Mantıklı
Yukarıda sınavımı yaptı Yapay zeka 😂
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturMantıklı
Yukarıda sınavımı yaptı Yapay zeka 😂
Ben puanları toplamadım siz toplayın notu verin Daha heyecanlı oluyor 😂😂
Tabii! Sana meteoroloji biliminde giriş seviyesi bir sınav hazırlayayım. Soruları hem bilgi ölçer hem de düşünmeye yöneltir. Karışık tipte (çoktan seçmeli, doğru/yanlış, kısa cevaplı) olsun.
📊 Toplam: 100 puan
(ŞIKLI SORULAR)
BİRİNCİ SORU C ŞIKKI
İKİNCİ SORU B ŞIKKI
ÜÇÜNCÜ SORU B ŞIKKI
DÖRDÜNCÜ SORU A ŞIKKI
BEŞİNCİ SORU D ŞIKKI
DOĞRU YANLIŞ SORULARI
1-DOĞRU
2- DOĞRU
3- YANLIŞ
4- DOĞRU
5- DOĞRU
KISA CEVAPLI SORULARA YANITLARIM
1- iklim ile hava durumu arasındaki temel fark
Belirli bölgenin yıllık Sıcaklık ve yağış değişimine iklim denir, o günküde gerçekleşen anlık Hava hadiseleri, sıcaklık, rüzgar durumunada hava durumu denir
2- ormanların fazla olması (devamını bilmem 😂)
3- bilmiyorum
4- bilmiyorum
Açık uçlu sorular
1-Küresel ısınmanın meteorolojik dengeler üzerinde ciddi Etkisi var, iklime ciddi etkisi oluyor örneğin eskiden kışları yağışlı ve soğuk olan ülkemiz yıl geçtikçe daha ılıman ve kurak geçmeye başlıyor. Genel olarak soğuk iklimler daha ılıman ve kurak sıcak iklimler çok daha sıcak geçmeye başlıyor ve yazın gelecek olan sıcak hava dalgaları güçlenerek ciddi meteorolojik hadiselere Yol açabiliyor örneğin Hava çok sıcak olur yağış olmaz olmaz ama bir gün bir kararsızlık olur sel felaketleri yaşanır
Bu arada gerçekten kendi bilgilerimi ve başarımı ölçmek istiyorum giriş seviyesi bir sınav Hazırlarsanız Bana mutlu olurum 🙃
Sinan usta bana basit bir sınav hazırlada yüz puanı alıp geçeyim ya, bak kimse bir şey öğretmiyor ben öğrenmeye çalışıyorum basit şeyleri öğrendiğimden eminim fakat daha iyisi için uzmanındanda ders almak şart olabilir bence 😂😂😂
Çarşamba günü kırım üzerinden serin hava dalgası, ülkemize gelecek.. Özellikle 26 eylül tarihinden itibaren üşütecek, kapalı ve rüzgarlı havalar uzun müddet bizimle olacak gibi gözüküyor.
Cuma ve cumartesi günleri, kuvvetli esen kuzeyli rüzgarla hissedilen sıcaklık daha düşük olacağından, hissedilen sıcaklığa uygun giyinmek tavsiyemdir.
Çarşamba gününden itibaren harita üzerinde görüldüğü gibi 3 gün boyunca da kapalı hava bize eşlik edecek gibi, gönül isterdi ki yağışlarda güzel bir şekilde eşlik etsin..
Bu serinlemeden sonra artık sıcak hava dalgası mevsim gereği olmayacak. En fazla 24-25 derecelerde ılık havalar olur, bu da artık afrika ve basradan kurtulduğumuzun işaretidir
Kısacası hoş geldin sonbahar, gönlümüzü fethettin sonbahar.. Bizi bu sıcaklardan kurtardığın ve keyfimizi yerine getirdiğin için teşekkür ederiz
Diyagram çok iyi
Sinan abi çok şey mi istiyorum bilmiyorum ama x hesabıma takipçi istiyorum biraz. Ne yapabilirsiniz benim için 🙃
Yeni profil fotom beğenmezseniz değişirim hemen 😂
Kıbrıs çok sıcak yanıyoruz her gün renk değiştiriyorum yok mu yakın zamanda bir yağmur ya
Sorumlu ve uzman üyenin Bunu yazması değişik..
Gifli profil fotoğrafı yapmayı öğrendim iyi ki 😂