bir anım daha var gene köyde
karacabey tabiki kar kış
2006 ocak yüksek ihtimal ayı liseye gidiyorum karlı sistem geldi bursaya yağdı 10 cm kar o zaman merkezde oturuyordum .. pek kar göremedik. hava açıldı neyse köye gidicez babayla köyü aradık ninem dedi gelmeyin burda dedi ev boyunca kar var köyle ev arası 80 km biz tabi nineme inanmadık dedik bu nasıl olur ya .bursada en fazla 10 cm kar var belki o kadar bile yok.hava soğuk ama açık sistem gitmişti . sonra babam köyden birilerine dağa aradı dediler 3 metre kar var gelmeyin. yollar kapalı falan neyse biz gitmeye karar verdik.
otobüse bindik batıya doğru gidiyoruz batıya gittikçe kar fazlalaşmaya başladı. giderek artıyor karacabeye vardık 30 cm kar vardı şaşırdık tabi karacabey otogarında köyden biri denk gedi yol kapalı arava yok nasıl gitceksiniz dedi köy dedi felç.
köye araba bulamadık baya bi takıldık karacabeyde havada kuru soğuk ayaz var .biri denk geldi köyden arabayla bizi götürdü bandırma yolundan sağa saptık köy yoluna ana yoldan 5 km arası ana yolda 30 35 cm kar var akbayır denilen bölge var bayır oradan yukarı çıkmaya başladık kar birden çoğaldı .köye yaklaşmaya başladık.zar zor tabi zeytin ağaçlarını zor görmeye başladım. üst kısımları gözüküyordu.
dedim babama bu ne
uludağ gibi olmuş bura dedim zeytin ağaçları gözükmüyor. evin sokağına girdik porta dediğimiz kapının yarısına kadar kar var .eve geldik ninem karşıladı bizi konuştuk falan dedim nine bu ne bursada 10 cm kar var dedim
olm dedi eski kara kışlar gibi oldu demişti çocukluğumda 1940 1950 larda böyle oluyordu kışlar dedi. i 3 gün 3 gece durmaksızın tıfan tıfana boran yapmış tipi yapmış rüzgarla birlikte evin pencereleri komple kapalı dışarısı gözükmüyor tuvalet dışardaydı tuvaleti dedem 1 günde zor açmış kimsede yok.cumayada gidememiş ağaçların üst kısımları gözüküyordu korktum bildiğin ::)
birde köyden biri vefat etmiş o ara tipi olduğu gün cenazeyi çok zor gömmüşler. köyün mezarlığı komple yok sanki mezarlık yok orda sadece ağaçlardan belli oluyor.mezarlık olduğu.
sonra köyün meydanına gittim zar zor hava açık güneşli poyrazda yoktu o gün güzeldi := köyün meydanında karları yığmış iş makinaları 10 metre kar var heryerde yığmışlar devasa bina büyüklüğünde
birde civar köylerden gelmişler yağan karı görmek için daha yüksek köylerden gelenler vardı oralara o kadar yağmamış. 1 adım atıyordum evin çatısına çıkıyordum 
karacabeyde 30 cm kar vardı . köy biraz yüksekte ama az en fazla 150 metredir. ama karda çok ayırıyor r
10 gün kadar kaldım karın tamamen erşmesi 1.5 ayı bulmuş. eridikten sonrada bahçedeki topraktan bilek kalınlığında su fışkırdığını söylemişti ninem toprak suyu kusmuş
karın düz arazide yani orjinal kar kalınlığı 1 metre civarı rüzgarla yağdığı için 2 metreyi 2.5 metreyi bulan yerler vardı . ama gerçek kar 1 metre civarlarında 1.20 falan aklımda kaldığı kadarıyla
rüzgar olmadan yağsaydı o karın yarısı anca olurdu. çok şiddetli poyraz fırtınasıyla beraber yağmış 3 gün 3 gece durmaksızın yoğun kar + rüzgar tipi felç etmiş ortalığı mezarlık yok mezarlık bildiğiniz yok
zeytin ağaçları yok olmuş üst kesimler gözüküyordu 3 gün 3 gece ninem rüzgarın sesinden bıktım derdi
dedem ise 1925 liydi o ise bu kar için evelki kışlar gibi demişti dahada fazla olduğunu öncelerden görmüş. tabi burdaki en büyük etken yağışın miktarı + poyrazlada birleşince sonuç ortada
karacabey poyrazı istanbulun poyrazına benzemez