Sinan tarafından yazılan gönderiler

Bu son tahminim gayet başarılı.Ne dedik?Avrupa'ya devasa soğuklar gelecek bizde nasipleneceğiz.Şu an önümüzdeki İlk Sistem bu akşam,yada yarın akşam görünebilir.Daha fazla bir şey söylemeye gerek yok.

Gelelim bundan sonrasına.Aynısı olmasa da,geçmiş tarihlere uygun bir sistem alacak Ülkemiz. Mart ayı İlk haftasın da ayın 1 mi olur,5 mi,8 mi?tarih vermek,gün vermek uygun değil.Fakat Mart ayının ilk günleri daha yakın gözüküyor.İlk devasa Sistem Avrupa sonrası bir şekilde inerse,200 km oynama ile ikinci Sistem le birleşebilir lakin zor olasılık bu. Artık mevsimin tarih açısından son zamanları.Hiç bir şekilde umutsuz olmayın ,bu Ülke doğru düzgün kar almadan kış bitmez.

Kısa bir not daha,Karadeniz üzerinden sistem almadık, Mart ayı sıkışık geçecek gibi,devamı var.Bu kış site olarak,başarılı tahminler de bulunduk.

istanbul ve marmara bölgesi ikinci bir 87 koşullarını yaşarmı sistem blocing şeklinde uzunmu sürecek neler düşünüyorsunuz bu konularda

Tarih büyük olasılık la tekerrür edecek Şuan ilk Sistemi incelemeye devam edelim

semih hocam size bir şey sormak istiyorum ecm ve gfs düzenlik olarak sistemi avrupaya indiriyoyo ama istanbul hep sınırda sizce ne olacak ?

Öncelik le adım Sinan Semih hoca ben değilim sorunu Semih Hocana ilettim

Benim cevabım belli bu soğuk hava akımı Avrupa'ya inecek bizde nasiplenicez demiştim 1 Ay kadar Şuan yarınki modeller e göre yazarım

Büyük bir şaşkınlık içinde 6 saat ,12 saat zaman dilimleri ile sistem takibi yapmak çok zor oldu bu sene halen de oluyor ,Son kaç yılın desem yeridir fakat demiyorum devasa bir soğuk var bir türlü inmiyor tüm tahminciler bu durum hakkında hep bir sonraki güncelleme onu görelim bakalım diyor galiba o devasa soğuk biraz da karasal soğuk olduğu için bizi yoruyor 2/3 gün aynı çıktı görmemiz mümkün olamaz ortalık ab ler var cuma akşamı gerçek anlamda netleşir,Bu kadar şiddetli soğuk var ab bir oraya bir buraya geziniyor benim şahsi tahminlerime göre böyle büyük bir soğuk akımı geleceğini bilmiş olarak şunu da söyleyeyim,siklonik bir sistem almak üzere yiz sistem bir yb alanı oluşması durumda Tam Marmara merkezi olacak konumda son değerlerdirmelere göre Batı Avrupa Kuzey Batı Avrupa yb oluşumu söz konusu sıkışan hava ülkemize Sistemi indirecek yb alanı 1040 olur şuan ki konu 1028 filan bugüne gore bu başlık boşuna seçilmedi inşallah Cuma gecesi cm tahminleri yapmaya ve sistemin kaç gün süreceğini konuşuruz,bir sonraki sistem için de bilgi ederiz

Hiç bir şey bitmiş değildir herşey de model değildir 

Olumsuz bir düşüncem yok cuma akşamı ecmwf görelim derim açıkçası ben Soğuklari bekliyordum Avrupa için hep yazdım bizde nasipleniriz bu bitmez daha Mart var daha güçlüsü 8 civarı Tam Tarih demiyorum

Şuraya yazalım da yazdıklarımı okumayan var galiba yada okuyup da anlamayan lar var ülke genelinde site bazında Herkese geçerli Bir büyük soğuk hava var dedim modellere yansıma olmasada var dedik fakat öncelik Doğu Avrupa ve Avrupa kıtası dedik bizde nasipleniriz bu arada dedik sonuç Sistem gelişi var ve Avrupa'da en etkili zamanı geçirmek üzere

Şimdi bir başka senaryo var 120 Saat zaman zarfında azor yb alanı güçlü şekilde Iskandinavya da iyice güçlenmez akabinde ters köşeye doğru İzlanda ya doğru dönüş hareketi yapar ab alanı bize doğru konun alır ve sistem Marmara merkezi olur -20 çok içten olur Kar bizi doyurur

Farklı senaryolar hep vardır meteoroloji modeli hazırlanırken Fakat Şuan bile sabah modelleri kale alınırken Şuan Akşam çıkan gfs Neden tedirgin etti Kar severleri sakin olmak lazım daha gfs de 500 ph Soğuklari deli çoban gibi sağ sola dönüp durur Sistem nasıl kesin olsun sabah ları ıster aç ıster tok karnına ecmwf takip edelim gfs bir sonraki seneye artık bu akşam sevindirici olan model sonunda Sistem vermedi gfs o zaman soft senaryo denemiş derim ben bu akşam ki hiç bir gfs adına çıkan veri kartı Hoş değil

Hayırlı geceler beklemeye devam daha 4 Mart civarı var

Hayırlı geceler dostlarım. Yukarıdaki GIF sistemin artık kesin olduğuna işarettir. Sistem en kötü bu şekilde giriş yapacaktır.

