SameT. tarafından yazılan gönderiler

var biseyler samet. aniykaya li degiliz ondan oluyo heralde. duyduguma gore anitkayalilar eksi 5 derecede yeleklen gezermis.

:D anıtkayada da eski soğuklar yok reis :) hiçbiryerde yok artık. afyon soğuk memleket eskişehirde 2 sene yaşadım afyona yakın orayıda az çok bilirim yani. kuru ayaz daha çok

sen bizim köye gel poyraz fırtınasına denk gel ağrı dağı zannedersin uğultudan uyuyamassın kar fırtınasından rüzgardan . 2002 yada 2003 kurban bayramında çocuktum karlı sistem geldi tabi o zaman sistem geldimi vuruyor köydeyiz bursaya döncez hava kapadı poyraz vardı iyice hızlanmaya başladı. standart

rahmetli ninem dedi hava dedi ((eski tabirle çevircek dedi )) çabuk dedi gidin kalırsınız dedi yoksa sabah başladı reis kar öğlende oldu 10 cm fırtına var tipi o biçim :) göz gözü görmüyor. bende çok seviyom tabi kar falan :) köy meydanına gittik kahveye zor gittik yüzüm felç oldu. kahvede biraz ısındık dedim bu nasıl kar yağışı içimden abi ağaçlar kökünden sökülcek hep esiyor 1 saniye durmadan esiyor dışarda 1 kişi yok eclerin kapıları dan dan vuruyor kapıların yüzey kısmı bile kar neyse köy arabası geldi karacabeya vardık zar zor bursaya yola çıktık babam dedi bursada esmez uluabata kadar rüzgar felaket. uluabatı geçtik bursa yolunu yarıladık rüzgar lap diye kesti...:) bursaya vardık reis 1 milim rüzgar esmiyordu. yaprak kıbırdamıyordu sakin sakin kendi halinde kar yağıyordu.

köyü aradık amcam arabasıyla gitmişti arabayı kaydırmış köy yolunda arabayı bırakmışlar yolda köye yürüyerek gitmişler ama az kalsın yengem donuyormuş fenalaşmış

o yüzden bursa karacabey yolu ulaşıma kapanır uludağ yolu kapanmaz karacabey kapanır

ertesi günde aradık yine 1 metre kar oldu dedi ninem bursada 20 cm falandı ( tahmini ) rüzgar hiç yok

yani kar yağarken dışarı çıkıp gezersinya orada öyle birşey yok gezemessin. tabi şimdi özellikle son 10 senedir falan poyrazın hızında azalma var artık öyle esmiyor yine esiyor ama iklimi öyle oranın geçen sene gittim kasımda yine poyraz esiyordu reis :) bursada yoktu böyle bir anım oldu paylaşmak istedim ^^

bilirim o taraflari SameT. poyraz vurur oralari. benim anlamadigim sey sorun bendemi acaba havalar 23 derece ama ben usuyorum 2-3 gundur. yaslandikmi nolduk anlamadimki

herkeze gunesli bir cuma gununden merhabalar

hava gayet iyi ılık güneşte var thisrtle bile gezebilrsin öğle saatlerinde biraz ısırır hafif üşütür 23 24 derece gayet iyi tipik sonbahar havası vücut alışık değilya serine malum hep sıcak hep sıcak vücut serin havaya adapte olamıyor :) yada grip başlangıcıda olabilir reis

abi anlamıyorum ya doğu karadenize her gün yağmur yağıyor neredeyse genelliklede kuvvetli be mübarek birazda konyaya git demi aylardır ya artvin rize hattı sürekli yağıyor .gerçekten inanılır gibi değil konya niğde aksaray buraları şehir değil sanki enterasan bir durum

e bu hava soguk yahu.

01 Ekim - 05.28

Bursa

Parçalı Bulutlu

14,7 °C maximize.png1021hParyon-gri.svg8km/sa

H %70

15 derece gosteriyor fakat usutuyor ben anlamadim bu isi :düşünceli:

hocam poyraz estiğinden dolayı hissedilen sıcaklığı düşürüyor. 10 gibi hissediyorsun kişiden kişiye görede değişiyor. gündüz 5 derece olsun hava hiç esmesin 5 hissedersin. poyraz yada karayel essin -0 -2 -5 bile hissedebilirsin poyrazın kuvvetine bağlı senin bünyene yaşına cinsiyetine vüvudun sıcaklığa verdiği reaksiyona görede değişir hüssedilen sıcaklık . 100 km hızla poyraz esse sürekli 15 derece sıcaklığı kar soğuğu gibi hissedersin. 3 -4 derece gibi aslında hava 15 derecedir. bu arada hemşehriyiz :) mesela bir örnek verebiliriz bursa karaacabey karacabeyde deli gibi poyraz eser kar yağarken özellikle eski tabirle ( tıfan tıffana )( boran ) yapar.. karlı havalarda köyde kimse dışarı çıkamaz.. köyden uzaklaşıp tipiye yakalanan ölür rüzgarla yağdığı için. haşlar adamı. normal sıcaklık 1 2 derecedir poyrazla hissedilen -7 -8 dir ..dışarda uzun süre kalan ölür...aşırı poyraz eser çünkü durmaksızın. yüz felci geçirirsin. bursada kar yağarken normal yağar poyraz esmez lapa lapa yağar essede hafif eser haşlamaz haliyle hissedilen sıcaklıkta aynı kalıyor .. aslında karacabey bursadan daha ılıktır. havası daha yumuşaktır. yani en büyük etken rüzgar hocam rüzgar çok büyük etken poyraz kareyel vs.

eylül ayı sonuçları çıktı istanbul aylık ortalama sıcaklık 1981 2010 21 derece 2021 eylül 21.3 olarak gerçekleşti 0.3 derece sıcak çıktı . yani ay ortalamasında çıkmış oldu sıcağa o kadar alışmışızki artık bizde soğuk geçti algısı yaratıyor eski eylüller gibi bir eylül yaşadık

mgm geçmişe dair bütün verileri para karşılığında satıyor şehir şehir ay ay gün gün ulaşıma kapalı ücretli. youtube hesaplarıda kapatılmış :) banlanmışlar tekrar açtıysa bilemem adam 1981 2010 arası şehir şehir aylık ortalama veriyi koymuyor abi

1927 2020 arası ortalama veriyi vermiş . zaten çok eski veriler ne kadar doğru belirsiz 1927 2020 arası veriyi nabalım biz zaten 2010 dan sonra dünya ciddi ı derecede ısındı.

baz alırken 1981 2010 arası baz alıyor alıyorlar paylaş şehir şehir meraklısıda alsın oradan.

bizde elin gevuruna minnet etmeyelim aayrıca bu konu hakkında mgm ye mail atıcaktım dün hata verdi onlardakn kaynaklı birsorun bugün o konu hakkında mail göndercem kendilerini bi toplasınlar abi :) bu iş böyle yürümez şehir şehir paylaşması lazım herkes görsün ne oluyor ne bitiyor

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
    The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.