SameT. tarafından yazılan gönderiler

yağışlar az tamam kar aldık ama yağışlar iyi değil bursa osmangazi merkez 4 - 5 kg yağış aldı zorla üstelik aşırı aralıklı 10 15 dk yağıp 4 saat yağmaması gibi sonra tekrar 10 dk yağıyor.vs bilmiyorum yağışı karadeniz kıyısı tarafı alıyor kocaeli gibi sakarya gibi karadenize yakın olan iller bu sistemin özelliğimidir bilemem ama yazdan beri süre gelen durum

40 saat 48 saat aralıksız yağan yağmurları özledim yağıyordu yani belki daha fazla ince ince kendi halinde yağan toprağa işleyen baraja etki eden yağışlar ama artık malesef yok olsada az nadir

bilemiyorum belkide süreçtir ama bu yağış bursa için beklentinin altında kaldı zaten 1990 lar gibi çocukluğumun 48 saat 60 saat yağan aralıksız yağmurların yağmasını beklemiyoruz (m).olmuyor olsada tek tuk oluyor en azından bursada böyle bursa adına konuşayım aralıklıksız yağışlar en sevdiğim :)

hayırlısı diyelim

kısa bir mola verdik yetkililer öyle uygun görmüş

uludağa kar yağma konusunda bana sonuna kadar destek veren ardaalpere teşekkür ediyorum

dün üstüne basa basa direttiğim kar konusunda uludağa % 90 kar yağacak hatta örtüde oluşacak diye iddaa da bulunmuştum 1800 rakıma kadar kar örtü yaptı . sonuç itibariyle beyaz örtüde görmüş olduk ilk kar yağışını sabaha karşı bekliyordum yağış olmadı öğleden sonraya kaldı

tek korkum yağıştı zorda olsa müktarı azda olsa kıyısından köşesinden yakaladık.

benim paylaştığım bilgilerin hiç bir bilimsel karşılığı yoktur tamamen tecrübeye deneyime dayalı birebir şahit olduğum kişisel deneyimlerdir

bu sayede uludağ beni üzmemiş oldu tam zamanında yağan bir kardı tüm marmaraya ülkeye hayırlı olsun diyelim

güzel :) kar fazla olmasada daha çok kuru soğuk olmuş doğu kesimlere vurmuş anlaşılan sistemler çok sık gelmiş. 10 günde 1 sistemmi olur abi :)

sıcaklık olarak bilmemde çok yoğun kar yağışları olmuş çığ falan düşmüş metrelerce kar doğu kesimlerde heryer ev boyunca kar 150 kişi falan çığdan ölmüş atayım dedim gerçi sıcaklıkla yağışın pek alakası yokta.. yağış çok fazla olmuş. sıcaklık olarakta sizin görmenizi istedim

Yaşımı çok almamış olsam da ben hiç bu kadar keskin bir mevsim geçişi görmemiştim. 1 gün içinde mevsim değişti bildiğin 1 eylül-2 eylül arası

bursa dün 35 dereceyi gördü perşemde günü 18 derece 17 derecelik birden ani düşüş olabiliyor özellikle bunun örneğini geçen senede yaşadık ocak ayında 22 23 dereceden. 4-5 gün içinde gündüz 0 1 derecelere kadar düşmüştü bursa. yani 4-5 gün içinde 22 derecelik düşüş yaşamıştık. birden düşüyor birden ısınıyor makas aralığı fazla .dengesizlik var.

sinan reis sana zahmet incelermisin bir link atıcamda eskilerden denk geldi

Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.