Athena paylaşsın sen paylaşmış gibi ol Hasan
Sıkıntı yok abi Hasan paylaşsın yarın öğle güncellemesini ben paylaşırım. ![]()
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturAthena paylaşsın sen paylaşmış gibi ol Hasan
Sıkıntı yok abi Hasan paylaşsın yarın öğle güncellemesini ben paylaşırım. ![]()
Haftaya üniversite hastanesinde burun kemik egriliği deviasyon estetik burun eti konka düzeltmesi ameliyatı olacağım bir süre olamayabilirim buralarda daha önce olan varsa tavsiyelerini memnuniyet ile almak isterim
Geçmiş olsun hocam Allah kazasız belasız atlatmayı nasip eylesin.
Gece müsait olursam GFS güncellemesi bende
Hocam ben önceden rezerve almıştım kendim için. ![]()
Ecmwf Akşam Güncellemesi Bitti. Takip Eden Herkese Teşekkürler.
Eline sağlık.
Kötü bir akşam
Gece toparlıyacaz inşAllah.
23 De fena değil.
![]()

arkadaslar modellere cok takilmayin modeller her guncellemede kendi hesaplama algoritmalarina gore belirli yuzdelerde sapma payi vererek olabilecek tum hava muhalefetlerini cikti olarak verebilmeyi hedeflerler. paraleller le bunlari cogaltip desteklerler.guncellemeleri seri takip ediyorsaniz misal gfs her 3 guncellemede bir calistirma ciktilarinin yuzdesel olarak yuzde 10 sapma ile bize sunar. ecmwf de bu yok ecmwf daha cok kurumlarin tercihleri icindir surekli en sabit ciktiyi verir. cozunurluk bir miktar dusuktur cunku cozunurluk yukseldikce hata payi yukselir bunlarin algoritmalari bizim kullandigimiz hesaplama yontemlerine gore biraz ters calisiyor. ben gfs takip ederim misal biraz fataziye kacmak isterim extrem durumlar oldugunda sistemin nerelere evrilebilecegini anlayabilmek icin. at yarisinda surpriz at i yakalamaya calismak gibi birsey. hani bir guncellemede verdi bir guncellemede vermedi duzeldi yada sistem kotuye gidiyor gibi algilamayin bunun icin endeksleri diagramlari takip edin. calistirmalar ecmwf disindaki hepsi tum exterm durumlari ve gelecek sistemi bir sekilde yuzdesel olarak sinoptiklerine yansitmak isterler.
Haklısın reis 2022 demiydi 2021 demiydi neydi bize çok efsane bir sistem vermişti çoğu model fakat son 2 gün mü ne kala hepsi bozmuştu kafkaslara gitmişti sistem böyle bir şey olabiliyorsa iyi yönlü olarakta bize yansır kesinllikle.
Gfs gece güncellemesi için yerimi ayırtayım şimdiden.
![]()
Hiçte elime sağlık değil
Olsun reis senin yapabileceğin bir şey yok ama bu dönek gfs er yada geç dönecek bence hissediyorum.
Umudumuz ecmwf ye kaldı artık.
Ecmwf sabah güncellemesi sona ermiştir. Takip eden herkese teşekkürler.