SameT. tarafından yazılan gönderiler

Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.
    1973

mgm çıldırmış :)

Parametreler Adı: Uzun Yıllar Günlük Maksimum Sıcaklık (°C) Periyod: Günlük

İstasyonlar kahramanmaraş, kırşehir, uşak, amasya, bitlis, erzincan, bayburt, kastamonu, malatya, bursa, ısparta, diyarbakır havalimanı, eskişehir bölge, osmaniye, izmir bölge, mersin, manisa, niğde, istanbul bölge, yalova, gaziantep, konya havalimanı, zonguldak, van bölge, sakarya, bıtlıs met.ıst. , kartal ıst , muğla, artvin, karabuk , sivas, bolu, adıyaman, şırnak, tunceli, elazığ bölge, kars, burdur, florya, tekirdağ, tokat, siirt, çankırı, bilecik, denizli, adana bölge, çorum, antalya havalimanı, ığdır, ardahan, bartın, samsun bölge, aydın, kırıkkale, trabzon bölge, bingöl, ankara bölge, kilis, batman, nevşehir, afyonkarahisar bölge, karabük kapullu, aksaray, rize, muş, kayseri bölge, şanlıurfa, giresun, kırklareli, düzce, çanakkale, gümüşhane, mardin, kütahya, hakkari, yozgat, kocaeli, ordu, balıkesır , erzurum havalimanı, karaman, ağrı, antakya, sinop, balıkesir havalimanı, edirne,

Tarih Başlangiç : 1981 Bitiş : 2010

Ödenecek: 10000.00 TL

Parametreler Adı: Uzun Yıllar Günlük Minimum Sıcaklık (°C) Periyod: Günlükİstasyonlar

çorum, bolu, karabuk , zonguldak, kocaeli, antakya, kırıkkale, antalya havalimanı, muş, diyarbakır havalimanı, adana bölge, edirne, kars, osmaniye, artvin, kütahya, düzce, uşak, bingöl, erzincan, rize, kırklareli, yozgat, ısparta, gaziantep, mardin, niğde, malatya, batman, yalova, aydın, aksaray, van bölge, sakarya, kayseri bölge, samsun bölge, eskişehir bölge, balıkesır , nevşehir, çanakkale, gümüşhane, hakkari, manisa, ığdır, bursa, erzurum havalimanı, ankara bölge, şırnak, kartal ıst , bitlis, bıtlıs met.ıst. , burdur, sivas, trabzon bölge, siirt, tunceli, amasya, ordu, şanlıurfa, bartın, mersin, istanbul bölge, tekirdağ, kilis, izmir bölge, adıyaman, muğla, kastamonu, karabük kapullu, kahramanmaraş, elazığ bölge, kırşehir, afyonkarahisar bölge, bayburt, balıkesir havalimanı, florya, ardahan, bilecik, ağrı, sinop, karaman, giresun, tokat, çankırı, denizli, konya havalimanı,Tarih Başlangiç : 1981 Bitiş : 2010

Ödenecek: 10000.00 TL,

81 şehir için 1981 2010 arası günlük yağış verisinide alsam oda 10.000 TL etti sana 30 bin :)

bir anım daha var gene köyde :) karacabey tabiki kar kış :) 2006 ocak yüksek ihtimal ayı liseye gidiyorum karlı sistem geldi bursaya yağdı 10 cm kar o zaman merkezde oturuyordum .. pek kar göremedik. hava açıldı neyse köye gidicez babayla köyü aradık ninem dedi gelmeyin burda dedi ev boyunca kar var köyle ev arası 80 km biz tabi nineme inanmadık dedik bu nasıl olur ya .bursada en fazla 10 cm kar var belki o kadar bile yok.hava soğuk ama açık sistem gitmişti . sonra babam köyden birilerine dağa aradı dediler 3 metre kar var gelmeyin. yollar kapalı falan neyse biz gitmeye karar verdik.

otobüse bindik batıya doğru gidiyoruz batıya gittikçe kar fazlalaşmaya başladı. giderek artıyor karacabeye vardık 30 cm kar vardı şaşırdık tabi karacabey otogarında köyden biri denk gedi yol kapalı arava yok nasıl gitceksiniz dedi köy dedi felç.

