Ocak son haftası güzel şeyler olacağı kesin gibi her güncellemede mutlaka güzel bir sistem veriyor
DarKnight tarafından yazılan gönderiler
-
-
Saat 6-7 arası genel olarak iki yakaya yayılır bence en geç 8
-
Bu 18-22 sisteminde İskandinav yükseği oluşma ihtimali var mı ?
-
hocam maalesef ben umut göremiyorum kuzeyimizden sıyırıp geçen sistemi aralıkta'da gördük anca havada kar yaptı. ocak aynıda bize havada kar değil yerde kar lazım katır kutur olan.
Sizde haklısınız ben genellikle bir şey olmuşsa bile en iyi yanından bakmaya çalışıyorum ondan bu kadar umutluyum . Ama Şubattan umutluyum

-
yağış olmamasının sebebi ne olabilir kardeşim? 500 yani basınç haritası soğuk hava tam anlamıyla ülkeye giriş yapamıyor üstümüzde yüksek basınç oluşuyor yüksek basınç yağışı keser kuru soğuk yapar sorun tamamen basınç dizilimlerinin lehimize olmaması.
Sebebi Azor un üzerimize yatması evt buna hayır diyen yok ama şimdi bütün kışı yemişsin yani. Bence teker teker önümüzdeki sistemlere bakmalıyız 19-21 için ümit var
-
hiç olumlu senaryo yok bu yıl havada karla yetineceğiz gibi duruyor.
Eğer 14 sistemi gelmezse 19-20 sistemi var oda gelmesse Ocak sonuna kadar yine ihtimal var. Yani aslında şuan bence sıkıntılı olan yağışlar . Şu yağışlar bir soğuklar ile çarpışmadı
-
Gefs'in 25 Ocak tarihine kadar kar senaryoları harika

21 i alıp kaçarım
-
Yani kaderimiz siklon yönüne bağlı siklon direk kıbırıs dogru çakılırsa soguma erken gider erken çekilir. Kuzey batılı iç Anadolu yönünde ilerleyip orta Karadeniz ie dogru ilerlerse o zaman tadından yenmez 3 günlük sisteme bile dönüşür.
Reis peki bu Çamlıca/Üsküdar tarafı en azından 3-5 cm kar alabilir mi şuan ki son modellere göre en azından basmış oluruz kara
-
ULL bağlantısını koparmadı. Bakalım devamı nasıl olacak
Daha belli değil
-
Şimdide +100 de kopucak böyle böyle diğer sistem ile birleşir artık
-
ECMWF öğlen güncellemesinde az daha batılı gelmiş
-
-
15 dakika Ağır bir eşya taşıdım ellerim titremeye başladı bu normal karşılanabilir bir durum mu? Ne yapmam gerekiyor yardımcı olursanız sevinirim
Bendede olmuştu 1-2 kere kolumu bir şey taşırken çok zorladığımda 1-2 saat titremişti , sonra kendiliğinden geçti
-
kutup toparlanamadan sistem tekrar iniyor aslında kötü bir sinoptik
Kötü bir sinoptik mi ? Kutuplar o sistem gelsede gelmese de toparlanıcak zaten ve gelen sistemde aman aman büyük değil yani zaten asıl büyük sistem gelirse bundan sonraki sistem olucak o .
-
Bişey olmaz,kapanma olmaz, olmamalı artık..(bence)
Hocam genel değil de okullara bir şeyler yapılmalı diye düşünüyorum.