SameT. tarafından yazılan gönderiler

birsey sorucam mod veya anlayan arkadaşa

Normalde bursada 16 17 derece oldumu uludağa kar duşer 1877 metreye kadar. Ölcumler orada yapilıyor

Dun bursada hava 9 10 derecelerdeydi gundüz

Uludag yagişin coğunu yağnur olarak aldi

Ve 2 3 derecelerdeydi sulu kar yagnur ara ara kar olarak aldı

Bursa bu kadar sogukken ortalama net olarak 12 13 derece fark oluyor

Yazin 2500 rakımda 15 dereceden yukarı cikmaz 20 derece fark olur

ama dunku olay cok sasirticıydi üst katmanmı sıcak bu konuda bilgisi olan varmı? Neden boyle birsey yasandi neye baglıyorsunuz ?

Ve son senelerde boyle birşeye tanik olmaya basladik daha oncede denk gelmiştim bizzat çikıp

Sebebi nedir?

bursa yıldırım 37 kg yağış aldı.

bursa osmangazi şehir merkezi. 27 kg

ecmwf can yağış 40 ila 70 arasındaydı. balıkesir 66 kg aldı.

adamlar nokta atışı yapıyor güzel yağış. aldık

baraj % 55 seviyesinde gecen seneye göre hala az . yaz mevsimini kurtardık. ama sonbahar ne zaman başlar orasını bilmiyoruz :)

en cok yağişi bursa almiş ama barajlar hala iyi değil % 46 seviyesinde .. onuda suna bgliyorum kesik kesik aralıklı yağıyor araliksiz pek yağmadıgi icin

Aslinda bursa olarak araliksiz yaģmur 60 70 saat 40 50 saat yagan yagmur 1 dk bile durmadan yağardı oyle yagdimi super oluyor

Ben isriyorumki araliksiz yağsın geçenlerde.14 saat araliksiz yagmişti ?

Ocaktada 36 saat araliksiz yağdı ( 1 sn durmadan ) ustünede 25 cm kar konumuma böyle yagmurlari sever buesa

Ama kg olarak 3 ayda guzel yagis almışız

Barajlarıda % 65 70 yaparsak is tamam

Yalniz iyi yagislar gordük eskiyi hatirlatti dahada iyi olur umarim toprak doydu suya toprak kaymasi oldu merkezde

Uludagda kar 200 cm dahada artar umarim bi kac sistem daha yakalarsak iyi olur

ayrıca artık eylül ayı direkt yaz ayı oldu. 30 35 derecelerde gidebiliyor. hatta bu durum ekimin ortasına kadar sürüyor son seneler.. yani eylül ayı artık yaz ayı sonbaharla alakası bile yok.

ekiminde bir kısmını aldı içine. mevsimlerde ciddi kayma var sarkıyor mevsimler.

aralık ayı sonbahar ayı gibi geçti ocak 12 13 üne kadar sonra kış.. mart sonuna kadarda kış. devam etti şubatın ilk 10 12 gününü hatırlarsanız. 25 dereceleri gören yerler oldu bursada mesela 25 dereceyi gördük. adana 32 dereceyi gördü. şubatın ilk haftası.

yani kısaca mevsimlerde 1...1.5 aylık kayma söz konusu..

Uludağ tek kelime ile '' muhteşem''.. sanki 1970 ler geri gelmiş.

180 cm kar var sabah ölçülmüş :)

1970 lerde 4 metre yağıyordu :) aslında aralık ayı ve ocak 15 i boş geçmeseydik 3 metreyi zorlardı. düne kadar 2012 de bile 3. 60 yağdıydı..

rekor kar 1978 4 metre 35 cm

Konumumda hiçbir şey olmadı şu ana kadar maalesef. Bugün İstanbul’a 6 derece gösteriyordu MGM ama İstanbul’da yerler dahi beyazlayacak kadar kar yağdı. Bursa’da ise hiçbir şey olmadı şu ana kadar. Tabi yüksek kesimler, Uludağ’ın eteğindeki bölgelerden bahsetmiyorum. Ova açısından söylüyorum. Ama bu gece ve yarın sabah yağacağını düşünüyorum az da olsa. Çünkü şartlar daha uygun görünüyor

çok kötü yerde oturuyrsun kardeş :) gürsuya zaten yağarsa heryere yağar. öyle değişik bir yer orası . yağacaktır illa hava değişmeye başladı havadada olsa görürüz kar konumuma yağdıda gürsuyada yağar illa