SameT. tarafından yazılan gönderiler

Yanlış düşünce Eylül ayına fena giriş yapmıyoruz ilk önce bu olumlu gelişimden değerlendirmen lazım halihazırda Eylülün 10 undan sonra soğuk akışı olacağını söyleyen uzman abilerimiz var demek istedikleri 21 Eylül gelmeden sonbaharı hissedebiliriz. Üstelik sen kesin bir dille konuşmuşsun tahminlerde kesinlik olmaz.

ne kadar soğuk akış ?

elbette kesin değil. sıcaklıklar mutlaka törpülencek. günler kısalıyor çünkü. ipe ipe törpülenecek.

25 30 derece bandında gideceğini düşünüyorum ki senelerdir bu şekilde son seneler özellkile.

mutlaka serin hava gelecektir. eylül ayına baktığımızda verilere sonbahar tadında olmuyor. yaz havası modunda

20 dereceyi düşersek sonbahar odur. biraz üşümen lazım. beniö şahsi fikrim eylülün sonbahardan çok yaz tadında geçmesi. beklentim bu

eylül 20 sınden sonra serinlerse benim için sürpriz olur .

uludağa kar düşerse üşürüz işte o zaman sonbahardır 18 20 derece bandı oda ekimin ortası demek.

yakın sürece baktığımızda geçen senelere son 5-6 seneye özellkle havaların batı kesimde marmarada özellikle 20 derece altına düşme zamanı. ekimden önce olmuyor.

genelde özellikle ekimin 10 undan sonra 20 derece ve altına geriliyor gündüzleri. sonbaharda gelmiş oluyor.

yaz mevsiminin uzadığıda aşikar. eylülde sonbaharı beklemek saçmalık gibi. ortalamada 25 30 derece bandında gider diye düşünüyorum. tam yaz olmasada yaz diyebiliriz.

denize dahi girilir. hatta 30 ları aşma durumu olma ihtimali yüksek .ki çok kez oldu

sıcaklık yaz değerleri sıcaklığını kısmen törpülesede . yazı dibine kadar hissediyoruz eylül ayında .

ekimden önce sonbahar yok göndüz 4 -5 derece düşüş ve gece serinlemesi dışında.

İlk hafta serin atak konusunda istikrarlı GFS. Karadeniz yaylalarına kar bile yağdırabilecek bir potansiyeli var

doğu anadolu ve iç anadoluya çarşambadan itibaren sıcak hava dalgası geliyor. marmarada kısmen etkilencek. 5-6 gün sürecek.görümntüye göre . bi değerlendirme yaparmısın .zahmet olmassa ne ne kadr etkilencek acaba ? ankara 36 dereceyi görme ihtimali var.

Doğu Karadeniz'de Beklenen Kuvvetli Gök Gürültülü Sağanak Yağışlara Dikkat

Doğu Karadeniz'de beklenen gök gürültülü sağanak yağışların bugün (20.08.2021 Cuma) öğle saatlerinden itibaren Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli (21-75 Kg/m2), Trabzon, Rize ve Artvin'in kıyı kesimlerinde çok kuvvetli yer yer şiddetli (51-100 Kg/m2) olacağı tahmin ediliyor. Sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, heyelan, yerel kuvvetli rüzgar ve fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Kuvvetli yağışların 21.08.2021 Cumartesi akşam saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü.

Başlama-Bitiş Zamanı20.08.2021 15:00-21.08.2021 18:00

hep oraya yağıyor ve sürekli bir yağış var aşırı derecede . sanki yemin etmişcesine oradan yağış ayrılmıyor . admin reiz ege akdeniz güneydoğu özellikle iç anadolu konya aksaray niğde nevşehir kırşehir buralar iyice çölleşti. tuz gölü tamamen kuruma noktasında. manisadaki marmara gölü tamamen kurudu.diyebiliriz. iç kesimler felaketi yaşıyor. tarım bölgesi olan konyada muazzam kuraklık var.

marmara nispeten idare eder. marmaradaki yağışlarda genel olarak zayıf. ama manisa denizli iç ege afyon uşak .iç anadolunun batısı eskişehir orta ve güney kesimlier konya civarları aksaray. niğde çankırı nevşehir kırşehir konyada 20 metede su çıkan yerde. 150 metreye kadar su kaynakları çekilmış durumda. ve kuraklığa bağlı obruklar oluşuyor. ..

manisadaki marmara gölü büyük bir göl olmasına rağmen tamamen kurudu. aşırı sıcak bilinçsiz sulama ve yağış zaten aylardır yok oralarda olsada bölgesel fayda vermeyen cinsten.20 km alana yağıp diğer yerlere yağmaması gibi lokal

1 ay içinde sonbahara merhaba dicez. eylül ayı malum artık yaz ayı diyebiliriz. ekimden itibaren orta ve uzun vadede belirttiğim yerlerde sonbaharda yağmur ve sıcaklık açısından nasıl geçecek ?

sonbaharda verilerle beklentiniz nedir ? modeller nasıl bir senaryo çiziyor ?

benim arkadaş alman aşısı oldu 1. dozu vurdurdu aradan 1-2 ay gibi süre geçti koronaya yakalandı. 2 hafta karantinada kaldı 2. doz alman aşısını ise aşı olduktan sonra koronaya yakalandığı için 6 ay ertelediler.

aşı vurulmadan önce hiç coronaya yakalanmamıştı. bilmem tesadüfmi artık.

antalya temmuz ağustos ortalamasında rekor kırmıştır heralde :) 44 45 dereceyi gördü. gölgede. hemen hemen 2 hafta sürdü .facia.

benim şahsi fikrim 44 45 olmaz belki ama 39 40 41 ler gene olacaktır. 35 den aşşağı sıcaklığı yok. eylül sonuna kadar 33 35 lerde gidebilir potansiyel var gibi . günler kasıldığı için sıcaklıklarda mecbur düşecek .)

hesap silme aktifse hemen silmek istiyorum. yoksada hesabımı kapatın lütfen.

ben kimseye ne hakaret ettim ne küfür güldük diye suçlu olduk.

bırakında saygı çerçevesinde ne yazacağımada ben karar vereyim.

1 dakıka durmak istemiyorum.

Bu gece yaz mevsiminin en serin gecesi olabilir büyük ihtimalle.

sanmam ki bursa için bu gece 19 derece vermiş ..gece bu sıcaklık bursa için çok normal.

istanbul bile gece en düşük 21 derece

gündüz sıcaklık biraz düşük ama havada kapalı olduğu için gece sıcaklığı pek düşemiyor buda bizi aldatıyor biraz ..

15 falan olsaydı evet en düşüklerden biri olabilirdi 19 derece çoook normal

hatta gündüz 32 33 olup hava açık olduğu için gece 17 18 olduğuda oluyor çok kez

Çok Tuhaf bir şeye şahit oldum dışardayım yağmur var bir anda şiddetlenip bir anda kesiliyor 4 dakika boyunca böyle devam etti neden böyle oldu biri açıklayabilir mi bu durumu

bulutlar çok parçalı ufak ufak küme halinde ve hızlı şekilde hareket halinde oldukları için diye düşünüyorum.