Samsuna kütleler güneyden geliyor neyse ki kuzeyden gelmiyor yoksa denize doğru el sallayacaktır.
Cerkes55 tarafından yazılan gönderiler
-
-
Samsun için kimse bu beklentide değildi bende dahil benim için çok süpriz oldu şuan yoğun şekilde yağmaya devam ediyor.beyaz gelinliği giydik bu arada kadiri'de tebrik ediyorum
-
Ecmwf'nin yağış haritası tam isabet etti.
Samsun merkez için bir şey beklenmeyeceğini söylemiştik.sistemin yıldızı şu an batı karadeniz, sistemin diğer yıldızı ise of-artvin hattı olacak.kadir emreyle yıllardır tanışırım whatsap grubumuzdan. kıyılara 10 cm demiş ben öyle bir durum beklemiyorum.onunla bu konunun istişaresini yaparım elbet
-
Bafra ne olur hocam
Bafra örtü olur cm olarak beklemiyorum
-
Tekrar söylüyorum samsunlu arkadaşlara örtü vs beklemeyin yağar mı yağar ama o kadar sadece rüzgar bize uygun değil deniz üzerinden terme den itibaren doğu karadenize gidecek olan kütleler of-artvin arasında beyaz örtü yaratabilir
-
Hocam Samsun'da kar ne Zaman başlar bide cıvık örtü olurmu
Merkez de örtü olması zor havasa görürsün daha ilerisi çok zor
-
orta karadeniz için fiyasko bir sistem.
-
Samsun adına birşey olmayacağı belliydi deniz üzerinden giden kütleler direk of-artvin arasına şuan kar bırakıyor kıyılar kky 200 mt üstü kar başladı.
Samsun kadar yorucu bir yer varsa oda trabzondur başkada tanımam.
Rüzgar rüzgar rüzgar.
-
İYi akşamlar
-
Samsun kıyı kaç cm alır
Canik dağları beyazlar merkezde örtü zor
-
Samsun ordu ve sinopun doğusu karadenizin yağış anlamda en şanssız bölgesidir doğuda ise trabzon ve ona yakın çevre ilçeler , buna neden olan birçok faktör var
Bu sistemde sinpopun batısı yağış anlamda gayet iyi
Ama eski ve gelen çoğu sistemde batı kardeniz 80cm doğu karadeniz 90cm alırken samsunun 20 sinpopun 30 alıyordu
Soğuk olarak ama tam tersi karadenizden inen sistemlerde en soğuk bölge sinop oluyor
Rüzgar faktörü
-
Önümüzdeki sistem ile ilgili söylenecek söz doğu karadeniz sahil hattı(of-artvin) arası örtü yapabilir. samsun hattı ise 300 mt üstü örtüye kavuşur. Çünkü rüzgar karayel olarak geleceğinden kütleler merkeze nazaran doğu ilçelerini daha şanslı kılacak.
-
Hava da kar bile zor orta ve doğu karadeniz için sadece graupel yapabilir skew-t modeline bakmak gerekiyor. 500 mt ve üstü güzel kar yagışı alır yaylara da ulaşım komple kapanabilir olacaklar bunlar fazlası ocak 5'ten sonra
-
Öteleyerek ocağı bulur diyorum.
-
Mutlu huzurlu bir gün geçirmeniz dileğiyle
Günaydın