Sen hikaye yazarımızsın
İyi bana yazar diye Bi rütbe verirsin o zaman abi 😃😃
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturSen hikaye yazarımızsın
İyi bana yazar diye Bi rütbe verirsin o zaman abi 😃😃
Sinan B.... Tabii ki şaka. 🙂😃😃😃
Bir sorum var burada hava az bulutlu kocaeli gölcükte oturuyorum radardan baktığımda yağışların benim konumuma gelme ihtimali var hava açıkken anlık ayaz olup yağış başladığında sıcaklığın beklenenden düşük olma ihtimali var mı yanii böyle bir durum olursa eğer yağan kar yere yapışır
Sistemde Batı-Orta Karadeniz favorimdir. Sakarya-Samsun arasında +100 metre rakımlı lokasyonlar 7-10cm arası kar birikimi olacaktır. Sakarya-Düzce-Zonguldak favoridir. Özellikle Zonguldak'ta 10-15cm i bulabilir sahillerde kar yağışı.Bir çok ilimiz yılın ilk karını alacaktır. Trakya için malesef rüzgar yönünden kaynaklı fiyasko bir sistem.
İstanbul'un da avrupa yakasının k.doğusunda kalan ilçeler (Eyüp'ün kuzeyi, Sarıyer. Düşük bir ihtimal arnavutköy) , Anadolu yakasında ise Beykoz-Ağva-Şile , bir ihtimal de Çekmeköy ilçesi bu DEK yağışlarından faydalanabilir. +200 metre rakımda yağış anında 1-3cm örtü olabilir. DEK yağışlarının çok kaliteli olacağını düşünmüyorum etkili kütleler almak pek içten değil. Akşam saatlerinde biraz daha etkili DEK'ler alabiliriz. Açıkçası bir sürpriz beklemiyorum İstanbul adına. Karadeniz'den Düzce ve Zonguldak'a akan kütleleri izlemek her ne kadar sinir bozucu da olsa (istanbullular adına
) ülkemiz topraklarına bu yağışın iyi geleceğini düşünüyorum..
-Cuma günü sıcaklıklar artışa geçiyor. Ocak son 10 gününe kadar kıyılarda kar potansiyeli taşıyan bir sistem görmüyorum.
-Ocak ilk haftası iç ve yüksek kesimleri etkileyen yağışlı sistemler alabiliriz. Kesin değil. Detaylı analiz daha sonra gelecek.
Açıkçası beklediğim sistem gelmedi bu konuda yanıldım dürüst olmak gerekirse. Fakat uzun vadede bu durumun oluşabileceğinden bahsetmişiz. Beklentileri yüksek tutmamamız adına notlar düşmüşüz. Türkiye'yi İstanbul'dan ibaret görmezsek başka yanıldığımız bir kısım da göremedim açıkçası. Dozunu kaçırmadan saygı çerçevesi içinde eleştirilerinizi beklerim...
Hocam çarşamba perşembe kar bekliyor musunuz kocaeli gölcükte
Sistemde Batı-Orta Karadeniz favorimdir. Sakarya-Samsun arasında +100 metre rakımlı lokasyonlar 7-10cm arası kar birikimi olacaktır. Sakarya-Düzce-Zonguldak favoridir. Özellikle Zonguldak'ta 10-15cm i bulabilir sahillerde kar yağışı.Bir çok ilimiz yılın ilk karını alacaktır. Trakya için malesef rüzgar yönünden kaynaklı fiyasko bir sistem.
İstanbul'un da avrupa yakasının k.doğusunda kalan ilçeler (Eyüp'ün kuzeyi, Sarıyer. Düşük bir ihtimal arnavutköy) , Anadolu yakasında ise Beykoz-Ağva-Şile , bir ihtimal de Çekmeköy ilçesi bu DEK yağışlarından faydalanabilir. +200 metre rakımda yağış anında 1-3cm örtü olabilir. DEK yağışlarının çok kaliteli olacağını düşünmüyorum etkili kütleler almak pek içten değil. Akşam saatlerinde biraz daha etkili DEK'ler alabiliriz. Açıkçası bir sürpriz beklemiyorum İstanbul adına. Karadeniz'den Düzce ve Zonguldak'a akan kütleleri izlemek her ne kadar sinir bozucu da olsa (istanbullular adına
) ülkemiz topraklarına bu yağışın iyi geleceğini düşünüyorum..
-Cuma günü sıcaklıklar artışa geçiyor. Ocak son 10 gününe kadar kıyılarda kar potansiyeli taşıyan bir sistem görmüyorum.
-Ocak ilk haftası iç ve yüksek kesimleri etkileyen yağışlı sistemler alabiliriz. Kesin değil. Detaylı analiz daha sonra gelecek.
Açıkçası beklediğim sistem gelmedi bu konuda yanıldım dürüst olmak gerekirse. Fakat uzun vadede bu durumun oluşabileceğinden bahsetmişiz. Beklentileri yüksek tutmamamız adına notlar düşmüşüz. Türkiye'yi İstanbul'dan ibaret görmezsek başka yanıldığımız bir kısım da göremedim açıkçası. Dozunu kaçırmadan saygı çerçevesi içinde eleştirilerinizi beklerim...
Hocam şuan yağmur yağıyor ne zaman kara döner
Saolasın bu bilgiyi verdiğin iyi oldu. Ben de az önce bakıyordum rüzgarın yönüne. Bu gece artık uykumuz gelene kadar radar takibi yapacağız :olumlu:
Kuzey ilçelerde değilsen pek umut etme rüzgar yönünün değişmesi öyle aman aman fayda sağlamayacak sadece biraz şans artiyor o kadar
Köpek ile arkadaş olunur mu demeyin çok iyi arkadaş olunuyor 2 gün önce benimle beraber çok güzel oynadı ben onu seviyorum o da beni seviyor her sabah okula giderken beni gördüğünde yanıma koşuyor..
Saat 12 den itibaren gözünüz radarda olsun rüzgar yönü bir tık değişiyor yıldıza daha yakın olucağından daha da şansımız artacak
Rüzgar yönü geceye doğru biraz daha yıldıza meyilli tam olarak yıldız değil maalesef
o saatlerde daha da şanslıyız geceye kadar radara bakmayacağım ben
Zaten şu anda sıcaklık sıkıntı
Sarıyer dewpoint 3.2°
Senin orayı bilemem benim burda en son tek tük grapuel atistirdigini gördüm
Ah be rüzgar bir poyraz olsaydı şu güzelim kütleler bizi sıyırıp geçmeyecekti
Poyraz olsaydı bu sefer sıcaklık sıkıntısı olurdu
Yağış konumumu terk etmek üzereyken ya kky oldu ya da yağmurla karışık grapuel pek çözemedim. Şimdi yağış kesti kuru soğuk mevcut
Yarın oldukça soğuk olacak gibi gözüküyor atkı bere giysek giyilir.
Kocaeli gölcükte kky oluyor sonra hemen geri yağmura çeviriyor böyle bir şey mümkün mü bu saatte
Akşam yeniden bakarım vade yetmiyor şuan
Vade 360.saate kadar değil mi 1 günden az kaldı