cuma için d.karadeniz haftasonu tüm bölge şiddetli yağış var gibi modellerde iç kesimeşr ve yüksekler kara doyacak allahın izniyle biz sahil kesiminde ise bi süre bekliycez gibi.. ||
snowchaser tarafından yazılan gönderiler
-
-
iki gündür mgm inatla pazar için kar yağışlı gösteriyor konumum için..hadi mgm göster bu sefer tuttur tahminini...
-
yağışlar yurt genelinde iyi güzel görünüyor mgm ye göre soğumaya bağlı olarak bazı yerler(bazı şehir merkezleri)sürpriz yapacak bence

-
850hpa=1500mt yani oradaki sıcaklık her 200mt de 1 derece artar yet seviyesine doğru inildikçe
en alt çizgi olası yağış mm'si
kırmızı çizgi ana senaryo
mavi kontrol
siyah GFS tahmini
açıklayıcı oldu mu kardeşim.. -
@KaanEmre59 kardeşim büyük ihtimalle yarın olmaz yada en çok kar tozabilir bence...ancak yağışlar haftasonu daha iyi ve güzel bence sizin bölge için..en doğru tahmini ustalar(hocalarımız) yapacaktır...

-
diyafram böyle rakım'ın bilniyorum bak bakalım bi @KaanEmre59

-
geceden itibaren kky merkezler başta edirne ve kırklareli için yüksek kesimelr kar diyebiliriz @KaanEmre59
-
mgm ECMWF e uymuş gibi bakalım değişecek mı...

-
bulunduğum yerin 12.12.17 öğlen diyaframı o oranlar 100% olacak inş

-
adım oğuzhan 90 izmir tire doğumluyum...bu ana dek yurt dışı dahil olmak üzere farklı yerlerde ikamet ettim şimdi giresundayız eşimle..
Hava olaylarına meraklı olacağım doğduğum gün bellli olmuş.O gün şehrimize sel basmış hala da anlatırlar sel suları arabaların ön camını geçmiş babam anlatır hastahaneye gelirken zorlandık diye...
Aşçıyım ama asıl mesleğim kebabçılık
Kendimi meteoroloji alanında geliştirmek üniversiteye gitseydim hayalim meteoroloji mühendisi olmaktı... -
Lodosun gözü yaşlıdır hocam ya...hele birde zamanı gelince sinoptik basınç uygunsa karayel yapıp kar getirir :thumbup:
-
alındı anlaşıldı
-
@whisper hocam neyi burdan devam ediyoruz.. verili sallamayı mı yoksa neyi :lol:
-
evet sistem çok doğulu gidiyor deniz üstünde sarımsı kütleler karayel ilr beraber trabzona kayıyor ama ne hikmetse tam giresun doğu ilçelerine gelirken kıyıya gelip eriyor....
-
sürpriz olacak gibi dışarısı bence oldukça soğuk mgm olduğum yer için 4.4 diyor şuan için yağış anında soğumalarda olacak gibi..belki görsellik bi kar ya da kky olabilir...benim şahsi düşüncem