Okuldaki devamsızlığım 9 buçuk gün yarım gün daha gitmezsem sınıfta kalacağım ve babamın bundan haberi yok sakin kalmak için ne yapmalıyım? Özelden benle birisi konuşsun çok tedirgin hissediyorum
Devlet okulumu?
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturOkuldaki devamsızlığım 9 buçuk gün yarım gün daha gitmezsem sınıfta kalacağım ve babamın bundan haberi yok sakin kalmak için ne yapmalıyım? Özelden benle birisi konuşsun çok tedirgin hissediyorum
Devlet okulumu?
Karadeniz Bölgesinde Bazı İlerin Anlık Sıcaklık durumu;
Bolu: -1.2
Zonguldak: 2.2
Karabük: 3.6
Sinop: 4.1
Samsun: 3.6
Ordu: 7.7
Giresun: 8.0
Trabzon: 10.9
Rize: 11.0
Artvin: 11.4
MGM verileri Baz Alınmıştır.
Samsun il geneli nisan ayında almadığı yağmuru bugün aldı neredeyse 23 mm oldu.
Soğuk yağmur çakışmadı, sonuç yağmur olarak düştü...
Karadeniz için gfs'ye göre şuan ki sistem 850 hpa'da -9/-10 a çıktı
500 hpa'da -30'a çekilme oldu.
Ayın 16'sında
850 hpa -8
500 hpa -35
Denklem kurulamıyor dolar,Euro paritesi gibi 😃
Karadeniz Kıyı illerinin yüksek kesimleri +400'den itibaren kar yağışına kavuştu sanırım hayırlı olsun yüksek kesimlerin kar birikimi +10 cm olacaktır.
dewpoint 2 derece kac olmasi lazim ?
-1.5 civarı yeterli
Bol bol yağmura devam...
MGM her şeye temkinli yaklaşmıyor ECMWF modelini baz alarak tahminlerini yaptıkları için ve ortada bir ULL olduğu için her şey gayet normal ilerliyor.
Açıkcası şunu söylemek isterim ki ben şahsen böyle bir sistem beklemiyordum -16 olarak görünen bu ULL şu an -9 bandına kadar geriledi.örtü olarak zora giren tek il bana göre şu an Samsun ve Sinoptur Gerisi bir şekilde örtü alır.Yağış ile soğuk' un çakışmaması sebebiyle tüm yağış yağmur olarak düştü toprağa.yüksek kesimleri ve iç kesimleri tenzih ediyorum...
Bugün akşam saatlerinden itibaren samsun il geneli ile giresun il geneli arasında kuvvetli yağmur görülebilir bu yağışlar ilerleyen saatlerde samsun'da yükseklere kar merkeze kky olarak düşecektir.
Günaydın Arkadaşlar.
ULL sistemi ülkeye edirne'den giriş yaptı.Karadeniz bölgesi için yarın sabah ECMWF güncellemesi önem kazandı.sonrasında ise radar takibi vs gibi elementlere odaklanma zamanı artık.GFS'nin Soğuk silsilesi bana inandırıcı gelmiyor, bu kadar atak beklemiyorum.16'sında görünen sistem kafkaslara gider.Sonrasına bakacağız yine de 28 ocak kırılma noktasına vurgu yapmak istiyorum.yeterki yanılalım burada ben bildim kibrine asla girmek istemiyorum kar görelim de yanılmak bizim için bir ödül olsun
Herkese iyi geceler...
Herkesin merakı var bizde merakları giderip yardımcı olmaya çalışıyoruz dayı.🙂
Ben fevzi kardeşimize yardımcı olim karadeniz sahil hattı 22-23 aralıkta ne yaşadıysa aynı şekilde yaşayacaktır fazlası olabilirmi orası da süpriz. yarın sabah ecmwf ne derse odur.yüksek kesimler ve iç kesimler endişe etmesin güzel kar yağışı alacaktır.efsane beklemeyin örtüye kavuşun o size yeter efsanelikte bir sistem yok zaten
Yarın sisteme ECMWF modeli son noktayı koyar ve yaşamaya başlarız.GFS modeli ne zaman 30 senaryoluk alt yapıya geçti o zaman saçmalaya başladı işte
Gfs sistemin ömrünü kısalttı bölge için 12 saatlik bir sistem haline dönüştü