köye araba bulamadık baya bi takıldık karacabeyde havada kuru soğuk ayaz var .biri denk geldi köyden arabayla bizi götürdü bandırma yolundan sağa saptık köy yoluna ana yoldan 5 km arası ana yolda 30 35 cm kar var akbayır denilen bölge var bayır oradan yukarı çıkmaya başladık kar birden çoğaldı .köye yaklaşmaya başladık.zar zor tabi zeytin ağaçlarını zor görmeye başladım. üst kısımları gözüküyordu.

dedim babama bu ne :) uludağ gibi olmuş bura dedim zeytin ağaçları gözükmüyor. evin sokağına girdik porta dediğimiz kapının yarısına kadar kar var .eve geldik ninem karşıladı bizi konuştuk falan dedim nine bu ne bursada 10 cm kar var dedim

olm dedi eski kara kışlar gibi oldu demişti çocukluğumda 1940 1950 larda böyle oluyordu kışlar dedi. i 3 gün 3 gece durmaksızın tıfan tıfana boran yapmış tipi yapmış rüzgarla birlikte evin pencereleri komple kapalı dışarısı gözükmüyor tuvalet dışardaydı tuvaleti dedem 1 günde zor açmış kimsede yok.cumayada gidememiş ağaçların üst kısımları gözüküyordu korktum bildiğin ::)

birde köyden biri vefat etmiş o ara tipi olduğu gün cenazeyi çok zor gömmüşler. köyün mezarlığı komple yok sanki mezarlık yok orda sadece ağaçlardan belli oluyor.mezarlık olduğu.

sonra köyün meydanına gittim zar zor hava açık güneşli poyrazda yoktu o gün güzeldi := köyün meydanında karları yığmış iş makinaları 10 metre kar var heryerde yığmışlar devasa bina büyüklüğünde

birde civar köylerden gelmişler yağan karı görmek için daha yüksek köylerden gelenler vardı oralara o kadar yağmamış. 1 adım atıyordum evin çatısına çıkıyordum :)

karacabeyde 30 cm kar vardı . köy biraz yüksekte ama az en fazla 150 metredir. ama karda çok ayırıyor r

10 gün kadar kaldım karın tamamen erşmesi 1.5 ayı bulmuş. eridikten sonrada bahçedeki topraktan bilek kalınlığında su fışkırdığını söylemişti ninem toprak suyu kusmuş

karın düz arazide yani orjinal kar kalınlığı 1 metre civarı rüzgarla yağdığı için 2 metreyi 2.5 metreyi bulan yerler vardı . ama gerçek kar 1 metre civarlarında 1.20 falan aklımda kaldığı kadarıyla

rüzgar olmadan yağsaydı o karın yarısı anca olurdu. çok şiddetli poyraz fırtınasıyla beraber yağmış 3 gün 3 gece durmaksızın yoğun kar + rüzgar tipi felç etmiş ortalığı mezarlık yok mezarlık bildiğiniz yok :) zeytin ağaçları yok olmuş üst kesimler gözüküyordu 3 gün 3 gece ninem rüzgarın sesinden bıktım derdi

dedem ise 1925 liydi o ise bu kar için evelki kışlar gibi demişti dahada fazla olduğunu öncelerden görmüş. tabi burdaki en büyük etken yağışın miktarı + poyrazlada birleşince sonuç ortada

karacabey poyrazı istanbulun poyrazına benzemez

Oluyor ya illa hatalar. Sen bakma kusurlarına :S

:)) oluyorda abi 50 derecede olmazki erzurum :D bu hata değilki bu bildiğin alay etmek mgm de 81 şehrin 1981 2010 aylık ortalama sıcaklık verisi 370 tl ::) herşey para olmuş :D

türk türke kazık atıyor aslında koyması lazım kar amacı güdüyor işte koy oraya herkes görsün demi .

