Özellikle kuzeyi) :olumlu: Yani İstanbul’a verilen turuncu uyarı belli ölçüde bizi de alakadar edecek
-
bu iyiye bir isaret umarim sistemde bekledigin yagisa kavusursun.
??

-
MGM İstanbul’a yeni turuncu uyarı geçti bildirim geldi şimdi
-
6-7 Ocak 2017’nin yeri ayrı. O başkaydı. Lüks bir sistemdi
-
DEK yağışlarında en sevdiğim şey dalga dalga gelip çok yoğun ve lapa lapa yağması. Kısa sürede fazlaca kar bırakan bir yapısı var. Ve bu DEK bantları bazen şartlar uygun olduğunda kesintisiz saatlerce yoğun kar bırakabiliyor. Yanılmıyorsam son örneği 6-7 Ocak 2017’ydi. Onda atmosferik şartlar çok uygundu. Bunda ne kadar uygun bilmiyorum. Ama DEK’in şöyle bir olumsuzluğu var her yeri etkileyemiyor eğer güçlü ve uygun şartlar yoksa. Yine 2017 hariç. Onda çok yeri etkiledi çünkü geniş ve kesintisiz bantlar söz konusuydu. Şans işi biraz. Ama oldu mu güzel olur denk gelmediği zaman da sinir eder
-
Bu kar işi çok başka bir iş. Mesela 16-17 Ocak sistemi İstanbul’da iyi olmamıştı ama biz Bursa olarak kopmuştuk. Bu sistemde de İstanbul kopuyor biz iyi değiliz. İnanın bana bu iş sadece rakım işi de değil. Bir sistemle şehrin uyuşması adeta entegre olması lazım. Bu sistemde biz Bursa olarak sistemle uyuşamadık. Yani bir şekilde sistem yapamadı yapacağını. Ya bir şeyler eksik kaldı ya da fazla. Uyuşmadı yani bir türlü. Çünkü geçmiş senelerden tecrübelerimiz var. Bazen böyle oluyor
-
16-17 Ocak sistemini değişmem buna. Lapa lapa göz gözü görmeyecek şekilde sabaha kadar aralıksız yağmıştı. Bizde de 15 cm olmuştu arkasından da sağlam bir don oldu ve 6. gün kar yerden tamamen kalktı. Bu sistemin devamını bilmiyorum ama şu ana kadar ki kısmı yanından bile geçmez Bursa’nın doğu kesimi için. Özellikle ova için
-
nilüfer 19 mayısta 135 rakım yağış bol keseden kar yağıyor beşevlerde de öyle bildiğim kadarıyla daha demin ölçtüm 15cm civarında
15’mi baya iyiymiş. Bizim burada daha yeni beyazladı 1 cm bile henüz olmamıştır