Ocak ayının 15 günü derken 20 günü gidecek. Şayet son on gün ekstrem bir soğuma olmazsa Ocak ayını mevsim normallerinin 5 derece üstünde kapatacağız. Böyle birşey yaşanırsa mevsim tanımlarının baştan yazılması lazım. Rezalet bir süreçteyiz.
Snowman3441 tarafından yazılan gönderiler
-
-
Tek model gfs gibi davranmaya devam 😃
Konu bir ana modelin bize yaramayan olumsuz bir paternde ısrar etmesi. Gfs'nin orta, uzak vadesi günlerdir hiçbir umut vaat etmiyor. Bu durumlarda olumsuz manada ısrar ederse diğerleri de gfs'ye uyacaktır. Yıllardır model takibi yaparım istisnasını görmedim neredeyse.
-
Ocağın 3/2'si çöp. Geri kalan zaman içinde hiçbir ışık yok maalesef.
-
Noa tahminlerini örnek alırsak Ocak ayını yarım derece normaller üstü gosteriyor ama gözüken çok daha fazla üzerinde gidiyoruz bu tahminler haftalık olarak güncelleniyor yeni tahminde anormal bir değişiklik olmaz ise önümüzdeki bu ısınma periyotiu bizim lehimize olacaktır
İstanbul'un Ocak ayı normali 6. 9 derece. Bize kar gelmesi için genel olarak bir dalgalanma olması gerekiyor yani 15 gün 10 derece ortalama 15 günde sıfır olacak ki ortalama 5 derece olsun
Eğer önümüzdeki 15-20 gün normalin çok üzerinde gidersek kalan günlerde aşırı bir soğuk gelmesi lazım aksi halde mevsim normali diye birşey kalmaz zaten 15 derece ortalama ile Ocak ayını gecirirsek yanmışız.
O yüzden Ocak ikinci yarısı böyle geçemez. Şayet bu şekilde geçip ocak ayını ortalama 10 dereceler ve üstü kapatırsak kış namına birşey kalmamış, İklim tamamen değişmiş demektir.
-
Dün internette geziniyordum. Araştırma yapmak için İstanbul ve batı kışları için. İstanbul'a en çok kar Ocak 20'sinden sonra, şubat ve mart aylarında yağmış. Efsane kar yağışları hep bu aralıkta gerçekleşmiş. Mart ayında tek 87 yok ellili yıllarda ve atmışlı yıllarda sağlam kar yağışları var. Bu zaman aralığı dışında efsane yani şehrin genelinde 30 ve üstü kar yağışı bırakan tek sistem belki de 6 ocak 2017. Basit bir araştırmayla herkes bunu görebilir. Bazen sabırsız oluyoruz en başında şahsım ancak böyle bir gerçeklik var. Sözün özü İstanbul'un ve batının kışı rahmetli Gökhan aburun dediği gibi gerçekten Ocak 20 Mart 20 arası.
-
Bu gfs için güya tutarlılığı arttı deniyor. Allah aşkına bunun nesi tutarlı. Her çıktı bambaşka. Bu güncellemede ayı görmeyin Nisan güncellemesi dersiniz. Ortada soğuk namına birşey yok.
-
Resmen her güncelleme de soğuklar sınır çiziyor. Elle çiz deseniz olmaz. Can sıkmaya başladı bu iş.
-
Bu iş bitti maalesef. Ocak ayının ilk 20 gününü kaybettik. Son 10 gün bir sistem alabilirsek iyi. Ancak uzun vade verileri de iyi değil. Abd ve kısmen Avrupa kış yaşarken biz Ocak ayında baharı yaşayacağız. İklim değişikliği en çok bize var herhalde.
-
Bir sorum olacak. Abd'ye ciddi bir sistem inişi olduğu zaman bize de ciddi bir sistem inme ihtimali oluyor mu. Ben tam tersi işlediğini hatırlıyorum.
-
Öğlen güncellemesinde bu tarihte neredeyse - 5 izotermi giriyordu. Şimdi ise 0. Yakın vade sayılabilecek zaman aralığında dahi sapma inanılmaz.
-
Değişim var. Ancak olumlu yönde ciddi bir değişim yok.Takip edeceğiz. Ancak taşların yerine oturması için dört beş güne ihtiyacımız var.
-
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Berbat bir diyagram sadece bir günde nereden nereye geldik. Olumsuz bir durum olunca tak diye herşey değişiyor.
-
Bu blokaj ısrarı olursa ciddi ciddi ocak ayı tehlikeye girer. Ben bunu anlamıyorum bir güncelleme ısınma verdi. Dört güncellemedir ısrarlı şekilde bozmaya devam ediyor...
-
Bununla birlikte üç oldu. Akşama da aynı görüntüleri görürsek ocağın ilk yarısı kapanır. Zira konu afrika, sıcak hava ise istikrar anında sağlanır.
-
Afrikayı bir kere değil iki kere vermiş gfs. Birkaç kere daha verirse geçmiş olsun. Zira modeller bu konuda çok tutarlıdır.