Sinan abi 1 nisanda ne olur dersin
Afrika yada serin gün
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturSinan abi 1 nisanda ne olur dersin
Afrika yada serin gün
Telefondaki oyunları oynamaya bile üseniyorum ne olacak benim sonum?
Kendine F5 yap
Semih Ö. kutuplarda ki buz eriyecek yok olacak yeni kutup noktası belirlenecek nasıl soğuk hava atakları ziyaret etsin
Soğuklar karasal ve deniz seviyesinde olabilir en çok etkilenecek kıta abd kafa ve modelleme ile yormak lazım kendimiz
ekstrem hava olaylarına son verir atmosfer
Aşırı yağışlar ara verir normale dönüş normalleşme olur biz görürüz görmeyiz diyemem izlanda ve kuzeyde ki yanar dağların aşırı fal olması gerekli ilk önce soğuk ve serin dünya istiyorsak vs çok yazmak lazım iş güç fırsat buldukça artık
Bence Buzul Çağı uzun bir dönem olduğundan dönemsel olarak ortalamanın oldukça altında soğukların ve sistemlerin sık sık ziyaret etmesi şeklinde tanımlanabilir ekstrem dalgalar sık olur
Hayır bu değil
Yani stratosferde ki değerle troposferde ki değerler aynı olacak
Bu iki değer önemli olur En önemli değer stratosfer sıcaklıkları
Sinan şuan 850 hpa da gördüğümüz soğukları buzul çağında 2m de görürüz artık :D
Tek değer olur bazı parametreler saf dışı olur hiç bir önemi olmaz 850 500
Kuzey yarım küreden bahsetmiyormuyduk
Önce güneyi çözelim sonra kuzeye bakarız ters giden bir durun var mı
Benim aklima gelen 10 ila 15 derece arasında bir sıcaklık düşüşü ama bir bilgim olmadığını da belirtmek isterim
O sıcaklık düşüşü imkansız gibi olsa da araştırmalarıma takılmadı belki de olmuş tur fakat olmaz da denemez
Kesintisiz kar yağışları deniz seviyesinin yükselmesi karaların sular altında kalması.
Şu anki zaman dilimde güney kutbu zaten Buzul Çağı yaşıyor bu kıta da daha önce bir çok canlı yaşamış bu bilinsin isterim fosillerden ve mikro canlı örneklerine rastlanmış
Kutup soğukları
Zaten ara ara kutup soğukları güney enlemlere iniyor
Birde buzul çağı denince aklınıza gelen nedir merak ediyorum
El Nino La Nina bunlar ne demek biraz açıklayabilir misiniz internetten baktım tam anlayamadım
Bakabilirsin
Merhabalar, bu kışın sonuna doğru yaklaşıyoruz. Son 3-4 aydır karşıma çıkan mini buzul çağı haberleri beni meraklandırmaya başladı. Çoğu site bunu yalanlarken bazıları da arkasında durmaya devam ediyor. Biliyorsunuz bir profesörde İstanbul Boğazı donacak demişti. Tabi o kadar soğuk beklemek zor ama yinede mini buzul çağı diyebileceğimiz bir soğuk olacak mı gelecek sene, nasıl olacak ya da tamamen bir yalandan mı ibaret bilgisi olan kişilerin yorumlamalarını bekliyorum.
Seneye El NiNo mu olacak yoksa La nina devam edecek mi , bunların yanı sıra 3 milyon dolarlık bir proje varmış teoriler çok