Ecmwf güncellemesi gfsye göre az farklı sıcaklıklar kademe kademe artacak ayın 9 da pik 10 ile beraber tekrar düşüş düşüşten kastım büyük bir serinlik değil ama gece cam kapattirabilir bayramla beraber poyraz devreye girecek şuan az esen rüzgar kuvevetlenecek beraberinde nemi de getiriyor onuda söylemek lazim
Furkan190355 tarafından yazılan gönderiler
-
-
Akşam gfs güncellemesi sıcak çıktı gibi duruyor diyagramı bekleyelim desteklerse serin süresi çok kısa olup tekrar Afrika gelecek gibi duruyor
Edit evet ana senaryo sıcak çıkmış ama ortalama yükselmiş 1 2 günlük normalden sonra yeniden artışa geçiyor haziran son hafta sinyal var
-
Girit açıkları 5.4 bildirim
-
Depremin derinliği ortalama 75km çok derin bir deprem fazla ilin hissetmesi bundan kaynaklı ama yıkım vs olma durumu yok gibi sıg odaklı olsaydı az yüz ölçümünde daha şiddetli hissedilirdi
-
Whisper Revize edilir diye düşünüyorum kandilli ne diyecek onuda merak ettim
Edit. Kandilli 5.7
-
Şiddeti?
Uyarı verilen şiddette mi abim?
Hocam afad şimdi 5.8 girdi
-
Uyarı geldi
336 km uzaklıkta 5.9 deprem bekleniyor diye
Ama haberlerde hala bişey yok
Evet hocam tv de bisey yok sosyal medyada çok yazan var ama
-
Muğla civarı bildirim geldi
-
Akşam model guncelleme özeti
Gfs serin geçen günlerden sonra sicaklik gün gün artışa geçiyor bayram sıcak geçecek EXTREME YOK sonrası tekrar normallere dönüş var
Ecmwf gfs ile aynı şekil bu akşamki güncelleme sıcaklık gününü kisaltmis gözüküyor model sonu serinlik belirtisi var ve basınç dizilişi alçak basıncın Karadeniz civarında oyalancagi yönünde buda Karadeniz tarafında yağış olabileceğini gösteriyor
Özetle sıcaklık artıyor kurak bir haftaya giricez güney doğu Akdeniz sıcaklık yüksek diğer bölgeler normal ve normalin çok az üstü sıcak geçeceğini gösteriyor haziranın 10 gibi tekrar serin ve yağış olabilir
İstanbul özet sıcaklık artacak 30 dereceleri gorucez ama bununla birlikte istanbulun kurtarıcısı devreye giriyor poyraz sert esecek ama Karadenizin nemini de getirecek
-
Bingöl çok hareketli yedisu fayı sismik boşlukta 7 ve 7 üzeri deprem potansiyeli olduğunu çoğu bilin insanı söylüyor
-
Güncel model yorumu GFS aynı şekil bayramla birlikte sıcaklık artışı gösteriyor extreme durum yok 3 4 gün yaza girdiğimizi hissedicez devamında vade uzun ama yine kısa süreli düşüş var sonrası tekrar ☀️
Ecmwf gfs ye göre sıcaklığı bir tık daha yüksek gösteriyor 240.saatte ilerisi için saat yetmedi ama serinlik ihtimaline göz kırpıyor
Özetle serim geçen son 1 hafta dan sonra sıcaklık artışa geçiyor (extreme yok) sonrası tekrar düşüş yağış ihtimali var devamında tekrar artış
-
Bayramla beraber sıcaklıklar artışa geçiyor gözüken extreme bir sıcaklık olmadığı normal ve 1-2 derece üsttü olucak gibi sonrasında yine bir düşüş gözüküyor
-
Bolu dan bildirim geldi
Edit. 3.8 bolu
-
Izmitte ufak sismik hareket var
-
Haziran başı bir balkan ziyareti daha olucak gibi duruyor yagislara çok ihtiyaç var
Sonrasında normale çıkış bekliyorum ama gfs serinlik devam edecek demiş