Gelelim bizi ilgilendiren bölüme, Ocak ayının son haftası ve Şubat ayının ilk haftasında defalarca yazdığım gibi kış başında ABD kıtasına sarkan ekstrem soğuklar Avrupa üzerine sarkmadan bu kış bitmeyecek. Biz de etkileneceğiz dedik sistem için tarih hep sakıncalı oldu fakat şuan için bu sistem ülke sistemi olarak gözükmüyor. Modellerde sistemin soğuk çekirdeği -28 den güç alırsa efsane olacak ve sistem en çok Marmara Bölgesi'ni ardından ise ülke genelini etkileyebilecek kıvama gelecek.

ŞUNA DIKKAT, DAHA SONRASI VAR DAHA GUCLU OLARAK AVRUPA KITASINA TAM GÜCÜYLE GIRIS YAPACAK OLAN SISTEMLER VAR, BIZ DE YINE BUNLARDAN ETKILENMIS OLACAĞIZ.

Şubat'ın son günü ve Mart başları civarında ekstrem soğuk stratosfer ısınması sonucu tam istediğimiz güçte o soğuk hava deposu bizim enlemlerimize rahatça akacak pozisyonda.

Herşeyin hayırlısı deyip bekleyip göreceğiz ben yaşımdan ötürü 87 kışını gördüm ve bu kışın bir tekrarını bekliyorum. Beklentim budur ve yakında kesinlikle modellere yansıyacaktır.

Bunun dışında önümüzdek sistemde bazı bölgelerimizde fönlenme olayı olacaktır fakat o bölgeler de asıl salınımlarda nasiplerini alacaklardır.

Burada bir aydır bu ekstrem soğuklardan bahsediyoruz ve hayırlısıyla tahminimizde başarılı olacağız.

Ertelenmiş kış koşullarına sayılı günler kaldı daha önceki konularda yazdığım şubat ayının son haftasını etkileyecek olan ve tahmin ettiğimiz,İstanbul ve Marmara başta olmak üzere denize yakın çevrelerin bir çok yerde hayatı zorlaştıracak boyutta,Kar yağışı geliyor.

Müjde!!!!!!! Sistem 20 Şubattan sonra ülkemize Balkanlar üzerinden giriş yapması ve mart ayının ilk haftasına kadar tüm ülkeyi etkilemesi mümkündür,Bu süre zarfında ülkemizde kar almayan şehir kalmaz kısmen havada olur yer yer bir,iki cm olur yer yer elli cm leri aşan boyuta ulaşır hayırlı olsun vakit daha çok var vade uzun daha çok ayrıntı yazmak için 3 veya 4 gün beklemek gerekir herşeyin hayırlısı

Kuzey soğuk hava dalgası birinci bölüm,Ayın yirmisi gibi modellere yansımakta artık tahmin ettiğim sürece giriş zamanı yaklaştı,daha önce yazdığım gibi sistem güçlü abd deki soğuklar Avrupa kıtasını ve ülkemize büyük çaplı etki edecek detaylı yazı gelecek!!!!!!

Harici İçerik youtu.be
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

Elsworth ve ekip arkadaşları, Birmingham Gözlemevi'nin (BİSON) 1985’ten bu yana toplamış olduğu verileri inceledi ve Yıldız'daki süreçlerin neden olduğu leke ve patlamaları doğuran manyetik alanı çalışarak, Güneş’in içinde köklü değişimlerin olabileceğine ilişkin ilk kanıtları buldu.

Ekibin bulduğu sonuçlar 1985’ten bu yana oluşan 3 aktivite döngüsünden birinin normal, yaşanan son iki aktivite döngüsünün ise beklenmedik bir şekilde zayıf olduğunu gösterdi. Gözlemler, Güneş’in içinde, bir sonraki döngüye kadar izleri yok olmayan ve anlaşılmayan süreçler geliştiğini ortaya koydu. BİSON’un sağladığı veriler ve fotoğraflar, yüzeydeki manyetik alanların doğduğu tabakanın kalınlığının her yeni devirle inceldiğini ve bunun Güneş'in yüzeyindeki lekeleri etkilediğini gösterdi.

Güneş'in yüzeyindeki hareketlerin de değiştiğini belirleyen uzmanlar, son iki devirde, Güneş'in kutup bölgelerindeki hareketinin yavaşladığını fark etti. Astronomlar, bu olayın sebebinin ne olduğunu ve sürecin bir sonraki aktivite devrinde ne şekilde gelişeceğini henüz bilmiyor, fakat Güneş’te giderek sayısı düşen lekelerin ileride rekor seviyede düşük olmasını bekliyor.

Astronomlara göre, bu beklenti gerçekleşecek olursa 1645-1715 döneminde meydana gelen ve yeryüzünde uzun bir soğuma dönemine neden olduğu düşünülen Güneş durgunluğu dönemi yeniden yaşanabilecek.

Cevap yazmak istiyenler için bu konudan yazabilirsiniz

Mini Buzul Çağı Teorisi (Üyelere Özel)