Hasan61 tarafından yazılan gönderiler

Ulannn dünkü kafayla çözdüğüm paragraf sorular neredeyse hep doğru çıkmış 😱 coğrafyada yaptığım hata kayda değer değil ya bildiğim soruyu gidip yanlış yaptım 🤦😥

Dünya haritası vermiş işaretlemiş bölgeleri işte birine kuzey amerika diğerine Rusya'nın kuzeyini 3. Bölgede çöller vardı Soruda şu verilen şıklardaki bilgilerden hangisi yanlıştır , 3) Numaralı bölgede büyük Sahra vardı karasallik etkisi ile oluşur filan yaziordu cevap bu ama ben gidip 1,5 numaralı yerde yaz mevisimi daha yağışlıdır işaretliyorum dikkatsizlik 🤦

İçimden diyorum rüzgar ve dinamik yüksek basınç etkisi ile oluştu çöller alize rüzgarı 30. Enlemlerde bunu dediğim halde doğru sayıyorum cevabı böyle işin 🤦

Şubat ayı malesef hiç istemedigimiz bir şekilde geçiyor şükürler olsunki Ocak sonu sistemini yaşadık oda olasaymis bütün kişi boş geçirecekmisiz

Herşeyin zamanı var Rabbim bilir neyin ne olacağını iklimler zaten değişti bı baktın Nisan'da sahillerde kar yağıyor bunu bilemeyiz. Ki olmayan şey değil Gün doğmadan neler doğuyor şuan modelleri takmayın bir verip bir vermiyor gel git yaparlar vade yaklaşsin daha net gözükür herşey.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Gazamiz mübarek olsun arkadaşlar 🤲🖤 hayırlısı olsun her şeyin ne diyim ❤️ ben ve diğer girecek arkadaşlara başarılar diliyorum Umarım güzel yerler tutturunuz herşey gönlünüzce olur inşaAllah.

Paragraflar 1 sayfa olur artık, yani anlayamıyorum şu değişikliği en başta açıklamak zor olmamalı. Barajıda kaldırmışlar ne olursan ol gel demişler. 150 180 geçemeyen insanlar mezun olacak şaka gibi

Onun şeyini illaki çıkarırlar merak etme ya zor sorarlar yada çok çelişkili birbirine bağlı

pozitif AO ile aldığımız Kuzey Atlantik Salınımı Ve Arktik Salınım.

- Şubat 2020 sistemi

- Ao grafiği

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

-- Yüksek basınç

-- Soğuk Hava Atağı

- Hareketli Model Sistem Girmeden Önce Üstümüzde Yüksek Basınç Hakim. -

Harici İçerik youtu.be
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

2020 Şubat Sisteminde Mjo ve Kutup Rüzgarları Grafiği

Mjo

Zonal Wind

2022 Şubat Mjo ve Kutup Rüzgarları Grafiği

Mjo

Zonal Wind

Güncel ao Nao Pna endexleri

Güncel mjo

--Fazlar--

Faz 1 : Batı Hint Okyanusu’nda üzerinde gelişmiş bir konveksiyon gelişir.

Faz 2-3 : Gelişmiş olan bu konveksiyon yağış Afrika,Hint Okyanusu ve Hint alt kıtasının üzerinde yavaşça doğuya doğru hareket etmeye başlar.

Faz 4-5 : Bu gelişmiş konveksiyon doğuya ilerleyerek Endonezya ve Batı Pasifik’e ulaşır.( İskandinav yükseği )

Faz 6-7-8 : Artan yağışlar doğuya ilerleyişine devam eder ve Orta-Doğu Pasifik üzerinde etkisini yitirir.