Sinan tarafından yazılan gönderiler

Aralık ayı son haftası için başka platformlara bakıp sakın ümit etmeyin benim görüşüm sistem gelse dahi ki böyle bir görünüm yok aynı bu şekilde olur 8 ocak tarihini beklemek lazım şu görüntüde Kış tahminimde dediğim gibi Aralık ayında ciddi sistem beklentim yok olan da sürpriz atak olursa olur başta İstanbul olmak üzere konu yine açık

Tam 1 ay öncesinde yazıyorum günde tarihte oynama olur olmaz bu ayrı fakat tam 2 sene sonra aynı koşullar söz konusu 8 ocak sisteminin 2 yıl dönümünde atmosfer bizlere güzel haberler veri yor konu açık kalsın 2 sene önceki anıları yazabilirsiniz vade yaklaşınca her yerde değerlendirme yapılır tam tamına size 1 ay önceden haber ediyorum x sitelere sayfalara hodri meydan diyorum ilk ateşte benden :2:

Bugün itibaren 12 ilde Kar yağışı olmuş

YAZAN Cenk eren

Bu yıl endexler aşırı negatif olmayacak ve avrupaya sistemler çok kacmayacak Geçen kış sonu kacirdigimiz o efsanevi sistemden mutlak ama mutlak bir tane gelecek ocak son haftası olabilir

Kış önce batıda etkisini gösterecek ocak ilk yarısı marmaraya -10-15 bandında bir sistem inecek

Sonra kuzey bölgelere yine aynı güçte bir salinim olacak

Aralıkta etkili bir sistem beklentim yok sahillerde örtü yapacak cinsten

Şubat ayı yine en az 2 sistem kırım üzerinden inecek ülke sistemi olacak

Mart ayı ise kapanışı marmara yapacak etkili bir sistem ile karadeniz ise Mart ortasi bir sistem alarak kişi tamamliycsk. ....bunu bir kenara tahmin olarak tutun.....Teşekkürler iy forumlar ...insanları heycanlandirin ama asla umutlandirmayin ...Bu sene modeller ler çok tutarsız modellerin ağzına gelip 240 saat sonrası için tahmin yapmayın ATMOSFER AFETMEZ 33 Yaşındayım ve öyle tecrübeler edindimki ve hala hicbirsey bilmiyor gibi araştırıp öğrenip soruyorum. ...Teşekkürler biraz sert davrandı ama mecburdum ..beni banlayabirdiniz ama siz kaybederdiniz. ..

sert sistem beklentim yok sahillerde örtü yapacak cinsten ...bnm sert dediğim sistem sahillere kar birikir en az 10 cm üzeri 850 hp de -10 üzeri salinim serttir ..gerisi cılız kalır kar tutar erir tutar zevk vermez yani -6-8 arası sistem marmaraya karadenize aralıkta gelir ama sahillere etki etmez pek denizler sıcak

5çeşit sistem vardır ...1 çerez sistem -5 altı sistemdir 500 hp de -25le gelir yukseklere kar yağışı bırakır

2Cılız sistem ...cılız kar yagislari na sebep olur kar tutar erir tutar erir dön yapmaz ama iç kesimleri etkiler. .kar kalınlığı 5 cm kadar çıkan sistem

3Sert sistem :=500 hp de -35 üzeri ve ull barındıran 850 hp de -8-12 arası salinim yapan poyraz karayel yıldız fırtınası ile tipi yagdiran sistemdir tüm kuzey ege marmara ve karadeniz sahilleri ni kar bırakan sistem tipidir. ...en az 5 cm ve 30 cm arası sistemdir

4 Cok SERT sistem =500 HP DE -40la 850 hp de -12-15 arası gelen sistemdir 20 cm üstü kar bırakır

5 EFSANE SİSTEM Anlatılmaz yaşanır ?☺☺500 hp de -40 üstü ull ile gelir 850 hp de -15 üstü ile gelir tumyurdu etkiler Antalya dahi kar alir 1 hafta soğuklar sürer en az marmara ve karadeniz sahilleri ne 50 cm üzeri kar bırakır

Volkan Mutlu COŞKUN - Meteoroloji Genel Müdürü

1971 Yılında Van’da doğdu.

İlk ve orta öğrenimini Kayseri, Erzurum, Bursa, Kahramanmaraş illerinde, lise öğrenimini ise Şanlıurfa’da tamamladı.

Derece ile İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Meteoroloji Mühendisliğinden mezun oldu. Ayrıca Anadolu Üniversitesi İktisat Bölümünü bitirdi.

1993-2003 yılları arasında Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ), İşletme ve Bakım Dairesi Başkanlığında, Mühendis olarak görev yaptı.

2004 - 2011 yılları arasında ise DSİ’de muhtelif birimlerde Şube Müdürü olarak görev yaptı.

2011 - 2014 yılları arasında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nda Özel Kalem Müdürü olarak görev yaptı.

11.06.2014 tarihinde Bakanlık Müşaviri kadrosuna atandı.

27.08.2015 tarihinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı görevine atanmıştır.

23.02.2017 tarihinde Bakanlık Müşavirliğine atanan Sayın COŞKUN, 04.12.2017 - 19.08.2018 tarihleri arasında Müsteşar Yardımcısı olarak görev yapmıştır.

19 Ağustos 2018 tarihinde Meteoroloji Genel Müdürü olarak atanan Sayın COŞKUN, Dünya Meteoroloji Teşkilatı (WMO)’nda Türkiye Daimi Temsilcisi ve WMO 6. Bölge (Avrupa Bölgesi) Birliği Yönetim Grubu Üyesi olarak uluslararası kuruluşlarda ülkemizi temsil etmektedir.

İngilizce bilen Sayın COŞKUN, evli ve 2 çocuk babasıdır.