Eline sağlık, ama keşke kendine saklasaydın şu tahminini heves felan bırakmadın arkadaş. Bir umut bekliyordum kendimce, neyse madem soğuk yok gideyim sıcak birşeyler içeyim kendimce. İnşallah yanılırsın tahmininde sağlıkla kal.
LiDeRR tarafından yazılan gönderiler
-
-
Cümleten selamünaleyküm, hayırlı günler, hayırlı haberler alacağımız bir hafta olur inşallah. İhtiyar kalbim küçük bir çocukmuşum gibi heyecandan küt küt atıyor, sesini duyuyorsunuzdur zaten.
-
Sinoptik uygun olur, yeterli soğuk girişi olmaz. Buz keseriz bu seferde yağış olmaz.
-
15 e kadar vitesi boşa takın.14 şubat civarı bir düşüş söz konusu olacak umarım artık kar görürüz.La nina seneleri daha heyecanlı oluyor diğer türlü bu kadar yağış alıp kar yoksa zaten sebebi sıcaklık.Nino senelerindense el nina olsun
Tabi sadece Karadenize kıyı olan şehirlerimizi izleriz, böyle iyi hiç yoktan yağış görüyorum, kuru kuru soğuk yemekdense bunu tercih ediyorum görüşlerinize de saygı duyuyorum. Sağlıkla kalın.
-
Gfs ile işimiz var ama he negatif nao baskın geliyor inatla.
Ecmwf e kaldık gibi
Pozitif Nao ile aylardır üstümüzden sıyırıp giden sinoptik izleyeceğimize Negatif Nao ile İtalya ile sistemi paylaşalım daha iyi.
-
ECMWF Ens ortalama tepemize birşey ler getirmiş beklediğimiz bomba böyle birşey mi?
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
Şimdi sistem modellere yansıma yapsa herkesin dilinde biz dedik ben dedim olacak biraz sabret sonra bizim farkımız çıksın ortaya tekrardan .
Valla olurda sistem gelir lakin batı Marmara yı yanlışlıkla es gecer, kuru AYAZ 'da bırakır, sadace Karadenize kıyısı olan şehirleri DEK yağışı ile gömer geçer, ben izlersem kınım kınım kınarım şimdiden söyliyeyim. Lokasyon bilgilerimi isterseniz atayım, balkonumdaki çamaşır ipinin üzerinde en az 5cm kar birikimi beklerim. Düz alanları siz hesap edin artık.
Şaka bir yanada birşey ler gözükse de takip heyecanı başlasa. Sağlıcakla kalın efenim.
-
Gelde bunu evdeki çocuklara anlat, onlar dahi böyle numaraları yemiyorlar artık.
-
Tam anlamıyla karayelden esmeli, deniz üzeri ile asla bağ kurmamalı diyorsun. Sanmıyorum poyraza nazaran daha soğuk etki yapıp kar yağdırır yıldız karayel bile olsa.
Sınırda olan sistemlerde öyle hocam. Yok gelen sistemin soğuğu sağlam olur o ayrı yer seviyesi sıcaklığı osu pusu derken gözler sokak lambasında serap görüyor hale geliyorsun sonra.
-
Ne kadar fark olabilir Allah aşkına bu kadar detaya gitmeyin sanki karadeniz’in ılıman etkisini şehre sürüklüyor.
Çok fark ediyor hocam balkanlardan esmesi lazım kara üzerinden yani denizi gördü mü kırılıyor deniz suyu sıcaklığına bağlı.
-
Karayel işte gfs nasıl yağmur verir şaşırdım doğrusu.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
Devamıda böyle gelmiş.
-
Hayırlı Kandiller, ECMWF diyagramına bakacaktım bulamadım. GFS ekli sadece sanırsam. Ecmwf diyagramı için yardımcı olabilecek birileri var mı?
-
Yani?
Resim mi paylaşılıyor burada sadace, sadece kendinizin anlayacağı birşeyi birbirinize özelden atmak yerine buraya ne diye atıyorsunuz ki?
Yoksa amaç benim gibi anlamayanlar için soru sormaya bir teşvik midir? Neyse anlarım birgün herhalde sizlerde boş yere koyuyor olamazsınız zaten. :olumlu:
-
Cevabı burada verilmiş sanırım sorunuzun.
bir sorum olacak modeller mi endekslere göre değişir yoksa endeksler mi modellere göre ?
Modeller endekslere göre değil endeksler modellere göre yansır da o yüzden