Cerkes55 eline sağlık ustam paylaşımlar için.. Diğer arkadaşlara da teşekkürler,konu boş kalmıyor masaallah
Selamlar saygılar abicim 🙋
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturCerkes55 eline sağlık ustam paylaşımlar için.. Diğer arkadaşlara da teşekkürler,konu boş kalmıyor masaallah
Selamlar saygılar abicim 🙋
Bu arada ekstra olarak bir şey daha soracam Cerkes55 bu modeller yarında farklı vermeye devam ederse sistem günü mi takip yapacağız
Artık yarın bu girdap kardeşin modeller arasında mutabakat sağlaması gerekiyor eger yine saglamazsa akşam çıktıları son çıktı olacak ama bu girdabın vuracağı yeri hangi model kazanırsa benim baz alacağım model o olacak ecmwf daha yakın
Sochi açıklarında oluşan girdap ECMWF modelinin dediği gibi gelecektir ben gfs gibi geleceğini zannetmiyorum
kastamonuya gelen kütleler eriyip giremiyor gene şaşırmadık kastamonu adına foss çıkan bi sistem oldu
Yarın batı karadeniz Show yapacak sırayla herşey
Cerkes55 hocam samsun için yağış gece dahamı kuvvetli
Oluşum var radar takibi yapacağız
Cerkes55 hocam samsun için yağış gece dahamı kuvvetli
Yarın sabaha kadar hafif orta şiddette kar yağışı olacak dekler devreye girmeye başladı vurduğu yerde çok güzel işler çıkarır
Günaydın arkadaşlar
Samsun sonunda beyaz gelinliği giymiştir
Hayırlı olsun 🙂
Cerkes55 hocam bu soçinin nereleri kara gömeceği ne zamana belli olur tam olarak
21 inde belli olur modellerde zıtlık var ecm israrla giresun tarafı gfs israrla Ünye tarafı diyor hep beraber görecez ne olacağını
Arkadaşlar Karadeniz bölge konusunda tüm HS ailesine bir bilgi vermek istiyorum belki içinizde bunu bilen vardır.
Mgm Yetkililerinden ufak bir bilgi aldım ancak size tek bir bilgi vereceğim,
Model yorumlası yaparken ECMWF/EPS modelini baz alın arkadaşlar.
MGM kurumu tek bir model ile tahminlerini ve yağışları yapmamaktadır.
Ancak Tahminlerini GFS,İCON,GEM,UKMO vs gibi modellerden Asla yapmıyorlar bu bir gerçek.
10.bölge müdürlüğü ile yaptığım konuşmadan size aktardıklarım kısacası
Kurumumuzun kullandığı modeller ve yağış haritaları paralı ve bu modelleri ücretsiz olarak kamuoyuna paylaşmıyorlar.
Ecmwf modeli sistemi orta Karadeniz'den çıkartıp doğu karadenize gönderdi
Gfs sisteminde görünen ULL Ecmwf modelinde orta karadenizin yanından geçmiyor. Haliyle Orta karadeniz kar konusunda sıkıntıya girdi diyebiliriz işte bu tip sistemlerde oluşan girdabın ne kadar önemli olduğunu anlıyoruz bir taraf hava açacak bir taraf kardan yıkılacak.
sayın hocalarım son görüntülere göre kastamonu merkez kısmı ne olacak derseniz 3-5 havada kar gördük ama hiç denildigi gibi 15-20 cm bi kar göremedik daha ?
Dur bakalım daha sistem girmedi ülkeye ohoooo siz bu sabırla bu yaşınıza kadar iyi gelmişsiniz
Yağış haritalarına bakarsak akşam yağışla birlikte kar yağışı var ancak asıl yağış yarın sabahtan itibaren başlıyor bazen radar alçak irtiba bulutlarını çözemiyor bunu Samsun'da çok yaşadım sürpriz olurmu olmaz mı göreceğiz
Cerkes55 hocam gfs öğle. Güncelinde ab samsunu gömmüş bu haliyle gelirse beklentiniz nolur
Bu şekilde gelirse samsun 1 gecede 20 cm kar alır
İstanbul'a hayırlı olsun 🙋
Artık keyfini çıkarma vakti
Bölge geneli kar yağışına kavuşacak bu akşamdan itibaren yavaş yavaş sahil kısmına yayılacak şuan yüksek kesimlerde görülen kar yağışları ilerleyen saatlerde sahile doğru inecektir. Şehirler arası kar yağışından farklılık olabilir yine diyorum kimse sahillere 1 metre kar beklemesin. Sadece topografik bakımdan doğu karadenizin yağışı diğer illere göre fazla olduğu için soğuk girişinden sonra doğu Karadeniz bölgesi bizlerden daha fazla yağış alabilir, 1 hafta önce haritalarda görülen yağışlarla 2 gün önce görülen yağışlar arasında ciddi anlamda fark var bu her zaman böyle olmuştur. Artık anı yaşayacağız bölgemiz adina hayırlı olsun barajlar dolsun