Uyumamış sın
Senaryolar da iyi çıkmış
Gece yoktum abi uyuya kalmışım :D
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturUyumamış sın
Senaryolar da iyi çıkmış
Gece yoktum abi uyuya kalmışım :D
Hayırlı sabahlar
Hayırlı Sabahlar Abi Günaydın Donuyorum
Soğuk tam giriş yapmadi ama ben dondum şimdiden 🥶🌨️
Hayırlı Sabahlar
aielesi dün uyuya kalmışım kusura bakmayın.
Hasan ben sana asla birsey demem gardasim
Eyw ♥️ geliştiriyorum kendimi model konusunda öyle atıp tutarım 😂 tutar ya tutmaz ama gelioo 😈🖤
Trabzon
Genel Bilgi;
Trabzon, Karadeniz bölgesinin Samsun’dan sonra ikinci büyük şehri. Tarih boyunca da gerek ticaret yolu, gerekse de liman şehri olması dolayısıyla önemli bir kent olmuş. Uzun yıllar göç veren Trabzon’un nüfusu, bugün 800 bine yaklaşmış. Göç vermesindeki en önemli etken hiç şüphesiz Karadeniz’in geçit vermeyen dağları. Şehir batı ve doğu iki yakaya doğru büyümesini sürdürüyor. Deniz ve doğa turizmi açısından son yıllarda ünü artan kentte, özellikle yayla turizminde de büyük gelişme gözlemleniyor. Trabzon’un Vakfıkebir, Maçka, Araklı, Of, Akçaabat, Beşikdüzü, Çarşıbaşı, Arsin, Yomra olmak üzere 9 tane ilçesi vardır. Kentin etrafı yeşilliklerle çevrili olsa da, kent merkezi genel olarak kalabalık ve biraz da sıkışıktır. Ancak yaylaları, Uzungöl, Çaykara gibi doğal güzelliklerin yer aldığı beldeleri Trabzon’a gezecekleri keyifli anlar yaşatır.
İklim Bilgisi;
Trabzon’da yıl genelinde yağışlı bir hava hüküm sürer. Kışlar çok soğuk geçmese de genelde yağışlıdır. Kış sıcaklık ortalaması 5-10 derece civarındadır. Yazın ise 27 derece sıcaklık ortalaması görülür. Yazın bile yağmur yağması kent için sıradan bir durum. Şehirde oldukça nemli bir hava vardır. Kenti gezmek için en uygun zamanların yaz ve sonbahar ayları olduğunu söyleyebiliriz. İlkbaharda genelde daha şiddetli yağmurlar görünür. Denizden içerilere doğru girdikçe yani daha iç ilçelerde hava sıcaklığı biraz daha soğuk olabilir.
Önemli Yerler - Gezilecek Yerler;
Sümela Manastırı
Maçka’da çok yüksek bir tepeye inşa edilen Sümela Manastırı kentin simge eserlerinden birisi. Binlerce yıl önce böyle bir tepeye dönemin zor koşullarında inşa edilmiş olması manastırın değerini arttırıyor. 365-395 yılları arasında inşa edilmiş Manastır Maçka ilçesinde yer alıyor. Burası müze olarak ziyaret edilebilir.
Ayasofya Müzesi
Trabzon’un simge yapılarından birisi de şehir merkezindeki Aya Sofya Müzesi.1250-12560 yılları arasında kilise olarak inşa edilen Ayasofya, yüksek yuvarlak kubbeleriyle dikkat çekiyor. Burası müze olarak ziyaret edilebilir.
Boz Tepe
Şehrin kuşbakışı manzarasını seyrederken lezzetli
içmek isterseniz, adresiniz Boztepe olmalı. Buranın manzarası şahane. Gündüzü de gecesi de ayrı güzel. İsteyenler demlikle
satın alabiliyor.
Uzun Göl
Trabzon fotoğraflarını süsleyen doğa harikası Uzungöl etrafı dağlarla çevrili yeşillikler içerisinde harika bir yer. Burada konaklama yapabileceğiniz çok sayıda pansiyon var.
ATATÜRK Köşkü ve Müzesi
Atatürk Evi yazlık bir köşk olarak yapılmış dönemin tüm şatafatını taşıyan bir ev. Atatürk burada kaldığı için Atatürk Evi adı verilmiş, Atatürk burada mal varlığını Türk halkına bağışladığını belirten vaziyetnamesini kaleme almış. Güzel bir bahçesi de olan köşk müzeye çevrilmiş.
Sıcaklık aynı -35 ile -37 arasında gündüz sıcaklığı 0.1 derece oynar mgm kurumunun gün içi sıcaklığını 3 derece gösterip o an samsunda 0.3 derece yi gördüğümü biliyorum sıcaklıkta sorun olmaz.şunu da söylemek gerek yarın sabah netleşir bu ULL sistemi ama az çok rota belli oldu artık.
Son saate kadar değişim açık hocam bu gece ve yarın son nokta koyulur tahminimce
Karadeniz sahil hattında cıvık örtü dediğiniz örtü biçimi olmaz saf kar yapar 500 hpa -35 lerde geziyor.aralıkta yaşanan sistemde ise 500 hpa -34/-37 arasındaydı.her zaman karadenizin yağış faktörünü unutuyorsunuz.bölgecilik anlamında söylemiyorum türkiye de akdeniz,ege ve karadeniz yağış bakımından her zaman öndedir.Anlık yaşanacak bir sistem dediğim gibi süprizlerle dolu kestirmek zor.
Trabzon'un Batısindan itibaren konuşuyoruz hocam -9 giriyor rüzgarda var gerisini sen düşün? Sürprizlere açık olduğunu zaten diyorum yienede tahminin için sağol 🤲♥️
Herkese merhaba. Yeni üye oldum. İyi forumlar.
Hoşgeldin hemşir ♥️
Saadet yoruzu kaldırmak gerek ordan 😔🖤 kaldırırsakta merkeze küvetli rüzgarlar girer hem yararı var hemde zararı var
Şunlar gibi insanlar oldukça bu ülkeye kâr yağmasını istemiyorum bunedir yahu adamı ne etiiler tahmin bu sonuçta tutar tutmaz zaten kendisi bile diyor kaybettiğimi derim diye, şuana kadar takip ettiğim en iyi tahmincilerden biridir KadirEmre Temur hocam, ahım şahım bir kar yağışı zaten olmayacak , O zaman o şartları gösteriyordu öyle bir tshmin yayınladı zaten değişim olursa kendim aktaricam demişti.
Genelleme yapacak olur isek
Tüm karadeniz sahil şeridi şu an ki görüntülere göre kar görür. Lakin! Çok büyük beklentilere girmeyelim. Sahillerde cıvık örtü olabilir. Sonra üzülmeyelim 👏👏
Hocam havada görim ben zaten büyük balığa odaklandım 20 sinden sonrasında
Ulaaa gely gely gely dur dur korkmasın küçük enişte usul usul geloooo sömestir uzucak 🥶🥶🥶🥶🌨️🌨️🌨️🤲🖤🖤🖤
Ecmwf güncel haftalık verileri.
Eğer trabzon batı kısmı derken akçaabatı kast ediyorsanız
Vakfıkebir beşikduzu tarafları hocam