var biseyler samet. aniykaya li degiliz ondan oluyo heralde. duyduguma gore anitkayalilar eksi 5 derecede yeleklen gezermis.
:D anıtkayada da eski soğuklar yok reis
hiçbiryerde yok artık. afyon soğuk memleket eskişehirde 2 sene yaşadım afyona yakın orayıda az çok bilirim yani. kuru ayaz daha çok
sen bizim köye gel poyraz fırtınasına denk gel ağrı dağı zannedersin uğultudan uyuyamassın kar fırtınasından rüzgardan . 2002 yada 2003 kurban bayramında çocuktum karlı sistem geldi tabi o zaman sistem geldimi vuruyor köydeyiz bursaya döncez hava kapadı poyraz vardı iyice hızlanmaya başladı. standart
rahmetli ninem dedi hava dedi ((eski tabirle çevircek dedi )) çabuk dedi gidin kalırsınız dedi yoksa sabah başladı reis kar öğlende oldu 10 cm fırtına var tipi o biçim
göz gözü görmüyor. bende çok seviyom tabi kar falan
köy meydanına gittik kahveye zor gittik yüzüm felç oldu. kahvede biraz ısındık dedim bu nasıl kar yağışı içimden abi ağaçlar kökünden sökülcek hep esiyor 1 saniye durmadan esiyor dışarda 1 kişi yok eclerin kapıları dan dan vuruyor kapıların yüzey kısmı bile kar neyse köy arabası geldi karacabeya vardık zar zor bursaya yola çıktık babam dedi bursada esmez uluabata kadar rüzgar felaket. uluabatı geçtik bursa yolunu yarıladık rüzgar lap diye kesti...:) bursaya vardık reis 1 milim rüzgar esmiyordu. yaprak kıbırdamıyordu sakin sakin kendi halinde kar yağıyordu.
köyü aradık amcam arabasıyla gitmişti arabayı kaydırmış köy yolunda arabayı bırakmışlar yolda köye yürüyerek gitmişler ama az kalsın yengem donuyormuş fenalaşmış
o yüzden bursa karacabey yolu ulaşıma kapanır uludağ yolu kapanmaz karacabey kapanır
ertesi günde aradık yine 1 metre kar oldu dedi ninem bursada 20 cm falandı ( tahmini ) rüzgar hiç yok
yani kar yağarken dışarı çıkıp gezersinya orada öyle birşey yok gezemessin. tabi şimdi özellikle son 10 senedir falan poyrazın hızında azalma var artık öyle esmiyor yine esiyor ama iklimi öyle oranın geçen sene gittim kasımda yine poyraz esiyordu reis
bursada yoktu böyle bir anım oldu paylaşmak istedim ^^
1021hPa