Evet an itibariyle yağış kara dönmeye başladı. Hava önce karardı sonra turunculaşmaya başlayınca anladım kısa süre içerisinde döneceğini. Kar kendini belli ediyor. Şu an tam kara dönmüş değil karla karışık yağmur arada daha fazla kara dönüyor.
Poyraz tarafından yazılan gönderiler
-
-
Çok soruldu olduğu yere yağmadığını söyledi
Doğrudur
-
Çağrı Erdal Kocaeli’ye geçen sistemde kar yağmadı mı?
-
Aynen öyle fena yağıyor insanın içi gidiyor şu an bu yağmurun lapa lapa kar olarak inmesi vardı. Şu an Uludağ’da göz gözü görmüyordur.
-
Şöyle bir sürpriz yapıp yağışın şu güzel kısmı geçmeden kara dönse süper olur.
-
Şu an konumumda kuvvetli yağmur etkili oluyor. Sıcaklık 7 derece civarına geriledi. Bandırma istasyonu 1,6 dereceye kadar gerilemiş. Bursa sınırına hızla yaklaşıyor kar değerleri.
-
Edirne merkez 4,6 dereceye geriledi
-
Hızlı bir giriş olacak izlenimi alıyorum. Ve bu arada Trakya adına mutluyum. Umarım arzu edip geçen sistemde alamadıkları kar yağışını görürler.
-
Benim bu sistemde umudum karayel. Karayelin sıcaklığı birden sert düşürme özelliğine güveniyorum. Yoksa eğer karayel olmasa bu sistemden hiçbir şey çıkmaz kıyı ve alçak kesimler için. Karayelden dolayı bir umut.
-
Zaten MGM’nin sıcaklıkta yanıldığı çok kez biliniyor. Geçen sistemde Cumartesi gününe 6 derece vermişti ve yağışın yağmur olarak başlayıp geceye doğru kara döneceğini öngörmüşlerdi. O gün bütün gün sıcaklık 2-3 derecenin üzerine çıkmadı ve yağış saat akşamüzeri 5 civarı direk yoğun kar olarak başladı. EnesT_ Dediğiniz doğru.
-
MGM Bursa’ya yarın için yağmur vermiş sıcaklıkta gündüz 12 gece 10 olarak verilmiş. Eğer bu şekilde olursa yarın ne gündüz ne gece kar değil karla karışık yağmur bile olmaz. Perşembe’ye ise kar vermiş sıcaklığı da gündüz 5 gece 1 olarak vermiş. Perşembe günü de eğer gündüz 5 derece olursa o kar ikonu biraz zor tutar. Ancak karla karışık yağmur olabilir. Yani MGM’nin tahmini doğrultusunda baktığım zaman yağmur en iyi ihtimalle karla karışık yağmur olur. Tabi eğer MGM’nin tahmini isabetli olursa. Ama benim Iphone’nun hava durumunda yarın geceye -1 veriyor. Perşembe’ye de gündüz 3 gece eksilerde veriyor. Umarım telefonun tahmini gerçekleşir. Bu şekilde olursa yarın geceden itibaren kar olur.
-
Kuvvetli lodos etkili oluyor. Özellikle geceden sonra sıkıntı yaratabilir. MGM 100 km’lerden bahsediyor uyarısında. Sağlam bir lodos fırtınası. Dikkatli olmak lazım.