Gfs yeni güncelleme de ne yapmış ya öncekinde soğuktu şimdi sıcak iyice karıştı 🤦🏻
yaz sıcakları geri geliyor U dönüşü yapmış bildiğin
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturGfs yeni güncelleme de ne yapmış ya öncekinde soğuktu şimdi sıcak iyice karıştı 🤦🏻
yaz sıcakları geri geliyor U dönüşü yapmış bildiğin
muazzam harbiden çatır çatır .
tam soğuma 23 gibi heralde umarım sistem erimez . sistem olduğu gibi gelirse uludağ için kar garanti. uzun sene sonra eylül sonunda kar görücez dağda inş.
Aslında çok da yanılmadı. İstanbul'un çoğu semti beklenen şekilde yağış aldı. Modellerin de gösterdiği çoğu yer yağış aldı. Sadece abartılan kadar yağış olmadı. Çok da abartı derecede yanılmadı modeller...
hayır almadı. istanbula beklenen yağış en az 20 kg. hatta bazı noktalar için 50 kg + yağış bekleniyordu. mgm ye göre emcwf e göre.
yer yer çok kuvvetli yağış 21 kg .75 kg arası mgm bu şekilde bilgi vermişti.
istanbulun bütün ilçelerine baktım. sadece 1 yer 27 kg yağış almış. onun dışında hemen hemen bütün ilçeler hep hafif yağış kg olarak bi kaç yerde 6 kg yağış almış. 2 kg 3 kg 1 kg bazı noktalara hiç yağmamış.
yani fiyasko. bursa zaten tam fiyasko .
reis bu yazıları sanki daha önceden okudum gibi ![]()
sinirim bozuldu ya 12 saatlik model nasıl bu kadar fiyasko olur hiç tutmaz şaşırtıcı.
başlangıç olarak iyi başladık. marmara kar görecekse dalgalanma şart. dalgalanma olmadımı rakım olmadığı için kar göremez görsede az olur.ciddi kar için sağlam sıcaklık dalgalanması şart .ee tabi yağışta olucak
yani ocak ayında sıcaklık 20 25 dahi olsa dalgalanma yakalarsak yağışla beraber kar görebiliriz.
örnek olarak. ocak ayı aatıyorum. ay sonu sıcaklık ortalaması toplam 10 derece.diyelim
1..30 günün içinde ilk 25 gün 20 derece olsa .sonraki 5 gün 3 derece olsa kar görürsün yağışıda adam gibi yakalarsak 30 cm bile görürsün ama ay sonu sıcaklık ortalamsında aşırı sıcak çıkar o ayrı
bazı akıllılarda der çok kış oldu aslında kış olmadı aya vur çok sıcak bir ocak ayı geçirdik ama karda gördük neden dalga yakaladık
2..bir başka örnekle ocak ayı i30 günde ilk 15 günü 10 derecelerde olsa sonraki 15 günde 7-8 derece bandında gitse . hava sabit soğuk olur ama kar göremessin .. aya vurduğunda 2 . şıktaki ocak ilkine göre çokldaha soğuk ortalamada çıkar ama kar yok .) neden çünkü sıcaklık dalgalanması yok sabit sıcaklık dalgalanma olsada ufak dalgalanmalar.
bu ilk örneke ocaka göre çok sıcağız
kar var 2 .örnekte ocak ortalamasındayız ama kar yok ..:)..
yani batı kesimler marmara özellikle yada karadeniz kıyıları için denizli manisa gibi şehirler için . kışın ipe ipe sıcaklık dalgalanmasına muhtaçsın...
güçlü bir sıcaklık dalgalanması yakalayamassan kar göremessin görsende hafif kar şeklinde olur .tatmiin etmez buyrun geçen seneki şubat ayı .) ilk 15 gün aşırı sıcaktı. ama noldu kar gördük neden ? aşırı dalgalanma .aslında sıcaklığı aya vur şubat ayı baya bir sıcak geçmişti ama karda gördük.
ters köşe yapıyor. aslında sürekli ısınıyoruz. insanlar sanıyorki kış mevsimi kardan ibaret sanıyor...kar kışın süsüdür. aslında kış kar değildir soğuktur
bizim karla işimiz yok soğukla sıcaklıkla işimiz var ay sonu sıcaklık ortalaması herşeyi o bütün çıplakllığıyla ortaya koyar...
yani batıda kar görebilmemiz için büyük sıcaklık dalgalanmalarına ihityaç var. geçen seneki gibi. şu an kestiremem . ama bu ssitemde sıcaklık dalgalanamsı pek olmadı 25 26 bandından 22 23 bandına geriledi kasım ayında şekillenir gelen sistemdeki sıcaklık dalgalanmalarına göre kış şekillenir diye düşünüyorum.
1. şıkta kar görüyoruz ama sıcak bir ay aslında kış yok..
2. şık kar görmüyoruz ama aslında tam bir klasık ocak ayını yaşadık soğuk bir ocak ayı.. 2 şık doğru olan bizim için önemli olan 30 günün toplam sıcaklığıdır.
SameT. Uzun vade tahminlerinde sizinde yorumlarınızı görmek isteriz :))
hemen ![]()
Admin sana sinirlendi. Uzatma diyor . Şu an konuyu yine aynı yere bağladın
![]()
Ne alaka
admin dediya sözlükten siliyoz uludağı falan ondan dedim
yarın 8 derece zirve fena soğuktur. şakır şakır yağmur yağar
demir gibidir .) tam böyle bir havada gitmiştim ooo feci soğuktu alışkında değildik kavuruyordu soğuk.
İstanbul konusunda neden böyle bir mesaj? Güneydoğu konusuna alıntıla istersen
sen onu bunu boşver uludağ için ne diyorsun
varmı kar ? admin sinirleniyor uludağa ama olsun
SameT. Sürekli emoji değiştirme amacınız nedir.
test ettim
abi şu dakikada bile modeller bir değil. ecmwf kuvvetli en az 20 kg diyor.
diğerleri az veriyor değişik ya istanbul avcılarda bir yere yıldırım düşmüş .
bursada daha tık yok
hadi bakalım
sabah modelde kötüydü yağış sonra güçlendi . gfs daha düşük veriyor emcwf daha etkili veriyor yağışı. güzel yağış olacak gibi görüntü
Sel riski var mı yarın
yok. 10 15 kg yağış bekleniyor sel durumu yok
yarinki yağışlar pasif sabit. . cuma günkü yağıış etkili duruyor ihtiyaç var
cuma günkü beklenen yağış cephesel yağışmı ? konvektif tarzındamı gene ?.. konvektifse hayır gelmiyor.o yağmurdan. 15 km alana yağıyor gerisi boş geçiyor sabit.
bursa kestel 12 km uzaklıkta merkeze 90 kg yağış alıp konumuma hiç yağmadığı gibi.
cephesel yağışsa iyi konvektif yağışlardan kurtulmamız lazım artık.
şöyle bütün marmarayı kaplıycak sistem gelse ince ince kendi halinde 2 gün yağsa durmadan özlediğim yağmur yeraltı kaynaklarını besleyen barajı doyuran işte böyle yağmur olucakki yüzümüz gülsün. böyle yağış istiyorum.
bursaya 10 kg yağış vermiş. az ama yapcak birşey yok.
istanbul 15 20 kg
kocaeli keza oda öyle 15 kg falan . konvektifse tırt biri ıslanır diğeri izler