SameT. tarafından yazılan gönderiler
-
-
Deniz suyu sıcaklıkları Doğru karadeniz çatlıyor
SSOnbahar Seli için prova yapıyor gibi. -
17 Ağustos 1999 depreminde Ölenlere Allah rahmet eylesin Böyle bir falaket umarım tekrar yaşanmaz. Ama geçen 23 senede hiçbirşey değişmedi . Bu şiddetli bir deprem şimdi çok daha ağır kayıplara yol açabilir .

-
valla yıllık yağış kotasını toplar ama çok büyük kuraklık olduğu gerçeğide olur . yani yıllık yağışı yakalasanda . sen kuraklığın içinde olduğun gerçeği önünde yllık bazda kotayı yakaladın evet ama aşırı düzensinlik durumunun verdiği ağır sonuçlarla da karşı karşıya kalıyorsun.
düşünsene ekin ekceksin sonabardasın ekim ayındasın aylrcar hiç yağış olmamış yıllık yağoş doldu ama sen perişansın
o yüzden en iyisi yağışlar zamanında düşsün ayına göre yağsın diyorum ben . ocakta 300 kg yağıp yazzın hiç yağmamazlık yapmasın yada ne bileyim ekim kasımda hiç yağmamazlık yapmasın. yani
-
////sterse 1000 kg yağış ocakta düşşün şubattan aralığa kadar damla düşmesin samsun yine senelik yağışını kurtarmış olarak yılı kapatacaktır.Yıllık yağış hesaplamalarında yağmurun hangi dönemde düştüğüne bakılmaz/////
tamam kankada . çok acayip bir durum olur o zamanda .
onuda geçtim 1000 kg isterse ocakta düşsün yıllık yağışını yakaladı ama benim kurak olduğum gerçeği değişmiyecek. o ayı kurak kapattığım gerçeği istatisklerede aylık olarak yansıyacaı . raflardaki yetini alıcak
ben seni anlıyorum .eyvallah
haber bültenlerinde diyeceklerki ..
samsunun yıllık yağış ortalaması 700 kg dır ... kasım ayındayız 3 aydır aşırı kurak dönemin içindeyiz ama bu önemli dğeil
senelik yağış rejimimizi topladık yakaladık . hiç bir sıkntı görmüyoruz önemli olan esas olan senelik yağışı yakalamaktır diye bir açıklama : 
-
====600 kg civarı.1000 kg başka bi seviye çünkü. ===Biliyorum öyle yazmamdaki sebep düz hesap olsun diye. senelik yağış 700 kg civarlarında
-
Sadece bir soruı düşüncesinizi almak istedim lütfen kimmse yanlış anlamasın .
-
Güzel soru olmuş SameT.
garip sorular demi abi

-
Sizlere bir sorum olucak
örnek Samsun atıyorum senelik yağışı 1000 kg diyelim.
eylül başına kadar olan yağış ortalamasıda 600 kg diyelim.
Temmuz ve ağustosu çok kurak kapattı varsayalım
Şimdi burda soru şu eylül başına kadar olan döneni senelik yağış anlamında kapattı.kurtardı ama temmuz ve ağustosuda çok kurak geçirrdi.
Bir arkadaş diyecek senelik yağışı 1 eylüle kadar yakaladık ...
Diğer arkadaşta dicek senelik yağışı 1 eylüle kadar yakaladık ama temmuz ve ağustosta neredeyse hiç yağış alamadık çok kurak geçirdik diyecek?
burda esas olan nedir ? olaya nasıl bakılmalıdır ? .hangisi tam olarak doğruyu yansıtır ?
-
Bana şu zamana kadar gerçekleşen Türkiye geneli için yağış hiartasını atabilcek varmı? AĞUSTOS AYI İÇİN
-
Bana hava durumu uzun vadede tutarlılığı yüksek olan uygulama lazım Android için. Varmı kullanan bir arkadaş? sağlam olanlarından
-
rabbim bizimde yüzümüzü güldürür yakındır abim

ya ben yeni taşındım Samsuna Bursadan geldim böyle olduğunu tahmin etmiyordum açıkcası . Trabzon her türlü alıyor .
te bugünde yağışlıydı sözde parçalı çok bulutlu geçti . eylül başına kadar korkarım böyle .
-
Ordu olarak uzun zamandır etkili yağış alamadık bakalım ne zamana kadar gidecek böyle
Arda gözünü seveyim
sen Samsunu bilmiyorsun sanırım 50 gündür yağış yok samsunda en son haziranda aldık .ne olacak bu Samsunun hali ..
hiç yağıış yok.
-
İYi Akşamlar

Reisten selam var
-
12 Ağustosta çekilmiş 10 eylül gibi tekrar bakılır