SameT. İlerde belki sen kurarsın %100 doğru Türk sitesini

ya veriler olsa elimde site kurmayı falan bilsem anında kurarım 1 dk düşünmem. bu işin meraklısı çok .elimde geçmişe dair veri yokki MGM zaten şehir şehir gün ay yıl geçmiş verilerini para karşılığında satıyor. şu an geçmiş verileri % 100 doğru eksiksiz veren site yok. varsada benim haberim yok.

yani alternatif yok

Site yetkilileri"Hay Allah'ım bu adam bize nerden bulaştı,bizi nasıl buldu? diye yana döne isyan ederler bence Samet :)

ee yazıyor sitenin alt kısmında diyorlarki bize desteğiniz için üye olmanız yeterli üyede olduk . hataları bildirin diyorlar bildirerseniz bizi çok mutlu edersiniz diyorlar bildiriyoruzda abi çok çakallar bak :) ankarada bazı sıcaklıklar eksikti dedim boş burası doldur neyse baktım direk doldurmuş :) ama nasıl çakala bak örnek 2.0 3.0 4.0.2.0 6.0 sonları hep 0 işaretledim dedim böyle bir sıcaklık anlayışı yok :) sabit sıcaklık olmaz sonra hemen onuda düzelttiler sinirlenmeye başladım cheetos olayına dönecek az kaldı :) erzurum 50 derece kars 45 derece vs ocak ayında bide :))))ahaha işte zorla yapılan işten hayır gelmez abi ..ne yapalım yokki adam gibi site % 100 doğru türk sitede yok elin gevurunla irtibat kurmaya çalışıyoruz.

sahutt sana aslında site güzel dedim ama işte veriler eksik bazıları sallama rakam .% 100 doğruluğı olan site bulsam para karşılığında bile bakıcam ama genede idare eder fena değil işte adam erzuruma 50 derece koymuş birader :D bu ne kardeşim dedim bozuntuya vermiyorlar :) çakallar

siteye mail ata ata kolum koptu ::) ne eksik varmış be hatalarda çok adamlar bıktı benden artık dönüş yapmıyorlar direkt hatayı düzeltiyorlar . yoruldum siteyi övdüm ama istanbula yağan yağmuru eklememişler onuda gönderelim bari

Her soğuk poyrazdan mı kaynaklanıyor? Hatırladığım kadarıyla Bursa geçen sene en çok kar alan yerlerden biriydi. Pek bir şey yoktu derken anlamadım...

yani şöyle pek birşey yoktu derken şubat sisteminde ciddi kar alamadık yani zayıf aldık. oraya oranla pek birşey yoktu anlamında demek istedim batıya vurmuştu sistem

gecen sene kemalpasa yolu kapandi ya. araclar mahsur kaldi. ben susurluk cikisindaydim son anda kactim. zaten 2 gune balikesir 12 saatte 40cm 8km disi 1mt yuksek koyler 1.5mt kar aldi. guzel bir yagisti. buradan Sibiryali hocamizida tekrar tebrik edelim 2 gun oncesinden sistemi en ince ayrintisina kadar tahmin etti.

poyraz oluyor ondan :) oralarda gene az sen köye bi çık bak noluyor evet geçen sene yol kapandı... bursada ise pek birşey yoktu sabit

eski verileri paylaşan fransız yapım siteye atmış olduğum mailler sonuç vermeye başladı :) eskişehirde sıcaklıkta hata vardı - 45 yazmışlar :) mail attık hemen düzelttiler çakallar :)

tam gaz mail göndermeye devam ilgili arkaşlarda mail gönderirse hatalar düzelir başka sığınacak doğru düzgün site yok

SameT. Eline sağlık abim, güzel bir anı olmuş ve unutulmaz.

Böyle anılarınızı paylaşırsanız bizlerde okuruz.Anitkaya yı bu kış paylasimlardan görürsün inşaallah.

Bakalım eksi mı var,kar mı var ..Yada hepsi birden mı var

kütahya kadar yağmıyor reis elbette yağıyor yani ama bir kütahya kadar kar almıyorsunuz soğuk olarak çok soğuk geçen sene kaç cm aldınız ? 30 cm aldınızmı ? eskiye oranla az alıyorsunuz yani 2005 lerden sonra azaldı zaten kışlar anıtkaya biraz daha yüksek afyon merkeze göre farklı olabilir yağış rejiminiz biraz düşük eskişehir tarafı dahada kurak ankarada öyle kru soğuk 10 cm kar yağar bol bol ayaz