Aralık ayının geri kalanında Bol yagışlar görüleceği kanaatinde Kanadalılar.Ülkenin en doğusu Iğdır civarı hariç
POLAT6152 tarafından yazılan gönderiler
-
-
Veri olmadıgı takdirde burda kışın yarısı Marmara sistem beklemesin kar yagmaz veya efsane gelir gider vb cümleler Bilgi sahibi olmayanlar için umut olabilir.Bence çok yanlış hareket
-
Kışın İlk yarısı marmara ve trakyaya ekmek çıkmaz akdenizde iyi yağış yapar doğu güzel kar görür 2. yarısı ve sonuna doğru marmara da 2 büyük sistem alırız gibi hayırlısı

trakya demişim düzelteyim edirne tekirdağ kırklareli nin yüksekleri sınır kapısı civarı kar alır
Kışın ilk yarısı yani Aralık 21 den itibaren baz alalım biz Ocak-Şubat-Mart 15 Ortalama şubat ilk haftadan önce Marmara’ya sert sistem gelmez diyorsunuz yani
-
Yani demem o ki Aralık 20 den önce herşey zor artık sonrası güzel hareketler olabilir.Öncesi zaten Güney’e inen cılız siklonlar önce lodos sonra yağmur.Bunada ihtiyacımız var şükür.Daha kış başlamadı
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
ECMWF'ninn bugün güncellenen 42 günlük tahminine göre Ocak ayı ortalarına kadar ani stratosfer ısınması beklenmiyor. Pozitif AO-NAO sinyali. Var
Son ECM uzun vadeli sıcaklık ve basınç tahminlerine göre gidişat iyi.

Santiago Hava delisinin de böyle bir paylaşımı oldu.Bunun bir açıklamasını yapsaydınız iyi olur du hocam,anlayamablar var.Kuru soğuk ihtimalleri göz önünde bulunmalı.Kutupta herhangi bir ısınman Ocak ayından önce ön görmüyor.Kısacası güzel bir soguk sistem için Ocak ayını beklemek şart diyor
-
Ocak ayının ilk verileri umut vadediyor ecmf aylık verilerinde kuzeyimizdeki soğuk bölgesinin büyük ihtimalle y.b olacaktır
ülkemize soğuk hava dalgaları indirmesini bekliyorum.
Not:bu ilk veriler hala değişiklik gösterebilir

YAĞIŞ OLARAKTA BU ŞEKİLDE
Aralık ayının son 10 gününden önce yagışlar olabilir tabi ki ancak kuvvetli soguk hava ihtimali artık fazlasıyla zayıf.Model takibine en azından 10 gün boş göze bakmak umut bağlamaktan iyidir
Hayırlı sabahlar hayırlı günler

-
Kar ı sevmiyorsanız Trabzona gelebilirsiniz 😅
Ben Trabzon’a sırf Düzköy için geliyorum 😂
-
La Nina geliyor Avrupa’da bahara kadar ortalamanın üzerinde kar yağışları.Manşet güzel İtalyanlar beklentileri çok üst düzeyden almış bu sene :-D
Sevmediğimiz bir görüntü ancak YB’li günler kaçınılmaz.Kurak ve soguk kalmayız umarım
Acaba diyorum bu kışı İstanbul’da mi yoksa memleket Trabzon’da mı geçirsem
Hocalarımız sizce ?