bursa 250 rakım kar yağıyor :)) karla karışık yağmur sabah 400 450 metrede örtü vardı..
saf kar değil karla karısık yağmur . 20 dk sürdü net :)) videoda aldım. ![]()
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturbursa 250 rakım kar yağıyor :)) karla karışık yağmur sabah 400 450 metrede örtü vardı..
saf kar değil karla karısık yağmur . 20 dk sürdü net :)) videoda aldım. ![]()
evin balkonundan baktım öğlen saatlerinde :D gene bu kar gene buradadır dedim kendi kendime .)
kar gene o standart yerde
700 750 rakımdaydı :D baktım yağıyor sislenmiş beyazlamış buraya hala yağmur yağıyor muhtemelen hiç atmadan bitecek sistem
abi o kar oradan aşşağı inmemeye yemin etmiş ya :D öğlenleyin 700 rakım beyazlamıştı.
ilginç ya 700 750 rakımda kar haftalarda gidiyor . 380 rakıma haftalarca yağmur yağdığını biliyorum ..
elinize bir cetvel alın kağıdı çizin dümdüz aynı öyle ordan aşşağıya 1 metre inemiyor. hep aynısı oluyor. bolu rakımı sınırı ![]()
ama hava bayağı soğudu. biraz daha soğursa kar görebilme durumu olabilir.
sulu sepken olarak
bursada 2 gündür hava bayağı sıcak
lodosta hep esti 26 dereceyi gördük gölgede
26 dereceden 7 dereceye düşüş olacak zınk diye :D
yağış durumu nasıl
bi aradaş paylaşabilirmi detaylı olarak. acaba?
bursanın yüksek kesimleri kar alabilme ihtimali falan var diye duyum aldım
su an bursa 21.2 derece mgm ye göre
Uludağ 1877 metrede 7.8 derece
2322 rakım 5 derece.
Ama dun bursa 9 uludağ 2 dereceydi ilginç ?
birsey sorucam mod veya anlayan arkadaşa
Normalde bursada 16 17 derece oldumu uludağa kar duşer 1877 metreye kadar. Ölcumler orada yapilıyor
Dun bursada hava 9 10 derecelerdeydi gundüz
Uludag yagişin coğunu yağnur olarak aldi
Ve 2 3 derecelerdeydi sulu kar yagnur ara ara kar olarak aldı
Bursa bu kadar sogukken ortalama net olarak 12 13 derece fark oluyor
Yazin 2500 rakımda 15 dereceden yukarı cikmaz 20 derece fark olur
ama dunku olay cok sasirticıydi üst katmanmı sıcak bu konuda bilgisi olan varmı? Neden boyle birsey yasandi neye baglıyorsunuz ?
Ve son senelerde boyle birşeye tanik olmaya basladik daha oncede denk gelmiştim bizzat çikıp
Sebebi nedir?
bursa yıldırım 37 kg yağış aldı.
bursa osmangazi şehir merkezi. 27 kg
ecmwf can yağış 40 ila 70 arasındaydı. balıkesir 66 kg aldı.
adamlar nokta atışı yapıyor güzel yağış. aldık
baraj % 55 seviyesinde gecen seneye göre hala az . yaz mevsimini kurtardık. ama sonbahar ne zaman başlar orasını bilmiyoruz ![]()
bursada ocak ayında karli sistemiin oncesinde yağan yaģmurun aynisı yaģıyor kuvvetli yagiş var.
Son 3 ayın en kuvvetli yaģışi
35 40 kg arası yagiş birakacaginı düşnüyorum tek seferde.
en cok yağişi bursa almiş ama barajlar hala iyi değil % 46 seviyesinde .. onuda suna bgliyorum kesik kesik aralıklı yağıyor araliksiz pek yağmadıgi icin
Aslinda bursa olarak araliksiz yaģmur 60 70 saat 40 50 saat yagan yagmur 1 dk bile durmadan yağardı oyle yagdimi super oluyor
Ben isriyorumki araliksiz yağsın geçenlerde.14 saat araliksiz yagmişti ?
Ocaktada 36 saat araliksiz yağdı ( 1 sn durmadan ) ustünede 25 cm kar konumuma böyle yagmurlari sever buesa
Ama kg olarak 3 ayda guzel yagis almışız
Barajlarıda % 65 70 yaparsak is tamam
Yalniz iyi yagislar gordük eskiyi hatirlatti dahada iyi olur umarim toprak doydu suya toprak kaymasi oldu merkezde
Uludagda kar 200 cm dahada artar umarim bi kac sistem daha yakalarsak iyi olur
sistem aetik wletkisini kaybediyor
Konumum 3 - 4 cm kar aldı
Uludağ tek kelime ile '' muhteşem''.. sanki 1970 ler geri gelmiş.
180 cm kar var sabah ölçülmüş ![]()
1970 lerde 4 metre yağıyordu
aslında aralık ayı ve ocak 15 i boş geçmeseydik 3 metreyi zorlardı. düne kadar 2012 de bile 3. 60 yağdıydı..
rekor kar 1978 4 metre 35 cm
konum 2-3 cm kar var . yağışı adam gibi yakalasaydık 20 cm kar bile olurdu hava baya soğuk şu ince ince yağıyor
bursada birşey olacağı yok ben yatar
Gece ve sabah saatlerinde
ömer bursa nasıl olur acaba varmı bişiler özellikle gece ?
Kısa süreli ama etkiliydi
az orda baya burda bildiğim 5 cm büyüklüğünde yağıyordu :D ocakta öyle yoğun kar görmedim ama kısa süreli tabi bulut geçiyor. en azından kar gördükmü gördük :D çok güzel görsel şölendi kısada olsa